Злочинні уряди відбирають у нас право користування електроенергією, усе глибше занурюючи нас у борги і відчай

Пакистан
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Злочинні уряди відбирають у нас право користування електроенергією, усе глибше занурюючи нас у борги і відчай

2 травня 2014 року, Міністерство фінансів гордовито заявило про те, що Світовий банк підтвердив виділення відсоткового кредиту у розмірі 12 мільярдів доларів для Пакистану, у тому числі 1 мільярд доларів повинний буди наданий у другому тижні травня. Поряд із позиками Азіатського банку розвитку, Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Японського міжнародного кредитного агентства, цей кредит обумовлює продовження істотних змін в енергетичному секторі Пакистану. У п’ятницю 2 травня Рашид Бенмессауд, директор відділення Світового банку в Пакистані, під час свого звернення до журналістів за допомогою відео-конференції, уточнюючи, зробив акцент на «покращенні тарифної політики» і «відкритті ринку для участі приватних компаній». А також, 7 квітня 2014 року, у своєму «Документі програм для Пакистану» МВФ звертає увагу на енергетичну політику, «приватизацію компаній громадського сектору» і «заходи з покращення підприємницького клімату».

Що стосується «відкриття ринку для участі приватних компаній» і «приватизації компаній громадського сектору», то під цим мається на увазі приватна власність в енергетичному секторі. Це є злочином, тому що це не лише позбавляє народ його величезного джерела багатства, за допомогою якого можна дбати про його справи, але також означає, що власники приватних компаній, які мають обмежені ресурси, будуть забезпечувати електроенергією тільки якщо це буде прибутковим. Вони не можуть забезпечувати електроенергією у якості послуги і права для усіх громадян, оскільки це є справою відповідальної і дбайливої держави. Саме тому приватизація несе пряму відповідальність за нестачу електроенергії і перезавантаження електромереж. Тому приватні підприємці скорочують вироблення електроенергії для запобігання збиткам через борги перед ними. Або вони скорочують вироблення тільки для вигідних електростанцій, оскільки вони дають більший прибуток через утримання менш прибуткових електростанцій у неробочому стані. Таким чином, не дивлячись на те, що потенційний обсяг вироблюваної енергії Пакистану складає більше 20,000 МВт, тоді як максимальні потреби складають 17,500 МВт, вироблюється лише половина цього потенціалу, приводячи до величезної нестачі електроенергії і її відключення на протязі 12 годин у день і більше, у результаті чого люди не здатні охолоджувати свої приміщення навіть за допомогою вентиляторів у посушливу літню спеку. І це окрім цих вкрай руйнівних відключень електроенергії, які спустошують місцеву промисловість.

Що стосується «покращення тарифної політики» і «заходів з покращення підприємницької атмосфери», то це пов’язане зі збільшенням цін на електроенергію, щоб гарантувати прибутки приватним компаніям в енергетичному секторі. Режим вже гарантував прибуток в інвестуванні електроенергії для приватних підприємців за рахунок збільшення вартості електроенергії у багато разів. Також уряд гарантував, щоб приватні підприємці отримували виплати з прибутків держави навіть тоді, коли вони не виробляють електроенергію через відсутність палива.

Електроенергія стала настільки дорогою, що сьогодні має місце величезна кругова заборгованість перед приватними підприємцями в енергетичній сфері. Минулого літа, а саме у липні 2013, режим виплатив 270 мільярдів рупій приватним виробникам електроенергії, ІРР. Дана величезна кількість попереджає народ про те, щоб він розумів яке величезне багатство міститься у сфері енергетики і від якого вони не побачать жодної рупії. А у цьому році, коли знов було виставлено борг, режим не виконав своїх боргових зобов’язань, тому 29 квітня 2014 електроенергію було відключено для багатьох урядових установ, включаючи Міністерство водопостачання і само Міністерство енергетики.

Також правителі приватизують ресурси Умми не дивлячись на те, що Іслам проголосив про те, що енергія є суспільною власністю мусульман. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Мусульмани є партнерами у трьох речах: у воді, пасовиськах і вогні (енергія)». (Абу Дауд). Отже, у затінку Халіфату, з наявністю ісламської конституції прибуток від електроенергії буде суспільним, у той час як держава буде завідувати забезпеченням у даній сфері.

