Халіфат — допомога від Аллаха і близька перемога

Палестина
Друкарня

Сьогодні ми переживаємо дев’яносто восьму річницю руйнування Халіфату, яка обернулась для Ісламської Умми (і жителів Палестини — зокрема) великими лихами і трагедіями, а також численними змовами і підступами ворогів. У цю трагічну річницю ми хочемо відзначити наступні істини:

Перша: Іслам є релігією, яку Всевишній Аллах по Своїй милості ниспослав людям, а отож, забороняється приймати будь-які інші вигадані ідеології і закони. Всевишній Аллах говорить:

الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِيناً

«Сьогодні Я заради вас вдосконалив вашу релігію, довів до кінця Мою милость до вас і схвалив для вас у якості релігії Іслам» (5:3),

وَمَنْ يَبْتَغِ غَيْرَ الْإِسْلَامِ دِيناً فَلَنْ يُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِي الْآخِرَةِ مِنَ الْخَاسِرِينَ

«Від того, хто шукає іншу релігію, окрім Ісламу, це ніколи не буде прийнято, і в Останньому житті він опиниться серед тих, хто зазнав збитку» (3:85).

Друга: Іслам є релігією, яку за приписом Всевишнього Аллаха віруючі повинні втілити у життя, дотримуючись її законів. Не вести торг або проявляти нехтування у питаннях запровадження Ісламу. Забороняється залишати без дії, тобто скасовувати, будь-який закон в Ісламі. Всевишній Аллах говорить:

وَمَا كَانَ لِمُؤْمِنٍ وَلَا مُؤْمِنَةٍ إِذَا قَضَى اللَّهُ وَرَسُولُهُ أَمْراً أَنْ يَكُونَ لَهُمُ الْخِيَرَةُ مِنْ أَمْرِهِمْ وَمَنْ يَعْصِ اللَّهَ وَرَسُولَهُ فَقَدْ ضَلَّ ضَلَالاً مُبِيناً

«Для віруючого чоловіка і віруючої жінки немає вибору при прийнятті ними рішення, якщо Аллах і Його Посланець вже прийняли рішення. А хто ослухається Аллаха і Його Посланця, той впав в явну оману» (33:36).

وَأَنِ احْكُمْ بَيْنَهُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ وَلَا تَتَّبِعْ أَهْوَاءَهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَنْ يَفْتِنُوكَ عَنْ بَعْضِ مَا أَنْزَلَ اللَّهُ إِلَيْكَ فَإِنْ تَوَلَّوْا فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللَّهُ أَنْ يُصِيبَهُمْ بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيراً مِنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ * أَفَحُكْمَ الْجَاهِلِيَّةِ يَبْغُونَ وَمَنْ أَحْسَنُ مِنَ اللَّهِ حُكْماً لِقَوْمٍ يُوقِنُونَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх,  щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі із їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями. Невже вони шукають часів невігластва? Чиї рішення можуть бути краще рішень Аллаха для людей переконаних?» (5:50).

Третя: Іслам є захищеною Аллахом, Святий Він і Великий, релігією. Всевишній Аллах говорить:

إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَإِنَّا لَهُ لَحَافِظُونَ

«Воістину, Ми ниспослали Нагадування, і Ми оберігаємо Його» (15:09).

Аллах обіцяв обдарувати Іслам перемогою над усіма іншими релігіями, ідеологіями і культурами. Всевишній Аллах говорить:

هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَى وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ

«Він — Той,Хто відправив Свого Посланця з вірним керівництвом та істинною релігією, щоб піднести її над рештою усіх інших релігій, навіть якщо це ненависно многобожникам» (9:33).

Четверта: Ісламська Умма є кращою общиною, виведеною для людства. Всевишній Аллах обрав її для встановлення своєї релігії на землі, а також, щоб вона була свідком у відношенні людей у День Суду. Всевишній Аллах говорить:

وَجَاهِدُوا فِي اللَّهِ حَقَّ جِهَادِهِ هُوَ اجْتَبَاكُمْ وَمَا جَعَلَ عَلَيْكُمْ فِي الدِّينِ مِنْ حَرَجٍ مِلَّةَ أَبِيكُمْ إِبْرَاهِيمَ هُوَ سَمَّاكُمُ الْمُسْلِمِينَ مِنْ قَبْلُ وَفِي هَذَا لِيَكُونَ الرَّسُولُ شَهِيداً عَلَيْكُمْ وَتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ فَأَقِيمُوا الصَّلَاةَ وَآتُوا الزَّكَاةَ وَاعْتَصِمُوا بِاللَّهِ هُوَ مَوْلَاكُمْ فَنِعْمَ الْمَوْلَى وَنِعْمَ النَّصِيرُ

