Палестинська адміністрація втручається з метою передати у володіння росіянам «аль-Маскубійя» - те, чим вони не мають права володіти

Палестина
Друкарня

 На вечір середи 06.05.2015 вельможні особи міста Хеврон, зберігачі вакфу благородного сподвижника Таміма ад-Дарій, закликають людей прийти на збори у залі секретаріату Хеврону задля обговорення питання щодо земельного вакфу Таміма ад-Дарій – «Землі Сібта», щоб протистояти наполегливим спробам адміністрації та російських священників закріпити землі вакфа на користь останніх.

Однак влада зателефонувала власнику зали, щоб той не дозволяв проводити зустріч у ній, а потім служби безпеки у ніч перед зустріччю вдерлися в будинки мирних братів з Хізбу, побили їх та заарештували п’ятьох з них. Усе це сталося ще до зустрічі, без будь-якої їх участі у ній, якій спецслужби прагнуть запобігти.

Пізніше, у день зустрічі, на територію залу прибули органи безпеки. Вони були озброєні, і, виконуючи накази влади, в інтересах яких – віддати землі вакфу росіянам, щоб задовольнити злочинця Путіна, вони заборонили людям навіть наближатися до зали, після чого люди розійшлися по околицях зали.

Тоді місце зборів було перенесене до мечеті аль-Хусейна, яка знаходиться неподалік від залу, у результаті було зібрано чимало людей з родини ат-Тамімі, які є нащадками благородного сподвижника Таміма ібн Авса ад-Дарій, хай буде вдоволений ним Аллах, а також жителі міста, впливові особи Хеврону і доглядачі за землями вакфу, які відповіли на заклик Хізб ут-Тахрір.

У мечеті, після здійснення молитви аль-аср, голова руху «Іслах», а також впливова людина Хеврону Хаджи Абдул Муті ас-Саїд, члени Хізб ут-Тахрір та інші впливові особи Хеврону, разом з родинами Муджахіда і деякими представниками родини ат-Тамімі пояснили людям, що вже на протязі року вони приймають участь у суді і стежать за слуханнями з цієї справи. І кілька днів тому судді стало зрозуміло, що він не має у наявності достатньо підстав, за допомогою яких він може погодитися на реєстрацію землі на користь російських місіонерів, і адвокат, який представляє царьків з «Маскубія» («аль-Маскубія» - назва місцевості, де розташована місіонерська організація російських православних священників, перекладається як «Московія»), зазнав поразки. Також ас-Саїд сказав, що важливо, щоб усі знали, що російські місіонери, які мешкають у монастирі «Маскубія», не сплачують орендну платню за землі вакфу родини ат-Тамімі з 1960 року і донині, і лише цього вже достатньо, щоб евакуювати їх негайно з цієї землі відповідно до закону, який каже: «Якщо ті, хто взяв в оренду землю – не виплачує суму оренди на протязі трьох років, то правовласник має право звільнити землю від орендаторів та анулювати договір».

Хаджи Абдул Муті від ім’я вельможних людей родини ат-Тамімі та мешканців Хеврону засудив втручання влади у цю справу, оскільки влада Палестини багато разів зв’язувалася з завідуючим вакфом ат-Тамімі і вимагала від них приїхати до Рамалли, а також сформувала делегацію, що складається з радників президента і голови земельної ради, для того, щоб забезпечити реєстрацію землі вакфу у власність місіонерів «Маскубія». І це було зроблено владою після того, як їм стало зрозуміло, що віддати землі росіянам відповідно до закону стає неможливо. Це стало зрозуміло на останньому засіданні суду, що відбулося 03.11.2015.

Також Хаджи Абдул Муті від ім’я вельможних людей та усіх присутніх засудив втручання влади і її зацікавленість у тому, щоб віддати цю землю місіонерам «Маскубія». Окрім того, він засудив політику влади запобігти цим зборам та засудив те, що було зроблено з використанням спецслужб – це варварський напад і порушення недоторканості мирних осель, підкресливши, що усе це свідчить про те, що влада наполеглива у своєму втручанні у цю справу з метою віддати землі вакфу росіянам.

У своїй промові представник ат-Тамімі пояснив присутнім деталі справи і деталі заперечень, наданих судові, а також пояснив, що це – перший вакф в Ісламі, а також те, що Палестина – благословенна земля й уся вона є вакфом. І неможна впустити ані п’яді її землі. Він пообіцяв присутнім, що не допустить привласнення землі вакфу місіонерами «Маскубія», і пояснив людям важливість та ціну питання, а також те, що ця проблема буде вирішена з переможним кінцем через її важливість та справедливість позиції володарів вакфу. Він закликав усіх мусульман, синів Хеврону, стояти одним єдиним рядом у протистоянні втручанню влади, яка переслідує інтереси «Маскубія».

Народ Хеврону загалом, родина Муджахіда, родина ат-Тамімі, завідувачі вакфом та члени Хізб ут-Тахрір показали, що вони сповнені рішучості довести цю справу до кінця і готові протистояти російським місіонерам та втручанню влади у цю справу, і їх протест триватиме, допоки землі вакфу не повернуться до своїх власників.

Ми в Хізб ут-Тахрір на цій благословенній землі Палестини високо оцінюємо цю благородну позицію мешканців Хеврону, вельмож та членів усіх родин, і закликаємо їх міцно стояти перед обличчям влади і перед її втручанням, метою якої є віддати ці благородні землі вакфу ворогам Ісламу – росіянам, адже історія цієї влади сповнена поступок та продаж цих благословенних земель єврейським окупантам, які узурпували землі Палестини. Однак вони отримають лише сором у цьому житті та покарання у майбутньому житті, яке буде набагато суворіше та ганебніше.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ ٢١

«…Аллах владний вершити Свої справи, однак більшість людей не знає про це» (12:21).


Прес-служба Хізб ут-Тахрір Палестина
18 Раджабу 1436 р.х.
07.05.2015
№ S/B N 191/015

Головне меню