Окрім цього, усі ці позики основані на лихварстві, яке категорично заборонене Аллахом ﷻ і Його Посланцем ﷺ. Ці позики заважають Пакистану вийти з боргової ями з моменту його заснування, не дивлячись на те, що він виплатив набіглі відсотки за даними кредитами, які у декілька разів перевищують початкову позику.

О мусульмани Пакистану!

Хіба не досить з вас цих режимів, які відкрито беруть участь з колонізаторами, постійно зустрічаючись з їх офіційними особами в усіх частинах світу для того, щоб планувати розграбування вашого багатства і приречення вас на бідність? Настав час об’єднатися і виступити з братами з Хізб ут-Тахрір для того, що покласти кінець цьому режимові і повернути Халіфат у ці чисті і благі землі Пакистану. Лише наш Халіфат вивільнить високі прибутки від суспільної власності, включаючи багаті енергетичні і мінеральні ресурси Пакистану, так само як прибутки від приватної власності, яка початково належала державі, таких як: машинобудування і важка військова промисловість, телекомунікації, будування величезного масштабу і транспортна сфера, так само як і прибутки від сільського господарства, як Харадж. Це назавжди усуне необхідність у іноземних позиках, основаних на лихварстві з усіма умовами, які вводять в оману і куфр.

Знайте, що причиною збиткових економічних труднощів у Пакистані і в усьому ісламському світі є відсутність Ісламу у якості Конституції з моменту скасування держави Халіфат у місяці Раджаб 1342 р.х., що відповідає березню 1924. Окрім цього Іслам наказує нам, і ми відповідальні перед Аллахом ﷻ за принесення байату єдиному Халіфові для усіх мусульман, який здійснює правління Ісламом всебічно. Посланець Аллаха ﷺ наказував мусульманам дати байат одному Халіфу:

«لَا نَبِيَّ بَعْدِي وَسَيَكُونُ خُلَفَاءُ فَيَكْثُرُونَ قَالُوا فَمَا تَأْمُرُنَا قَالَ فُوا بِبَيْعَةِ الْأَوَّلِ فَالْأَوَّلِ أَعْطُوهُمْ حَقَّهُمْ فَإِنَّ اللَّهَ سَائِلُهُمْ عَمَّا اسْتَرْعَاهُم»

«Після мене не буде Пророків, але буде дуже багато Халіфів». Його спитали: «Що ти накажеш нам?» Він відповів: «Давайте байат одному за іншим, тому що Аллах спитає їх про те, що Він їм ввірив». (Бухарі). Хізб ут-Тахрір готовий до правління Ісламом, володіючи арміями здібних політиків в усьому ісламському світі, а також володіє Ісламською конституцією для реалізації 191 її статті, виведені виключно з Корану і Сунни. Тому на усіх нас лежить обов’язок працювати з Хізб ут-Тахрір для забезпечення повернення Халіфату.

О офіцери пакистанських збройних сил!

Ваш народ сьогодні позбавлений життя під правлінням куфру, уважно подивіться на їх труднощі і страждання. Подивіться уважно, ви є тими, хто клявся віддати свої життя за них, прийшов час очистити честь даної вами клятви. Знищте правління куфру і демократичної конституції своєю потужною підтримкою, дозвольте йому бути кинутим на смітник історії. Покладіть кінець режимові Рахіля-Наваза, надавши Нусрат Хізб ут-Тахрір під керівництвом його аміра, видатного правознавця і державного діяча, Шейха Ата Бін Халіля Абу Ар-Рашти, з метою забезпечення повернення Халіфату в землі мусульман, благословенні ресурсами і благородними синами і дочками Ісламу.

(( يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ))

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що вас оживляє…». [Сура Аль-Анфаль: 24]


Хізб ут-Тахрір Вілаят Пакистан
06 Раджаб 1435                                                                        
2014/05/05                                                                                 

Головне меню