Опираючись на пророцтво Посланця Аллаха ﷺ, ми заявляємо, що незабаром буде встановлений Халіфат, який звільнить Єрусалим і завоює Рим, як був завойований Константинополь у 857 р.х./1453 р.

Бангладеш
Друкарня

Під управлінням аміра Хізб ут-Тахрір, вченого Ати ібн Халіля Абу ар-Рашти, партія «Хізб ут-Тахрір» об’явила про початок широкої інформаційної кампанії з нагоди річниці завоювання Константинополя (міста Іраклія).

Як частина цієї кампанії, відділення Хізб ут-Тахрір у вілаяті Бангладеш організувало мітинги і виступи у різноманітних крупних мечетях м. Дакка сьогодні після п’ятничної молитви під гаслом «Опираючись на пророцтво Посланця Аллаха ﷺ, ми заявляємо, що незабаром буде встановлений Халіфат, який звільнить Єрусалим і завоює Рим, як був завойований Константинополь у 857 р.х./1453 р.».

Доповідачі на виступах нагадали людям про колишні великі дні завоювання Константинополя:

Мухаммад аль-Фатіх був проникливим султаном. До осади Константинополя він вдався 26 Рабіуль-авваль, поки місто не було завойоване 23 Джумада аль-уля 857 р.х., тим самим виконавши пророцтво Посланця Аллаха ﷺ, про яке було сказано у благородному хадісі:

لَتُفْتَحَنَّ الْقُسْطَنْطِينِيَّةُ فَلَنِعْمَ الْأَمِيرُ أَمِيرُهَا وَلَنِعْمَ الْجَيْشُ ذَلِكَ الْجَيْشُ

«Константинополь буде неодмінно завойований! Який же чудовий той амір і яке ж чудове те військо!».

Після завоювання Константинополя султан Мухаммад набув прізвисько «аль-Фатіх», тобто «відкривач». Завойовану столицю Візантії він об’явив столицею своєї держави і переніс її туди із м. Едірне. Константинополь був перейменований в «Ісламбул», тобто «Місто Ісламу», «Дар уль-Іслям». Потім назва міста зазнала деякі змінення і почало вимовлятись як «Істанбул».

Увійшовши у місто, Султан направився до Айя-Софії, провів в ній молитву, і та, по милості Аллаха, була обернена в мечеть... залишаючись чистим, почесним,вшанованим місцем поклоніння Аллаху, куди приходили віруючі і оживляли її своєю присутністю, поки злочинець ХХ сторіччя Мустафа Кемаль не заборонив проводити в ній намази і не зробив із неї музей, в який почав заходити будь-який зустрічний-поперечний.

Також на виступі було сказано: шановні мусульмани! Хізб ут-Тахрір бажає нагадати вам про дату завоювання Константинополя по трьом причинам:

1. Цим самим ми бажаємо, щоб усілякий, хто має очі, побачив те, якою може бути велич Ісламу і мусульман, коли вони запроваджують Іслам. У такий час невір’я не може встояти на ногах, а істина підноситься разом зі словами азану «Аллаху Акбар». Саме так були розбиті і підкорені Перська і візантійська імперії, і скоро, ін ша Аллах, збудеться пророцтво про завоювання сестри Константинополя — Риму...

2. Ми хочемо заспокоїти ваші серця тим, що пророцтва Посланця Аллаха ﷺ завжди збуваються. Посланець Аллаха ﷺ обіцяв, що Константинополь буде взятий, і це трапилось, а отож, встановлення Другого Праведного Халіфату за методом пророцтва, перемога над сіоністами і завоювання Риму також відбудуться. Посланець Аллаха ﷺ не говорив від себе, а говорив лише те, що йому внушав Всевишній. Решта три пророцтва теж будуть виконані, але не на крилах янголів, які усі зроблять замість нас. Закономірність, з якою Всевишній створив цей світ, є такою, що якщо ти допоможеш Його релігії, то і Він допоможе тобі. Тому ми повинні встановити Його Шаріат і гучно заявити про ісламську державу, що дозволить нам повернути нашу колишню силу і повести джихад на шляху Аллаха. Тоді-то ми і виконаємо решту пророцтв, і сонце Халіфату знов зійде...

3. Невірний Захід разом зі зрадниками із числа арабів і турок зміг у 1342 р.х./1924 р. зруйнувати Османський Халіфат, і він порахував цю перемогу помстою за взяття Константинополя мусульманами раніше. Руйнування Халіфату і взяття під контроль його столиці дозволило Заходу повернути собі втрачену силу, після чого він почав піклуватись про те, щоб не дати Халіфату відновитись, щоб не втратити здобуте. Захід став колонізатором ісламських земель, взявшись переслідувати ісламські організації.

Коли у 1372 р.х./1953 р. було об’явлено про заснування партії «Хізб ут-Тахрір», Захід зрозумів, що метою цієї партії стало відновлення Халіфату, що вона рішуче налаштована добитися поставленої цілі і зовсім не шуткує, то наказав своїм агентам-правителям заборонити діяльність Хізб ут-Тахрір, переслідувати, саджати у в’язниці, катувати і вбивати його членів у регіоні його зародження, що, втім, не завадило йому вижити і навіть розширити свою діяльність в інших ісламських землях... бачачи це, Захід вирішив застосувати додаткові способи, на кшталт брехні і підтасовки фактів, нічого не соромлячись...

Незважаючи на те, що ці люди прикрашали свою брехню як могли, незважаючи на усю зовнішню красу, якої вони надали спотвореним фактам, за якими самі ж послідували, вони не знайшли собі аудиторії серед членів партії,та й у цілому серед свідомих мусульман. Трапилось те, про що сказав Всевишній:

كَسَرَابٍ بِقِيعَةٍ يَحْسَبُهُ الظَّمْآنُ مَاءً حَتَّىٰ إِذَا جَاءَهُ لَمْ يَجِدْهُ شَيْئًا

«...яке спраглий приймає за воду. Коли він підходить до нього, то нічого не знаходить...» (24:39).

За кожним підступом стоїть зло. Вони коїли цю гидоту у відношенні Хізб ут-Тахрір та його лідерів, вважаючи тим самим, що це спричинить вплив на партію та її лідерів. Але врешті решт, будучи поверженими, вони кожного разу повертались до того, з чого починали, з дозволу Аллаха, не отримавши ніякого блага, скільки б брехні і підступів не коїли.

وَلَا يَحِيقُ الْمَكْرُ السَّيِّئُ إِلَّا بِأَهْلِهِ

«Але злий виверт уражає тише тих,хто творить зло» (35:43).

Під кінець виступу доповідачі звернулись з мольбою до Аллаху Всевишньому, прохаючи Його про те, щоб Він вшанував їх честі виконати пророцтво Посланця Аллаха ﷺ — встановити Халіфат, потім звільнити Єрусалим і завоювати Рим, як до цього був завойований Константинополь... Також ми просимо Всевишнього допомогти нам покращити нашу діяльність і справитись з поставленою задачею, щоб бути гідними допомоги Аллаха Великого і Милостивого.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ ﴿٤﴾بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«У той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Он — Могутній, Милосердний» (30:4,5).

 

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Бангладеш
№ 10/1441 р.х.
П’ятниця, 15 Джумада аль-уля 1441 р.х.
10.01.2020 р.

Головне меню