Родина доктора Ісмаїла Шейха проводить прес-конференцію

Пакистан
Друкарня

Сьогодні родина д-ра Ісмаїла Шейха і адвокат, пан Умар Хайят Сіндху, адвокат Верховного Суду Пакистану провели прес-конференцію у прес-клубі Карачі (Карачі, Сіндх). Адвокат Умар поінформував ЗМІ про викрадення д-ра Ісмаїла Шейха у подробицях засідання судового процесу, що триває досі.

Адвокат Умар розповів, що д-р Ісмаїл Шейх за професією є хірургом-стоматологом. Він викладав у відомому стоматологічному коледжі до свого викрадення. Д-р Ісмаїл Шейх був викрадений головорізами уряду о п’ятниці, 18 квітня 2014р. о 9:30 ранку, коли він від’їжджав від будинку на своєму білому Сузукі Мехрані. Вони відібрали його автомобіль, зареєстрований під номером U-4509. Того ж дня, близько 14:00, приблизно дванадцять або тринадцять осіб, озброєних автоматами Калашникова і одягнутих у бронежилети, під’їхали до його будинку на поліцейських автомобілях. Ці люди вдерлися у його будинок, порушивши недоторканість оселі мусульманина. Вони навіть не дали часу його дружині і дочкам одягнути на себе хіджаб. Серед них не було представників жіночої статі. Ці головорізи використовували образливі висловлювання на адресу дружини д-ра Ісмаїла і перегорнули увесь дім. Вони відібрали паспорти д-ра Ісмаїла, його дружини і дочок, ноутбуки доктора і його дружини, мобільні телефони, документи від двох машин, документи на володіння будинком, близько ста тисяч рупій готівкою, дві золоті монети вартістю близько 150 тис. рупій. Вони обстріляли ворота будинку, щоб відкрити їх і забрали автомобіль його дружини, зареєстрований під номером AND-533. Вони безжально погрожували дружині доктора Ісмаїла і його п’яти дочкам, вкрай налякавши їх тим самим. Родина д-ра Ісмаїла Шейха була вимушена терпіти їх присутність у своїй оселі на протязі 45 хвилин.

Адвокат Умар сказав, що того ж дня дружина доктора зареєструвала письмову скаргу у поліцейському відділку відносно викрадення її чоловіка, нападу на їх будинок і крадіжки, а також поінформувала головного міністра Сіндху, губернатора Сіндху, I.G. Синдху і головного суддю Верховного Суду Сіндху. 22 квітня 2014, у Верховному Суді Сіндху було складено конституційну петицію під номером 2094, і перше слухання за даною справою відбулося 23 квітня 2014р. під очоленням суддів Саджада Алі Шаха і Садика Бхатті. Суд направив повідомлення компетентним органам та департаментам і передав наказ надати справу д-ра Ісмаїла Шейха 30 квітня 2014р. Але, на жаль, урядові органи не передали його справу до суду, і тому суд постановив для зацікавленого S.H.O зареєструвати первинну доповідь про скоєне правопорушення (F.I.R) і призначив наступне слухання на 22 травня 2014р. Адвокат Умар і родина д-ра Ісмаїла Шейха висунули вимогу урядові і його службам визволити доктора Ісмаїла, оскільки він є прикрасою Умми, а не злочинцем. Він також звернувся до ЗМІ, щоб вони взяли участь у забезпеченні його визволення, підкресливши випробування, які спали на його долю.

وَمَا نَقَمُوا مِنْهُمْ إِلاَّ أَن يُؤْمِنُوا بِاللَّهِ الْعَزِيزِ الْحَمِيدِ

«Вони виміщали їм лише за те, що ті увірували в Аллаха Могутнього, Хвалимого». [Аль-Бурудж: 8]


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір у вілаяті Пакистан
01 Раджаб 1435 р.х.
30/04/2014
N0: PR14024

Головне меню