Єрусалим буде звільнений лише шляхом джихаду та Халіфату, а не гучними заявами правителів!

Малайзія
Друкарня

З початку заяви Трампа про його визнання Єрусалиму столицею «Ізраїлю» мусульмани протестують проти цього рішення по сьогоднішній день. У той же час ми чуємо даремні заяви мусульманських правителів, які шукають політичний простір навколо проблем Палестини.

Вони засуджують рішення Трампа, бажаючи виглядати героями в очах Умми. Вони провели у Стамбулі позачерговий саміт під приводом захисту благословенної землі. Ці правителі почали прикидатись та виразили своє звинувачення на адресу Трампа, як і висловились на захист Палестини, хоча насправді вон — близькі друзі Трампа і вони завжди були послушні Заходу. Деякі із них заявили про продовження відносин з Америкою, незважаючи на слова Трампа. Вони не соромляться Аллаха, Його Посланця ﷺ та віруючих у своєму відкритому зрадництві.

Правляча партія Малайзії у четвер у мечеті Путраджая організувала мітинг на захист Єрусалиму. На нього були запрошені лідери опозиції, неурядові організації, муфтій та прості жителі Малайзії. Це просто абсурд, коли правляча партія, яка забороняє використовувати мечеть у політичних цілях, тепер сама використовує одну із головних мечетей Малайзії у політичних цілях. Чи може правляча партія (і мусульмани — у цілому) зрозуміти, що Іслам та політика — це одне ціле, якщо політична мета відповідає Ісламу?

У зв’язку з цим Хізбут-Тахрір/Малайзія хотів би підкреслити:

1) Мітинг, організований правлячою партією, скерований на те, щоб притягти почуття народу Малайзії та показати, що уряд робить «щось», хоча насправді це ніяким чином не вирішить проблему Палестини.

2) Обов’язок уряду — об’явити джихад та звільнити Єрусалим, а не організовувати мітинги. Що стосується мітингів, то це — справа Умми, а не тих, у чиїх руках є влада та армія.

3) Визнання прем’єр-міністром Малайзії принципу «двох держав» та кордонів 1967 року явно вказує на визнання незаконної єврейської окупації, а це і є відкрите зрадництво.

4) Обов’язок муфтіїв та релігійної влади полягає у тому, щоб піддавати звіту правителя і не вступати з ним у змову, не говорячи вже про те, щоб бути знаряддям у руках правителів. На муфтіях лежить обов’язок видавати фетви, які підштовхнуть правителів на відправку військ для звільнення Палестини від єврейського утворення, яке підтримується Америкою, нехай прокляне їх Аллах.

О мусульмани! Єрусалим ніколи не буде звільнений гучними заявами з боку правителів мусульман. Благословенна земля буде звільнена лише за допомогою джихаду та Халіфату. Хізбут-Тахрір вдень та уночі веде діяльність по встановленню Другого Праведного Халіфату, поява якого, з волі Аллаха, близька. Він об’явить джихад та звільнить Єрусалим так само, як це зробили раніше халіф Умар ібн аль-Хаттаб та Салахуддін, нехай буде задоволений ними Аллах.

Абдуль-ХакімУсман
Офіційний представник Хізбут-Тахрір\ Малайзія
Субота, 5 рабі ас-сани 1439 р.х.
23.12.2017 р.

Головне меню