Фарс афганських демократичних виборів: Ентузіазм змінюється на розчарування

Афганістан
Друкарня

Кабул, 27 квітня: Уряд Афганістану і його західні покровителі описали народ Афганістану приймаючим демократію у світлі поточних президентських виборів 2014 року.

Не дивлячись на це, результати виборів викрили фарс демократичних виборів у здійсненні змін, так само як надмірно збільшили прийняття народом Афганістану демократичної політики. У зв’язку з цим слід відзначити наступні пункти:

1. Згідно зі статистикою виборчої комісії, лише 20% афганського населення взяло участь у виборах, що складає менше 7 мільйонів людей з 33 мільйонів.

2. Очевидно що люди, які голосували, спиралися на племінну і етнічну прибічність, а не заради демократії. В Кабулі, населення якого складає 5 мільйонів людей і де менше переважають племінні і етнічні тенденції, лише близько 500 000 взяли участь у голосуванні, що свідчить про явне неприйняття демократії у столиці країни.

3. Відповідно з попередніми результатами підрахунку 100% голосів, проголошених учора увечері виборчою комісією, виявилося що у виборах немає переможців.

Звідси виходить, що народ Афганістану відкинув демократію, але племінний та етнічний зв'язок продовжує бути присутнім. Геополітика Афганістану залишається головним стратегічним викликом на протязі усієї сучасної історії країни і дане положення буде залишатися таким, поки націоналізм є основою політичної системи країни.

Як завжди, майбутнє Афганістану буде сформоване не за допомогою голосів людей, що взяли участь у виборах, а за допомогою домінування Заходу, геополітичним розташуванням країни, а також племінною та етнічною боротьбою за панування.

Лише справедливість Ісламу у затінку держави Халіфат виведе Афганістан з його геополітичних ускладнень і поставить його на шлях процвітання та розвитку поряд з усією Уммою Посланця Аллаха ﷺ.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Афганістан
27 Джумада ас-сани 1435 г.х.
27.04.2014
Ref.: Afg.1435/08

Головне меню