«Ведіть боротьбу на шляху Аллаха належним чином. Він обрав вас і не зробив для вас ніякого ускладнення у релігії. Такою є віра батька вашого Ібрахіма (Авраама). Аллах нарік вас мусульманами до цього і тут (у Корані), щоб Посланець був свідком щодо вас, а ви були свідками щодо людей. Робіть намаз, сплачуйте закят і міцно тримайтесь за Аллаха. Він — ваш Покровитель. Який же чудовий цей Покровитель! Який же чудовий цей Помічник!» (22:78).

П’ята: єдність Ісламської Умми є одним із доленосних обов’язків в Ісламі. Ісламська Умма не зможе повністю запровадити Іслам у життя і поширювати його так, як приписує Всевишній Аллах, доки мусульмани не згуртуються навколо одного чоловіка, який буде запроваджувати над ними ісламську релігію. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ أَتَاكُمْ وَأَمْرُكُمْ جَمِيعٌ عَلَى رَجُلٍ وَاحِدٍ، يُرِيدُ أَنْ يَشُقَّ عَصَاكُمْ، أَوْ يُفَرِّقَ جَمَاعَتَكُمْ، فَاقْتُلُوهُ

«Хто прийде до вас, коли ваша справа знаходиться у руках одного чоловіка, бажаючи розколоти її і посіяти розбрат між вашою общиною — вбийте його» (Муслім).

Шоста: битва на шляху Аллаха є вершиною приписів і практичним шаріатським методом поширення і доведення Ісламу до усіх людей, щоб вивести останніх із темряви невір’я та омани до правосуддя Ісламу. Всевишній Аллах говорить:

قَاتِلُوا الَّذِينَ لَا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَلَا بِالْيَوْمِ الْآخِرِ وَلَا يُحَرِّمُونَ مَا حَرَّمَ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَلَا يَدِينُونَ دِينَ الْحَقِّ مِنَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ حَتَّى يُعْطُوا الْجِزْيَةَ عَنْ يَدٍ وَهُمْ صَاغِرُونَ

«Бийтесь з тими із людей Писання, які не вірять ані в Аллаха, ані в Останній день, які не вважають забороненим те, що заборонили Аллах і Його Посланець, які не сповідують істину релігію, доки вони не стануть власноруч платити дань, залишаючись приниженими» (9:29).

Сьома: Халіфат — це великий обов’язок, за допомогою якого здійснюються три доленосних приписи: утвердження на землі Ісламу, єднання мусульман і поширення Ісламу у світі. За допомогою Халіфату можливо звільнення окупованих земель мусульман, ним підносяться віруючі і вирішуються проблеми мусульман (і усього людства — у цілому). І як може бути інакше, адже мова іде про першу державу, яка була встановлена Посланцем Аллаха ﷺ у Сонцесяйній Медині, без якої люди опиняються під гнітом невігласних систем. Посланець Аллаха ﷺ говорив:

مَنْ خَلَعَ يَداً مِنْ طَاعَةٍ، لَقِيَ اللهَ يَوْمَ الْقِيَامَةِ لَا حُجَّةَ لَهُ، وَمَنْ مَاتَ وَلَيْسَ فِي عُنُقِهِ بَيْعَةٌ، مَاتَ مِيتَةً جَاهِلِيَّةً

«Хто перестав підкорятись халіфу, той зустріне Аллаха у Судний День без виправдань для себе. Хто помер, не маючи на своїй шиї присяги, той помер смертю часів невігластва» (Муслім).

О, мусульмани! О, жителі благословенної землі!

Ці сім істин Ісламу ж джерелом величі мусульман, а у противагу їм існують інші істини які також варто відзначити:

Перша: колоніальні держави є ворогами Ісламу і його прихильників, а це означає, що з ним необхідно тримати лише ворожий підхід. Ці держави, не жаліючи сил, вбивають мусульман, розкрадають їх багатства, вносять розбрат і смуту. Всевишній Аллах говорить істину:

مَا يَوَدُّ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ وَلَا الْمُشْرِكِينَ أَنْ يُنَزَّلَ عَلَيْكُمْ مِنْ خَيْرٍ مِنْ رَبِّكُمْ

«Невіруючі із людей Писання і многобожники не хочуть, щоб вам ниспосилалось благо від вашого Господа. Аллах же відмічає своєю милістю, кого побажає. Аллах володіє великою милістю» (2:105),

وَلَا يَزَالُونَ يُقَاتِلُونَكُمْ حَتَّى يَرُدُّوكُمْ عَنْ دِينِكُمْ إِنِ اسْتَطَاعُوا

«Вони не перестануть битися з вами, док не відвернуть вас від вашої релігії, якщо тільки зможуть» (2:117).

