Незважаючи на брехливі чутки та силове утискання, жителі аль-Халіля вийшли на акцію протесту проти передачі вакуфної землі Таміма ад-Дари (р.а.) у розпорядження росіян

Палестина
Друкарня

Тисячі жителів палестинського міста аль-Халіль (Хеврон) взяли участь в акції протесту, відповівши на звернення роду Тамім, шляхти та інших племен аль-Халіля, з яким ті виступили у ході зібрання 30.01.2017.

Ця демонстрація була організована на знак протесту проти рішення голови Палестинської автономії передати у володіння росіянам землю площею 72 км2, яку Посланець Аллаха ﷺ віддав у власність свого сподвижника Таміма ад-Дарі (р.а.) та його родини, і ці землі повинні належати їм до Судного дня.

04.01.2017 голова Палестинської автономії Махмуд Аббас видав наказ про передачу цих земель у розпорядження Російської православної церкви, незважаючи на рішення Верховного суду у Рамаллі від 23.06.2016 щодо замороження усіх процедур, пов’язаних з рішенням про придбання цієї землі на підґрунті позову. Поданого родиною Тамім на знак протесту проти злочинного оволодіння цією землею. Друге слухання за позовом було призначено на 24.01.2017, тобто влада Палестини, не діждавшись остаточного рішення Верховного суду, видала наказ про передачу цієї землі.

Мі, Хізб ут-Тахрір у Палестинв, підтримуємо рід Таміма та інші племена аль-Халіля у суді та у їх громадському русі. Ми засуджуємо жорсткий напад органів безпеки на учасників мирного протесту та арешти десятків із них, а також блокування в’їздів у місто та основних його перехресть, використання шумових гранат та сльозогінного газу у невдалій спробі розігнати демонстрацію.

Ми також засуджуємо кампанію введення в оману, поширення брехливих чуток та залякування, запущену владою для зриву демонстрації, при цьому використовуючи ЗМІ та інших людей, які продали свою релігію. Від цих зрадників виходила маса заяв, незважаючи на те, що вони не брали участь у зібраннях роду Тамім і не були присутні на судах. Проте вони погодитись співпрацювати з головою Палестинської автономії у розбазарюванні вакуфних земель на користь ворогів Аллаха.

Влада стверджує, що акцій протесту була організована партією «Хізб ут-Тахрір», щоб приховати факт того, що за акцією стоїть населення аль-Халіля та лідери племен, які побажали вступитись за рід Таміма, засуджуючи уряд у марнотратстві вакуфних земель на користь росіян. Окрім того, влада намагалась дискредитувати судовий процес тим, що ця земля вже була здана в оренду Церкві сто років назад, роблячи при цьому вигляд, що зовсім нещодавно вони не приймали рішення про передачу землі площею 72 км2 у власність цій самій «російській церкві». Власти почала вимагати завершити судовий процес, незважаючи на те, що голова Палестинської автономії проігнорував рішення Верховного суду.

Хізб ут-Тахрір у Палестині підтримує племена аль-Халіля та рід Тамім, які взяли участь у протесті, незважаючи на усі труднощі, перепони, арешти та повідомлення зле фони. Вони показали свою стійку та ясну позицію, не погодившись з рішенням голови Палестинської автономії і вказавши на те, що він повинен покаятися та повернути землі своїм володарям, у протилежному випадку на нього чекає ганьба та приниження у цьому життя та страшні муки — у наступному.

لِنُذِيقَهُمْ عَذَابَ الْخِزْيِ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَخْزَى وَهُمْ لَا يُنْصَرُون

«Щоб дати їм вкусити муки ганьби у мирському житті. А муки в Останньому житті будуть іще більш ганебними, і їм не буде надана допомога» (41:16).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Палестина
Субота, 07 Джумада аль-уля 1438 р.х.
04.02.2017 р.
№ B N/S 14/1438

Головне меню