Текст звернення голови інформаційного офісу Хізб-ут-Тахрір у Лівані

Ліван
Друкарня

Текст звернення голови інформаційного офісу Хізб-ут-Тахрір у Лівані, Устаза Ахмада аль-Касаса під час демонстрацій на площі Ан-Нур у Тріполі, організованих діючими ісламськими рухами, з метою виразити протест проти продовження затримання сотень ісламістів без суду та слідства на довгі роки.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Всевишній Аллах сказав:

وَلَا تَحْسَبَنَّ اللَّهَ غَافِلًا عَمَّا يَعْمَلُ الظَّالِمُونَ ۚ إِنَّمَا يُؤَخِّرُهُمْ لِيَوْمٍ تَشْخَصُ فِيهِ الْأَبْصَارُ  مُهْطِعِينَ مُقْنِعِي رُءُوسِهِمْ لَا يَرْتَدُّ إِلَيْهِمْ طَرْفُهُمْ ۖ وَأَفْئِدَتُهُمْ هَوَاءٌ

 «Не думай, що Аллах не знає про те, що чинять беззаконники. Він лише дає їм відстрочку до того дня, коли закотяться взори. Вони будуть поспішати із запрокинутими головами. Взори не будуть повертатися до них, а їх серця будуть спустошені (переповнені страхом і позбавлені усіх інших почуттів)» (14:42,43). 

Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Пригноблення – це темрява (для того, хто скоїв це) у Судний День». Він ﷺ також сказав: «Аллах не благословить той народ, у якому пригноблений не може спокійно вимагати своє право від гнобителя».

 

Люди!

Тиранія та несправедливість коять трони та влада, які знищують нації, мовчання з цього приводу викликає гнів Всевишнього Аллаха. Слава Аллаху, що наша Умма не мовчить, бачачи несправедливість, вона почала перекидати тиранів-гнобителів.
Правителі Лівану – несправедливі правителі, у руках яких важелі правління:

- Чи дійшла до вас звістка про Зейн аль-Абідіна Бен Алі, який немов миша втік із Тунісу?!

- Чи дійшла до вас звістка про Хосні Мубарака, який знаходиться у в’язниці разом із злочинцями та бандитами?!

- Чи дійшла до вас звістка про Каддафі, якому помстився власний народ найгіршим чином і Аллах залишив його приклад у якості повчання для тих, хто вміє робити висновки?!

- Чи дійшла до вас звістка про Башара, трон якого здригнувся під ударами героїв сирійського народу, або ви маєте такі серця, які не розуміють, вуха, які не чують і очі, які не бачать?! Якщо ви не припините чинити тиранію з людьми, то очікуйте ураган арабської весни у себе, який змете вас разом із тими, кого вже унесено до смітника історії. 

Люди, чи знаєте ви, що знаходиться у Лівані?

- У ліванських в’язницях утримуються несправедливо засуджені, невинні утримуються разом із злочинцями та грабіжниками.

- Саме тут люди підпадають під арешти без суду та слідства на довгі роки. Вони стали жертвами американських розпоряджень. Коли запитуєш у них про причини, чому б не звільнити затриманих без суду та слідства на довгі роки утримання, то вони з усією нахабністю відповідають: «Американське посольство тисне на нас».

- У цій країні є такі порочні правителі, які заробляють на людях гроші, торгуючи ними, при цьому отримуючи вказівки з різноманітних посольств.

- Тут посол цілодобово обходить правителів і чиновників, наказуючи та забороняючи.

- Тут діють такі закони, які не виконуються чиновниками, їх застосовують лише для того, щоб пригноблювати слабких. 

Що ж це за закон, який дозволяє утримувати у в’язницях людей без суду і слідства на протязі довгих років, якщо тільки це не закон джунглів?!»

Наприкінці свого звернення він закликав протестуючих бути готовими до продовження подібних акцій заради звільнення кожного несправедливо засудженого із в’язниць.

Інформаційний офіс
Хізб-ут-Тахрір
Ліван
№ H.T.L. 33/19
Неділя, 11 Рабиъ аль-Ахир 1433 р.х.
04/03/2012

Головне меню