Бюджет 2014-2015 буде продовжувати заманювати Пакистан до колонізаторської боргової пастки

Пакистан
Друкарня

Пан Ісхак Дар, міністр фінансів Пакистану, утвердив бюджет на 2014-2015 р.р., за допомогою якого Пакистан буде і далі знаходитися у борговій пастці, створеній МВФ. Ця доповідь про бюджет є всього лише повною версією домовленості, підписаної з МВФ 10 травня 2014. Замість того, щоб насолоджуватися самозамилуванням і витрачати дорогоцінний час людей своєю нудною доповіддю про бюджет, режимові Рахіля-Наваза потрібно було просто розповсюдити копії домовленості, підписаної з МВФ. У цьому бюджеті режим задовольнив вимогу МВФ про забезпечення продажу цінних національних активів Пакистану в ім’я приватизації. Це ті ресурси, які Пакистан може використати для отримання прибутків з метою покриття витрат без необхідності використання відсоткових кредитів. Більше того, бюджет гарантує те, що економіка і далі буде захлинатися від ведення нових податків, хоча економіка вже знаходиться під ударом через гостру нестачу електроенергії та газу.

Проста людина, яка знемагає від величезного тягаря прямих і непрямих податків, буде просто похована додатковими 231 мільярдами рупій у вигляді податків. Зате, бюджет надав знижку з податку місцевим та іноземним інвесторам, щоб полегшити для них скуповування цінних національних активів і подальше багаторазове збільшення їх прибутку у межах приватизації. Окрім того, нинішній бюджет виділив 1325 мільярдів рупій, що є однією третиною від його загального обсягу, для відсоткового загашення заборгованості, хоча отримання відсотків є великим гріхом, але буде використовуватися режимом у якості виправдання великих кредитів у майбутньому для того, щоб загасити попередні позики.

Як звичайно, у доповіді було представлено традиційний колонізаторський бюджет, у якому податок збільшується у деяких питаннях, а у деяких інших знижується. Режим Рахіля-Наваза не представив жодної радикальної концепції, яка може вирішувати основні питання, з якими зіштовхується економіка, що може привести економіку Пакистану до визволення від Америки і її колоніальних інструментів, таких як МВФ та Світовий банк, і самостійному становленню.

Мусульмани Пакистану повинні тепер знати, що будь то диктатура або демократія, вони існують лише у межах капіталістичної системи. Допоки ситуація залишається сталою, ані Пакистан, ані його економіка не досягнуть прогресу.. Лише наш Халіфат розв’яже величезні прибутки від громадської власності, у тому числі з багатої енергетики і мінеральних ресурсів Пакистану, а також прибутки з державної власності, таких як машинобудування і важке озброєння, оброблювальна промисловість, телекомунікації, велике будівництво і транспортна інфраструктура, так само як прибутків від сільського господарства подібно до Хараджу. Це назавжди усуне необхідність у відсоткових позиках. Тому, народ Пакистану повинен приєднатися до боротьби Хізб ут-Тахрір по викорененню даного режиму і капіталістичної системи, замінивши її системою Халіфату.

     
Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір
Вілаят Пакистан
06 Шаабан 1435 р.х.
04/06/2014
N0: PR14035

Головне меню