О люди! Де ті офіцери, які зупинять вбивства жителів Бангладеш?..

Бангладеш
Друкарня

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ

Тиран Хасіна вдалася до використання жорстких заходів, щоб змусити вас підкоритися її правлінню. Єдиним шляхом для визволення від її гніту є звернення до щирих офіцерів збройних сил з вимогою усунути її і передати владу Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату

Пророк Мухаммад ﷺ сказав: «І гірші з ваших правителів – це ті, яких ненавидите ви і які ненавидять вас, яких проклинаєте ви і які проклинають вас» (передав Муслім).

О люди, хіба Шейх Хасіна не відноситься до категорії гірших правителів і тиранів нашої країни? Зважаючи на нашу відмову від підтримки її правління ми розуміємо, що саме ви хочете цим сказати: ви ненавидите і проклинаєте її, щиро закликаючи до Аллаха, Господа світів, з молитвами про звільнення від її тиранії. Вона нахабно переходить кордони дозволеного на землі, завдаючи багато страждань народу, з одного боку, а з іншого – прагне кулями закрити рота всім, хто намагається заперечити нечестю, яке виходить з боку її уряду.

الَّذِينَ طَغَوْا فِي الْبِلَادِ* فَأَكْثَرُوا فِيهَا الْفَسَادَ

«Вони переходили межі дозволеного на землі і розповсюджували на ній багато нечестя» (89:11, 12).

Хасіна почала свій термін перебування на посаді правителя із застосування (по розпорядженню своїх хазяїв) мерзенних методів для приборкання народу, а саме – з жорстокого вбивства офіцерів армії у Пілкхані. Потім вона розпочала скоєння зрадницьких дій всупереч інтересам країни і почала послідовно втілювати в життя інтереси своїх хазяїв, і це триває досі. У справі розграбування багатства народу і неспроможності у питанні прояву турботи про його справи уряд Хасіни схожий на уряд Халеди Зія. Хасіна навіть більше досягла в цьому успіху. Більше того, прояв неприязні до Аллаха ﷻ, Його Посланця ﷺ і віруючих з боку безбожного режиму перейшло усі межі і стало певною «візитною карткою» її уряду.

Коли дії Хасіни і її уряду не завершилися успіхом, а навпаки, привели до того, що народ відмовився від неї, вона вдалася до приборкання і жорстоких заходів за допомогою викрадень та арештів громадян, які виказували невдоволення, щоб змусити їх підкоритися її правлінню. Уряд почав застосувати зброю проти будь-яких накопичень людей незалежно від того, зібралися вони для висунення якихось вимог або для висловлення протесту у відношенні перевищення повноважень владою. «Жодних вимог і жодних протестів» - ось те, що є її політикою. Хасіна повною мірою усвідомлює, що народ не підтримує її правління, тому її безжальність збільшується. Її не турбують життя людей. Допоки народ не прийме правління Хасіни, вона продовжуватиме цей шквал принижень, намагаючись приборкати його.

О мусульмани!

Не така доля вам приготована! Вашим призначенням не є прояв терпіння у відношенні правителів, подібних до Хасіни і Халеди Зія! Мухаммад ﷺ розповів нам про кращих правителів мусульман: «Кращими з ваших правителів стануть ті, яких будете любити ви і які будуть любити вас, за яких и будете звертатися до Аллаха з молитвами і які будуть звертатися до Аллаха з молитвами за вас…» (передав Муслім).

Тут не йде мова лише про правителів, подібних до Абу Бакра та Умара (р.а.). Правителі, які повинні проявляти турботу про вас, любити вас і молитися за вас, не зникли із завершенням епохи сподвижників (р.а.). В хадісі не говориться про якийсь певний період часу. Більше того, є й інші хадіси, які підтверджують той факт, що незабаром мусульмани побачать другий Праведний Халіфат, який буде здійснювати своє правління, відчуваючи милосердя до мусульман, дбаючи про них і будучи їх захисником, а не ворогом, подібно до нинішніх тиранів. Справедливість розповсюдиться по всій землі, як у відношенні мусульман, так і у відношенні немусульман, буде гарантовано гідне забезпечення прав народу, а Умма відновить свою честь і славу.

О мусульмани! Це здійсненно, якщо ви здійсните правильні дії для виправлення цієї ситуації.

По-перше, повністю відмовтеся від порочного правлячого режиму, який ненавидить і проклинає вас так само, як і ви проклинаєте і ненавидите Хасіну. Ви повинні уникати демократичного заклику і усіх закликачів до демократичної системи і демократичного руху, а також тих, хто уявляє себе як альтернативну силу (але в межах демократичної політичної системи). Саме ця прогнила демократія породила політиків, подібних до Хасіни, і створила простір для їх впровадження у політику, для спотворення і розкладення її зсередини, а також для досягнення ними влади. Ви чудово знаєте, що навіть якщо пройдуть нові, так звані «вільні» і «справедливі» вибори, а Хасіна програє ці вибори, то той, хто її змінить на цій посаді, не виявиться краще. А Хасіна знову повернеться до влади за допомогою інших виборів. О люди, зупиніть цей конвеєр, припиніть власноручно обирати цих порочних злочинців у владу!

