Промова в мечеті

Палестина
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Хвала Аллаху, Який послав у своїй Книзі:

وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

«Хто може бути не справедливіше за того, хто забороняє в мечетях Аллаха поминати ім’я Його і прогне зруйнувати їх? Їм варто було б входити туди тільки з почуттям страху. Ганьба їм у мирському житті і великі муки в Останньому житті» (2:114).

Мир і благословення Пророку Мухаммаду, його родині і його сподвижникам, а також всім, хто пішов за ним.

О мусульмани Благословенної землі!

Як же сталося так, що мусульмани і носії Ісламського заклику побиваються в домах Аллаха?! Хіба можна було уявити, що хтось стане богохулити в мечетях Милостивого і Милосердного?! Як так сталося, що зазіхають на святість Ісламу в улюбленому Аллахом місці на землі?! На усі ці злочини не наважиться той, у кому ще залишилася хоч крапля богобоязливості:

ذَلِكَ وَمَنْ يُعَظِّمْ شَعَائِرَ اللَّهِ فَإِنَّهَا مِنْ تَقْوَى الْقُلُوبِ

«Ось так! І якщо хтось шанує обрядові знамення Аллаха, то це відбувається від богобоязливості в серцях» (22:32).

Палестинська влада, її органи і міністр вакфа, корумпованість якого заповнила обрії, вирішили дати урок у мечеті «Кабір» в ель-Біра, у якій звеличується Іслам, поминається ім’я Аллаха, де наказувалося схвалюване і заборонялося не схвалюване. Вони вирішили дати урок з усією пихатістю і жорстокістю, зазіхаючи на святість домів Аллаха. Вони увірвалися до мечеті, побили людей, які молилися, заарештували носіїв заклику і говорили тяжкі слова богохульства всередині мечеті. І навіть один з бісів органів безпеки, б’ючи носія заклику, примовляв «згадай Хубала» (бог арабського пантеону, який особливо шанувався у Мецці в доісламську епоху плем’ям курайш).
Аллаху Акбар! Який же великий їх злочин!... Аллаху Акбар! Яка ж сильна їх ворожнеча до Ісламу!.. Аллаху Акбар! Наскільки ж вони несправедливі до рабів Аллаха!..

О мешканці благословенної палестинської землі!

Ці мечеті були зведені вами, вашою старанністю і вашими грошима, щоб у них звеличувався Іслам, і вони закликали тільки до одного Аллаха! Так відкиньте ж руку влади і міністерства вакфів від них, щоб вони залишалися маяками істини і захисту Ісламу!

Ви у відповіді перед Аллахом за цю Благословенну землю і у відповіді перед Аллахом за ці мечеті, які Аллах побажав, щоб у них поминалося Його ім’я:

فِي بُيُوتٍ أَذِنَ اللَّهُ أَنْ تُرْفَعَ وَيُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ يُسَبِّحُ لَهُ فِيهَا بِالْغُدُوِّ وَالآصَالِ (٣٦)رِجَالٌ لا تُلْهِيهِمْ تِجَارَةٌ وَلا بَيْعٌ عَنْ ذِكْرِ اللَّهِ وَإِقَامِ الصَّلاةِ وَإِيتَاءِ الزَّكَاةِ يَخَافُونَ يَوْمًا تَتَقَلَّبُ فِيهِ الْقُلُوبُ وَالأبْصَارُ

«У домах, які Аллах дозволив звести, поминається Його ім’я. Його славлять в них вранці і перед заходом. Мужі, яких ані торгівля, ані продаж не відволікають від поминання Аллаха, здійснення намазу і сплачування закяту. Вони бояться дня, коли перевернуться їх серця і погляди» (24:36, 37).

На тлі цього злочину ми хотіли б нагадати вам:

1 – У своєму прагненні заткнути роти і заборонити слово істини, особливо в мечетях, на догоду диктаторам Америки та євреїв, влада не доб’ється нічого, окрім ганьби у цьому житті і болісного покарання в житті Наступному.

2 – Носії заклику, прибічники Хізб ут-Тахрір, продовжать свій заклик до Аллаха. Для них смерть краще, ніж життя без Ісламу, адже вони бажають перед Аллахом положення пана Шахідів – Хамзи (р.а.).

3 – Ці мечеті є оселею Ісламу і за допомогою Аллаха слово Істини подовжить резонансно звучати в них, утираючи носа гнобителю.

4 – Коріння Ісламу міцно сидить у Благословенній землі, але злочини Америки, євреїв і порочної влади не зникнуть без появи світанку Ісламу. Не замовкнуть носії заклику, навпаки, ці злочини змушують спалахнути боротьбі, самопожертві і опорі у їх серцях…І ми вже близькі до обіцянки Аллаха про перемогу і крах гнобителів:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الأشْهَادُ (٥١) يَوْمَ لا يَنْفَعُ الظَّالِمِينَ مَعْذِرَتُهُمْ وَلَهُمُ اللَّعْنَةُ وَلَهُمْ سُوءُ الدَّارِ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і того дня, коли постануть свідки. Того дня вибачення (чи виправдання) не допоможуть беззаконникам. На них лежить прокляття і їм приготована Погана обитель» (40:51, 52).

О, Аллах! Ми просимо Тебе про скоріше позбавлення про велику перемогу, виходом якої буде позбавлення Умми Мухаммада ﷺ від тиранів і їх несправедливості. Ми молимо Тебе про перемогу, яка визволить мечеть Аль-Акса і всі землі мусульман від нечисті невіруючих.

О Аллах! Халіфат за методом пророкування – це Твоя обіцянка, а Твоя обіцянка – це істина!...

І хвала Аллаху Господу світів!


Хізб ут-Тахрір Палестина
11 Джумада ас-сані 1435 р.х.
11.04.2014

Головне меню