Омана жіночого дня 8 березня

Пакистан
Друкарня

بِسْمِ الله الرَّحمَنِ الرَحيم

Кожен рік 8 березня святкують Міжнародний жіночий день. Він має на увазі святкування економічних, соціальних та політичних досягнень жінок та всезагальне святкування вшанування, поваги, визанння та співчуття до усіх жінок. Але у реальному житті ці святкування викривають стан жінок у Пакистані, а також у всьому світі. Більше того, основною причиною проблем, з якими стикнулися мусульманські та немусульманські жінки, є саме західна ідеологія, яка пропагує Міжнародний жіночий день.

Втілення рішень західного капіталізму у себе вдома і там, де вони встановлюють свій вплив, викриває реальність, у якій жінки підпадають під несправедливість та утискання. Реальність, яка має місце, повіністю суперечить західним гаслам щодо свободи, індивідуалізму та рівноправ´я. Ці ідеї призводять до розшарування сталого суспільства та руйнування гармонійних стосунків поміж чоловіком та жінкою. 

Західні цінності не змогли розпізнати та вирішити остаточно ключові моменти у ролях чоловіка та жінки,їх стосунках, правах та обов´язках по відношенню один до одного. Підрив важливості шлюбу та пропагування дошлюбних стосунків позбавили жінку та її дитину права на засоби існування таким чином, що цілі армії жінок вимушені одночасно працювати та виховувати своїх дітей. Розпадання міцних родин у західних суспільствах також призвело до дитячого недоїдання та підліткової злочинності.Спаплюження та недооцінювання важливості збереження жіночої гідності та цноти,і зображення її як об´єкту пристрасті, призвели до поширення принижень,пригноблень та насилля над жінками.Ці розпусні рішення вплинули на усі прошарки суспільства,від бідних до багатих ,від знаменитостей до звичайних людей.

Не зважаючи на нерозважну поразку західної ідеології у розв´язанні питання щодо погляду на жінку,західні уряди виділяють мільйони долларів на пропагування західних цінностей в ісламському суспільстві. Вони розповсюджують думку про те,що пригноблення жінки є результатом релігійних законів. Але цей погляд ґрунтується на західному досвіді взаємодії із християнською церков´ю і це суперечить законам,що принесені Пророком Ісою(а.с) і вкрай далеко від релігії Аллахаﷻ, ниспосланій Його Посланцю ﷺ,яка 14 сторіч тому назад надала жінці таких прав, про які західні жінки мріють і досі. Не зважаючи на це, правителі-запроданці мусульман з усіх сил пропагують західні цінності, одночасно перешкоджаючи всебічному втіленню Іслама.

О, мусульманки Пакистану!

Лише Іслам надає істинної цінності чоловіку та жінці, лише Іслам розкриває те, що є справедливістю по відношенню до чоловіка і жінки, і лише Іслам встановлює права та обов´язки для чоловіків та жінок. Аллах ﷻ каже:

إِنَّ الْمُسْلِمِينَ وَالْمُسْلِمَاتِ وَالْمُؤْمِنِينَ وَالْمُؤْمِنَاتِ وَالْقَانِتِينَ وَالْقَانِتَاتِ وَالصَّادِقِينَ وَالصَّادِقَاتِ وَالصَّابِرِينَ وَالصَّابِرَاتِ وَالْخَاشِعِينَ وَالْخَاشِعَاتِ وَالْمُتَصَدِّقِينَ وَالْمُتَصَدِّقَاتِ وَالصَّائِمِينَ وَالصَّائِمَاتِ وَالْحَافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَالْحَافِظَاتِ وَالذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيرًا وَالذَّاكِرَاتِ أَعَدَّ اللَّهُ لَهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا

 «Воістину, мусульмани і мусульманки, віруючі чоловіки та віруючі жінки, жінки та чоловіки, які обернулися, вірні чоловіки та вірні жінки,покірні чоловіки та покірні жінки,чоловіки та жінки, які дають садаку, чоловіки та жінки, які постяться, цнотливі чоловіки та цнотливі жінки, чоловіки та жінки, які поминають імя Аллаха багато – приготував їм Аллах прощення та велику нагороду!»(33:35) 

Ці права надані їй Аллахом ﷻ і не можуть бути відібрані якоюсь утвореною людьми структурою! Ваші правителі втілюють над вами вигадані людиною закони та деякі невірно втілювані ісламські закони. Іслам повинен втілюватися у суспільстві повністю при повному усуненні західних законів. Лише Іслам надає жінці повних та істинних громадянських прав як у галузі освіти, економіки, судочинства або політики, так і об´являє поза законом будь-яку форму насильства або знущання над жінкою. Ці права не залежать выд її здатності заробляти собі на життя або від її багатства. Іслам не просто закріплює ці права в законі,його суспільство дає розвиток цінностям відповідальності та поважного погляду на жінку в суспільстві,що є першим бар´єром запобігаючим насиллю,знущанням та приниженню жінок, так само як запобігає дискримінації при надаванні її прав.

Іслам наділяє жінку гідністю як недоторканою цінністю,забороняє спаплюження її репутації ,експлуатацію її краси або використання її тіла задля торгівлі або надання послуг. Іслам пропагує концепцію підзвітності,відповідальності та піклування стосовно жінок. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Стережіться Аллаха стосовно жінок, бо ви взяли їх іменем Аллаха як довірене вам». У той час коли мати має право працювати, але відповідальність за її забезпечення та турбота щодо інших потреб покладено на батька. Ця ефективна взаємодія підтримувала стале ісламське суспільство під егідою Халіфату більше ніж 1000 років,виховавши генерацію сильних мусульман живих та енергійних лідерів для людства.

О мусульманки Пакістану! О доньки Матерів віруючих!

Весь світ чекає повернення Ісламу від Лівії,Тунісу і Єгипту до Пакистану,Бангладеш і Індонезії. Сьогодні ми бачимо, як західні жінки у своїй більшості приймають Іслам. А що було б, якби Іслам повністю практично втілювався?Сьогодні мусульманки постали на захист Ісламу, не дивлячись на пригноблення правителів-запроданців. А що було б, якби їх підтримував Праведний Халіф,що править Ісламом? Приєднуйтесь до своїх сестер в Хізб ут-Тахрір та працюйте з ними задля встановлення Халіфату,який виведе чоловіків та жінок з пітьми невір´я до світу Іслама. Аллах ﷻсказав:

الر كِتَابٌ أَنزَلْنَاهُ إِلَيْكَ لِتُخْرِجَ النَّاسَ مِنْ الظُّلُمَاتِ إِلَى النُّورِ بِإِذْنِ رَبِّهِمْ إِلَى صِرَاطِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

«Аліф лам ра.Писання–ніспослали Ми його тобі,щоб ти вивів людей з темряви до світу».(Сура Ібрахім,1)
 


Жінки члени                                                                                        
Хізб ут–Тахрір вілаят Пакістан                   
1березня 2011
25 Рабі уль–Авваль1432

Головне меню