Народ Кашміру — невід’ємна частина Ісламської Умми

Бангладеш
Друкарня

Проблема Кашміру не є «внутрішнім питанням» Індії.

Приєднуйтесь до встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, щоб звільнити Кашмір від окупації язичницької Індії!

Хізб ут-Тахрір/вілаят Бангладеш організував 23.08.2019 після п’ятничного намазу протестні мітинги у різноманітних мечетях міст Дакка і Чіттагонг проти позиції, зайнятої режимом Хасіни, який заявив, що проблема Кашміру є «внутрішнім питанням» Індії. У свою чергу режим Хасіни взявся залякувати людей через протести проти дій Індії на адресу їх братів-мусульман у Кашмірі. На мітингу було піднято питання з приводу лиха, яке спіткало мусульман Кашміру, у той час як правителі мусульман вже не здатні припинити свої зрадництва і виконувати свої зобов’язання.

Саме така позиція правителів ісламського світу надихнула Індію об’явити про завершення окупації Кашміру та його перетворенні у другу «Палестину» на околиці Індії. Після того, як була стерта 370-а стаття конституції Індії, уряд Нарендри Модів вирішив зробити із Кашміру долину смерті, направивши туди величезну кількість солдатів, нав’язавши у Кашмірі комендантську годину, перекривши лінії телефонного зв’язку та Інтернет. Після цього індійські війська взялась жорстоко репресувати мусульман Кашміру, вдиратись у їх дома та арештовувати їх цілими групами, стріляти у скупчення людей і не дозволяти навіть пораненим добиратись до лікарень під страхом арешту на місці.

З іншого боку, зрадницький режим Хасіни іще і знущається над мусульманами Кашміру, раз дружньо приймає у себе міністра закордонних справ Індії замість того, щоб направити свої озброєні сили у допомогу мусульманам Кашміру для їх звільнення від індійської окупації. Більше того, режим Хасіни не зупинився на цьому і вирішив іще сильніше ув’язнути у зрадництві, заявивши на увесь голос про те, що проблема Кашміру є «внутрішнім питанням» Індії, тим самим намагаючись заслужити симпатії своїх язичницьких хазяїв в Індії. Потім уряд Бангладеш взагалі об’явив заборону своїм громадянам виражати гнів і протест проти Індії і заступатись за мусульман Кашміру, тим самим у найгрубішій формі порушивши наказ Аллаха ﷻ, Який сказав:

وَإِنِ اسْتَنصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ

«Якщо вони попросять вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (8:72).

Виступаючі на мітингу у цей день заявили: «Мусульмани! Народ Кашміру — невід’ємна частина Ісламської Умми. Проблема Кашміру не є «внутрішнім питанням» Індії. Сказав Посланець Аллаха:

مَثَلُ الْمُؤْمِنِينَ فِي تَوَادِّهِمْ وَتَرَاحُمِهِمْ وَتَعَاطُفِهِمْ مَثَلُ الْجَسَدِ إِذَا اشْتَكَى مِنْهُ عُضْوٌ تَدَاعَى لَهُ سَائِرُ الْجَسَدِ بِالسَّهَرِ وَالْحُمَّى

«У своєму милосерді, любові і співчутті по відношенню один до одного віруючі подібні єдиному тілу: коли одну із частин його уражає хвороба, то усе тіло відгукується на це безсонням і гарячкою» («Сахіх» Мусліма)».

Проблема Кашміру, Палестини, М’янми та інших земель є проблемою Ісламської Умми у цілому. Якщо мусульмани якоїсь ісламської землі страждають, то решта частини Умми теж відчуває цей біль. Сама наша віра в ісламську акиду зобов’язує нас нести відповідальність за захист мусульман Кашміру і встати пліч-о-пліч з рештою мусульман, яких пригноблюють по усьому світу, і вирішити їх проблеми.

Лихо, яке спіткало Кашмір, насправді є природним результатом відсутності справжнього ісламського керівництва в Уммі, результатом відсутності праведного халіфа. Тому, якщо говорити по суті, Кашмір не потрапив під окупацію через скасування 370-ї статті конституції Індії, а почав підпадати під окупацію у той день, коли на його землі прийшли колонізатори, які при підтримці зрадників арабів і не арабів зруйнували Османський Халіфат 03.03.1924.

Після цього наші землі було розчленовані на п’ятдесят з гаком країн, кожну із яких очолив агент колонізатора, де були нав’язані системи правління невір’я, вигадані самими колонізаторами. Саме тоді ми остаточно ослабли і загудили усілякий захист, загубили можливість мати справедливого правителя, а наші землі були колонізовані і розідрані подібно тому, як тіло жертви буває розірвано хижаком. Ось тоді невірні і почали витворяти з нами, що побажають в усьому світі, у т.ч. — і у Кашмірі.

Також на мітингу було сказано: «Мусульмани! ООН та Організація ісламської співпраці є лише інструментами у руках колонізатора і не можуть бути захисниками наших справ. Лише Праведний Халіфат за методом пророцтва, час якого близько, з дозволу Аллаха, відправить війська на звільнення Кашміру та інших окупованих земель мусульман. Передається хадіс від Саубана (р.а.):

عِصَابَتَانِ مِنْ أُمَّتِي أَحْرَزَهُمَا اللَّهُ مِنْ النَّارِ عِصَابَةٌ تَغْزُو الْهِنْدَ وَعِصَابَةٌ تَكُونُ مَعَ عِيسَى ابْنِ مَرْيَمَ عَلَيْهِمَا السَّلَام

«Дві групи із моєї Умми будуть захищені Аллахом від Вогню: група, яка завоює Індію, і група, яка буде з Ісою ібн Марьям (а.с.)» (передали Ахмад і Нісаі)».

На завершення виступаючі на мітингу заявили про вимогу до людей увійти у співпрацю з Хізб ут-Тахрір і повести пліч-о-пліч з ним ідейно-політичну боротьбу з режимом Хасіни для встановлення Праведного Халіфату за методом пророцтва, який звільнить Кашмір від Індії. Неможна очікувати блага від маріонеткового режиму Хасіни у Бангладеш, пригноблюючого мусульман і репресуючого їх, працюючого на благо своїх хазяїв-колонізаторів і нав’язуючого гегемонію Індії над регіоном. Настав час скинути режим Хасіни — агента Заходу та Індії! Настав час захистити мусульман і повернути їм колишню силу, звільнити Кашмір, Палестину, Аракан та інші окуповані країни мусульман! Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

وَإِنَّمَا الْإِمَامُ جُنَّةٌ يُقَاتَلُ مِنْ وَرَائِهِ وَيُتَّقَى بِهِ

«Імам — це щит, за яким б’ються і яким захищаються!» (Бухарі).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Бангладеш
№ 34/1440 г.х.
П’ятниця, 22 Зуль-хіджа 1440 р.х.
23.08.2019 р.

Головне меню