По-друге, народ повинен відкинути усі форми іноземного втручання у справи країни і протидіяти всім, хто закликає до застосування методів іноземного тиску і до участі у проведенні нових виборів. Участь іноземних сил (таких як США, Великобританія та Індія) у справах нашої країни є найгіршою з усіх справ. Саме ці сили привели до того, що відбувається сьогодні. Хіба не вони є покровителями Хасіни і Халеди? Тоді хто, окрім підступних, невігласних і низьких агентів імперіалізму, ховаючись під маскою мислителів і політичних діячів, закликає до цього?

По-третє, допоможіть Хізб ут-Тахрір у його політичній боротьбі Хасіни і її порочного режиму. Не мовчіть перед тираном, у протилежному ж випадку її безжальність буде продовжувати зростати. Більше того, звіт правителів-тиранів є нашим обов’язком: «Клянусь Аллахом, ви повинні наказувати схвалюване і забороняти засуджуване, брати за руку несправедливого і направляти його до істини» (передали Абу Дауд і ат-Тірмізі).

Останнє і найголовніше – закличте щирих офіцерів у збройних силах і нагадайте їм про їх обов’язок перед Ісламом і людьми, хай вони виконають свій обов’язок та усунуть Шейх Хасіну. Ваші батьки, брати, сини, онуки, друзі, а також відомі офіцери у рядах збройних сил – вони усі повинні виконати свій обов’язок перед Аллахом ﷻ, Його Посланцем ﷺ і людьми. Зверніться до них з вимогою здійснити покладений на них обов’язок. Саме вони є володарями матеріальної сили для усунення Хасіни і її правлячого режиму.

Спонукання щирих офіцерів до того, щоб вони перейшли на інший бік, залишили режим і встали на бік народу, є гарантованим способом для зміни режиму. Вони усунуть його не для досягнення особистої влади, а для її передачі щирим і свідомим політикам, які побудують новий уряд на ісламській основі і проголосять Бангладеш територією Халіфату. Цих щирих політиків, які знають про те, яким чином необхідно вирішити проблеми народу згідно з Кораном і Сунною, як провести індустріалізацію країни і справитися з регіональними та світовими труднощами, можна знайти лише в Хізб ут-Тахрір, в не в інших партіях, тому що комбінація щирості і глибокої поінформованості не присутня у членів інших партій (окрім Хізб ут-Тахрір). Безсумнівно, керівник Хізб ут-Тахрір, шейх Ата ібн Халіль Абу ар-Рашта і члени його партії є знаючими політиками, які щиро дбають про вас, люблять вас, закликають до Аллаха ﷻ за вас у своїх молитвах, щоб Він ﷻ віддав вам добром у цьому житті і житті наступному.

Отже, вимагайте від офіцерів, яких ви знаєте і з якими ви знайомі, щоб вони усунули Шейх Хасіну і передали владу Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату. І тоді, дякуючи вашому благородному вчинкові, Аллах ﷻ облагодіє вас та їх у цьому житті і житті наступному. Подібним чином Він облагодіяв ансарів (р.а.) та їх родини за надання матеріальної допомоги Посланцю Аллаха ﷺ для встановлення ісламського правління в Медині.

О щирі офіцери, люди сили!

Повернення Халіфату неминуче, воно приписане Аллахом ﷻ і незабаром буде здійснене з Його ﷻ дозволу. Однак Халіфат не спуститься до нас з небес. А тому питання полягає не в тому, чи можливе повернення Халіфату, а в тому, чиїми руками Аллах ﷻ здійснить його повернення, адже Він ﷻ надав вам честь у цій справі. Хто з вас прагне бути удостоєним цієї честі? Хто з вас хоче стати тим, хто поверне ісламське правління і звільнить народ від тиранії? Хто з вас володіє хоробрістю, достатньою для того, щоб стати захисником Ісламу і народу, якою повинен володіти офіцер? Ми знаємо, що режим навіює вам необхідні йому поняття під гаслом «Захист конституції», а також інші дурниці, які мають на увазі ніщо інше, як прояв лояльності у відношенні до режиму Хасіни. А як на рахунок прояву вірності Аллаху ﷻ, Його Посланцю ﷺ і народу? Що ви скажете відносно кровопролиття, яке чиниться у відношенні до людей? Невже серед вас немає жодного офіцера, який би зупинив кровопролиття з боку тирана Хасіни і її приспішників? О офіцери! Дайте відповідь без зволікання, дайте відповідь на наказ Аллаха ﷻ і Його Посланця ﷺ, дайте відповідь на поклик народу. Станьте тією рушійною силою, яка здійснить обіцянку Аллаха ﷻ. Усуньте Шейх Хасіну і передайте владу Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату. І тоді Він ﷻ піднесе вас і ваші родини у цьому житті і житті наступному так само, як підніс ансарів (р.а.) і їх родини.

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі подібно до того, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію, яку Він схвалив для них, і змінить їх страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

 

 

Хізб ут-Тахрір Бангладеш

13 Сафару 1436                                                                                                   
05.12.2014                                                                                                                    
www.ht-bangladesh.info
www.facebook.com/PeoplesDemandBD2

Головне меню