Міжнародна конференція мусульманської інтелігенції у Джакарті

Індонезія
Друкарня

На протязі останнього десятиліття світова політика і економіка переживає нестабільність. Іпотечна криза у США затягнулася і перетворилася у світову фінансову кризу, у наслідку зваливши корпорації світового масштабу.

Також боргова криза торкнулася Європи. Було вжито багато зусиль для відновлення економіки, але вони не принесли результатів. Усе це вказує на те, що світовий капіталізм наближається до свого колапсу. У цей же час мусульманські країни Близького Сходу зазнають глобальних політичних змін. Арабська весна своїми хвилями успішно викоренила диктаторів у цих країнах від Тунісу до Ємену, Лівії, Єгипту і Сирії. Цей хороший старт став причиною появи надії у народів цих країн. Але напрям змін досі залишається не ясним.

Тим часом, будучи найбільш населеною мусульманською країною у світі, Індонезія продовжує зіштовхуватися з економічними проблемами. Не дивлячись на те, що ріст економіки складає 6,3% і величезний обсяг ВВП для країн Південно-Східної Азії, провал у належному розподілі багатства продовжує погіршуватися. Це вилилося у збільшення таких соціальних проблем як злочини і конфлікти.

Як ідейне згуртування, відповідальне за заклик (дауат) Хізб ут-Тахрір в Індонезії прагне виробити негайні і стратегічні рішення для перерахованих вище проблем. Тому Хізб ут-Тахрір ініціював проведення міжнародної конференції мусульманської інтелігенції для обговорення відповідальності і правил, а також вироблення рішення для відтворення Ісламської цивілізації.

Ця конференція під назвою “Захід капіталізму і перспективи Ісламської цивілізації у затінку Халіфату” проходила на протязі дво днів 14-15 грудня 2013р. у Джакарті. Перший день конференцій пройшов у індонезійському університеті Вісма Макара, а другий день — у конференц-залі SMESCO в Джакарті. Оргкомітет конференції отримав сотні докладів від академіків і практикуючих спеціалістів з різноманітних установ як всередині країни так і за її межами (Малайзія, Австралія, Японія, Ліван, Британія і США). Доклади були зібрані у сім тематичних груп:

  1. Глобальні політичні зміни і їх вплив на мусульманські країни
  2. Виклики, які стоять перед правильним правлінням
  3. Економічні виклики сучасності
  4. Медична і продовольча безпека
  5. Управління енергоносіями і природними ресурсами
  6. Жінки і родини
  7. Освіта і технологія

Базуючись на результатах обговорення у перший день, можна зробити висновок, що усі проблеми, з якими зіштовхнулися люди у різноманітних областях життя, не є виключно технічними проблемами, навпаки вони пов'язані один з одним і виникають внаслідок відділення релігії від політики, соціальних і економічних питань. Учасники зійшлися в думці, що ісламський шаріат є кращим системним рішенням проблем. Обговорення привело до необхідності виконання ісламського шаріату в усіх сферах життя за допомогою Ісламського Халіфату.

Першого дня у конференції взяло участь 200 професорів, докторів і магістрів, які досконально в деталях дослідили наявні проблеми. Другого дня, у якому участь взяло 2000 осіб, були надані результати дискусій. Також було вироблено принцип спільного руху для здійснення змін. Серед доповідачів у перший день були професор Фахмі Амхар з Геопросторового Інформаційного агентства і Рокхмат С.Лабіб Мсі з Центрального комітету Хізб ут-Тахрір в Індонезії.

Серед доповідачів у другий день були Джамал Харвуд (університет Уельсу, Великобританія), Осман Баххаш (Центральний інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір), доктор Рахмат Курніа (Сільськогосподарський інститут Богора) і Дві Контрі Тріона (доктор філософії, державний Ісламський університет Сунана Каліджагі). У своїх докладах доповідачі говорили про глобальні політичні і економічні зміни і посилення відродження мусульманських країн для об'єднання в Ісламському Халіфаті. Усі учасники були вкрай натхнені представленими на конференції поглядами і ініціювали створення спільного руху “Ідейне пробудження заради Халіфату”.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Індонезії
№  256
26 Мухаррам 1435
29/11/2013

Фото

 

 

Головне меню