Учасникам та організаторам конференції: «Громадянська держава між шаріатом і законом»

Палестина
Друкарня

Брати і сестри, учасники і організатори конференції: «Громадянська держава між шаріатом і законом», яка проводиться 24,25 квітня 2013 року в університеті міста аль-Халіль


Ассаламу алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

Ми звертаємося до вас з цим відкритим посланням у якості щирої настанови і сповіщення, зокрема враховуючи той факт, що діяльність багатьох із нас пов'язана з освітою та ЗМІ. Тим самим ви маєте можливість зробити свій внесок у формування громадської свідомості у питаннях, пов'язаних з громадянською державою. Тому ви несете у більшому ступені відповідальність ніж інші. Ви набудете більшу нагороду від Всевишнього, у випадку якщо будете розповсюджувати серед людей правильне бачення, що виходить з Ісламу, і  можете отримати більший гріх у випадку розповсюдження серед людей думки, про яку кричать на кожному розі проурядові ЗМІ, а це абсолютно не ісламське бачення. Зі свого боку, ми бажаємо, щоб зміст даного звернення став приводом для дискусії у цій нашій зустрічі. Ми прохаємо Аллаха про допомогу, відкрити наші очі і вказати вам напрям, де є благо.

Ми цінуємо ваші старання і області вивчень і досліджень, які приносять користь мусульманам. Але у той же час ми вважаємо, що перекручування теми громадянської держави і Халіфату у питання, з приводу якого розійшлися вчені, не прийнятним, адже воно виникло не природним шляхом — а через положення, до якого привели проурядові ЗМІ, тим самим бажаючи прислужити режиму, що ворожо ставиться до Ісламу. Режиму, який прагне залишити Іслам далеко у боці від політичної арени, всебічного застосування і виконання на рівні держави, яка об'єднає усіх мусульман.

Тема громадянського суспільства сьогодні дуже серйозне політичне питання, яке становить собою один з фронтів у війні, що проводиться проти нас невірними колонізаторами з метою перешкоджання створенню Ісламської держави Халіфат, про який у добрій звістці повідомляв нас Пророк Аллаха ﷺ. Більш того, можна сказати що тема “Громадянської держави” штучно піднята або навмисно утворена, щоб її застосовувати орієнтовано на мусульманський світ. Напевно, сьогодні не говорять про Халіфат і не працюють з метою його встановлення лише ті, хто говорить про громадянське суспільство.. На політичному рівні кожен може відчути, що ідея “громадянського суспільства”, її розуміння - це ворог і політичний супротивник Ісламу і його політичного проекту. Це явище більш ніж очевидне, особливо на тлі революції, що відбувається у Шамі. Америка і колонізаторські країни невірного світу, незважаючи на суперечності інтересів і орієнтацій,єдині у питанні появи на світ громадянської держави після падіння існуючого у Сирії режиму. Достатньо небагато кмітливості і розуміння, щоб збагнути і глибоко впевнитися в тому, що громадянська держава це проект ворогів, а не мусульман.

Табір країн невірних колонізаторів, продажних правителів, усіляких прозахідних журналістів і мислителів, не насмілюється відкрито сказати, що , мовляв, ми не бажаємо Халіфату, ми не хочемо Ісламської держави, що автоматично буде означати, що вони хочуть державу, правління якої буде основане на невір'ї, що стане явним і очевидним фактом. Тому вони вхопилися за громадянську державу у якості ширми, за якою можна приховати свою ворожість у відношенні до правління по Ісламу. Дане питання жодним чином не зводиться до ідейної або фікхій розбіжності. Це війна на знищення, боротьба за існування, предметом якої виступає політичний проект у мусульманському світі, більш того, на всій Земній кулі, за ким збережеться майбутнє, за Ісламом або невір'ям?

На превеликий жаль, позиція деяких мусульман є компромісною між Ісламом і невір'ям. На жаль, деякі мусульмани гоняться за “модою” у питаннях Ісламу і стараються надати їм ідейного характеру. Чи пам’ятаєте  ви книгу під назвою “соціалізм Умара” і таких багато! Чи пам'ятається вам час, коли група мусульман “вчених» на весь світ підняли галас про ісламський соціалізм, а потім усі вони зникли зі зникненням “моди” на соціалізм, немовби їх ніколи не існувало. Сьогодні ж прийшла черга демократії, громадянськості, громадянського суспільства і спорідненим з ними поняттям.

Чи не звернули ви уваги, що переважна більшість розповсюджених у мас-медіа сучасних термінів, чим стали заражені промови і деяких мусульманських діячів, не походять з арабської мови, вони відсутні у книгах фікху. Усі ці слова переведені і арабізовані. Хіба це не вказує на привнесений характер нав'язуваної культури? Хіба це не каже про результат політичного і культурного вторгнення?

Залишається зазначити, як деякі мусульманські діячі, потрапивши під враження медійного галасу, побажали змішати брудні поняття з Ісламом. Так народилася ідея громадянського суспільства з ісламським відтінком. Точніше, звісно ж буде сказати ідея про державу, яка править законами невір'я з ісламським відтінком або ідея про соціалістичну державу з капіталістичним відтінком, чи капіталістичну державу з комуністичним відтінком. Хіба таке вкладається в голові? Або щоб дійти до такого високого рівня свідомості і такої суміші уявлень, потрібно спочатку з'їхати з глузду?

У завершенні, ми хотіли б попрохати Всевишнього Аллаха обдарити вас стійкістю у слові і справі, щоб Він вашими вустами встановив слово істини, щоб допоміг вам гідним чином відбити підступи невірних і захистити релігію Аллаха.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَقُولُوا قَوْلا سَدِيدًا يُصْلِحْ لَكُمْ أَعْمَالَكُمْ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَمَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ فَازَ فَوْزًا عَظِيمًا

«О ті, які увірували! Бійтеся Аллаха і говоріть праве слово. Тоді Він виправить для вас ваші справи і пробачить вам ваші гріхи. А хто підкоряється Аллаху і його Посланцю, той вже досяг великого успіху» (33:70,71).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Палестина

№ S/B N 013/144
12 Джумада ас-Сани 1434 г.х.
22.04.2013

 

Головне меню