Друга: правителі арабських держав та інших держав в ісламському світі є агентами і маріонетками безбожного колонізатора, а отож, вони виступають супротивниками Умми та її релігії. Вони виступають інструментом і зброєю у руках невіруючого у мусульманських країнах і, не жаліючи сил, борються проти Ісламу, поширюючи порочність і розпусту, продовжуючи утримувати Умму у заручниках ворогів Ісламу.

Третя: міжнародні інститути, такі як ООН, Рада Безпеки і т.п., а також регіональні організації, такі як Ліга Арабських Держав Перської затоки і Рада Співпраці Арабських Держав Перської затоки, які є інструментаріями західних колоніальних держав, за допомогою яких вони утримують свою гегемонію і реалізовують свої плани, головним із яких виступає боротьба проти Ісламу і утримання Ісламської Умми у роз’єднаному і обкраденому стані.

Четверта: звільнення Умми від колоніалізму можливе лише шляхом приведення до дії справжніх сил Умми, які націляться на скинення правителів і режимів тагуту, а також на викорінення впливу колоніалізму. Для цього необхідно згуртувати воєдино сили мусульман, щоб армії Ісламської Умми підкорялись Ісламу і долучались до щирих синів Умми, заявивши про свою непричетність до маріонеткових і зрадницьких режимів правління, а також скеруються до позбавлення Умми від зла цих режимів.

О, жителі благословенної землі!

У відношенні Палестини планується великий злочин і огидне зрадництво, яке не уступає по своїй важкості зрадництву Ословської угоди, а також віроломного відношення правителів у 1948 та 1967 рр. Проти Палестини плетуть куди більш злісний злочин і куди більш гірше зрадництво. Цього разу головними виконавцями зрадництва будуть правителі Єгипту, Йорданії і Саудівської Аравії. У цьому їм будуть сприяти порочні опортуністи і найманці із числа підлих людей серед палестинців. Тому ми застерігаємо щирих синів жителів Палестини від участі у їх іграх і схилення до однієї із цих сторін. Палестинська адміністрація настільки захопилась зрадництвом, що ця якість вжилась у її тіло. Правителі мусульман є приниженими і невільними. Голова невір’я — Америка — і вороги Ісламу відкрито заявляють про те, що у мусульман немає іншого шляху, окрім як прийняти це приниження і змиритися з замахуваннями на їх святині, розграбуванням їх багатств і підкоренням агентам, адже, у протилежному випадку, ви наразитесь на вбивство, вигнання і розруху.

О, наші дорогі жителі благословенної землі!

Вороги Ісламу взяли під приціл нашу релігію, наших дітей, нашу честь і святині. Не залишилось жодної святині, на яку б вони не замахнулись. Ці жахливі злочини були скоєні під прикриттям і при підтримці мусульманських правителів, які знаходяться у змові з ворогами. Немає у вас іншого шляху для позбавлення від цього приниження, окрім як об’єднатись  навколо міцної верфі Аллаха і зректися від цих злочинних зрадників, а також повернути рішення палестинської проблеми Ісламській Уммі і звернутись по допомогу до ісламських армій з закликом встановити Халіфат, який звільнить Священну землю — Байт уль-Макдіс.

Довіртесь Всемогутньому і Милостивому Аллаху! Довіртесь своїй Уммі, яку Всевишній Аллах обрав для несення релігії Іслам. Знайте, що незважаючи на її сьогоднішнє положення, в ній є щирі переживаючи чоловіки, які піднімуть її з колін і відродять славну стезю праведних попередників. Ми перебуваємо в очікуванні здійснення обіцяної допомоги Аллаха і благої звістки Посланця Аллаха ﷺ— відновлення Халіфату на Священній землі. Вдумайтесь у слова Всевишнього Аллаха:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям і віруючим у мирському житті і у той день, коли предстануть свідки» (40:51).

Аллах доведи з нашого боку це благо до мусульман і відкрий їх серця перед ним! Допоможи нам у справі встановлення Твоєї релігії!

Хвала Аллаху — Господу світів

 

Хізб ут-Тахрір
Благословенна земля Палестини
29 Раджаба 1440 р.х.
05.04.2019 р.

Головне меню