«Ми ниспослали тобі Писання істинне, щоб ти розбирав тяжби між людьми так, як тобі показав Аллах…»

Пакистан
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

((إِنَّا أَنْزَلْنَا إِلَيْكَ الْكِتَابَ بِالْحَقِّ لِتَحْكُمَ بَيْنَ النَّاسِ بِمَا أَرَاكَ اللَّهُ))

«Ми ниспослали тобі Писання істинне, щоб ти розбирав тяжби між людьми так, як тобі показав Аллах…» [Сура Ан-Ніса 4:105]

О мусульмани Пакистану!

У часи повного виконання істини Ісламу, Рамадан звеличувався у якості великого поклоніння Аллаху ﷻ. Мусульмани не обмежували себе тільки постом, вистоюванням таравіху та запрошеннями на іфтари, скоріше вони забезпечували те, щоб Іслам застосовувався в усіх сферах життя, індивідуального та громадського, включаючи економіку, зовнішню політику та освіту. Тому ті, хто закликав про допомогу, були захищені від зла, бідняки позбувалися свого тягаря, ворожі війська боялися зіштовхнутися з мусульманами у джихаді, а стяги Ісламу з написом «Ля ілляха ілляллах Мухаммад Расулюллах» були високо підняті і розвивалися по всьому світу. Це часи, коли Рамадан був переможним місяцем для мусульман, починаючи від перемоги над Курайшем аж до Бадру, відкриття Мекки, поразки персів у битві при Аль-Бувайбі, відкриття Аморії та перемоги над монголами у битві при Айн-Джалуті.

Однак сьогодні, без Ісламської держави Халіфат, ми знаходимося у положенні поразки та приниження, як під час Рамадану, так і в інші місяці. Ми бачимо, що не дивлячись на наявність великих земель, багатих ресурсів та величезних збройних сил, ми розорені від небезпеки до такого степеню, що наші очі розширюються від жаху, ми загрузли в бідності так, що наші спини зігнулися від труднощів. Ми принижені нашими ворогами, що деякі з нас навіть вважають, що перемога є правом тільки наших ворогів, які піднімають свої стяги невір’я над покривавленими тілами наших дітей, жінок та старих. Наше падіння є причиною відмови від правління Ісламу, скасування Халіфату у 1342 р.х., що відповідає 1924 за григоріанським календарем, і тепер, одна за іншою наші справи погіршуються! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«لَتُنْقَضَنَّ عُرَى الإِسْلاَمِ عُرْوَةً عُرْوَةً، فَكُلَّمَا انْتَقَضَتْ عُرْوَةٌ، تَشَبَّثَ النَّاسُ بِالَّتِي تَلِيهَا، فَأَوَّلُهُنَّ نَقْضًا: الحُكْمُ، وَآخِرُهُنَّ: الصَّلاَةُ»

«Будуть розв’язані вузлики Ісламу один за одним, кожного разу як розв’яжуть один, будуть хапатися за наступний. Першим розв’яжуть правління, а останнім молитву».  [Передано Ахмадом у його Муснаді, Ібн Хіббаном та Аль-Хакімом]. 

О мусульмани Пакистану!

Правління Ісламом є питанням життя і смерті для кожного з нас, і Аллах ﷻ попередив нас відносно правителів, що не здійснюють правління Ісламом. Правитель, який відкидає Іслам і не править тим, що ниспослав нам Аллах ﷻ називається невірним, кяфіром. Аллах ﷻ сказав:

 

((وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الْكَافِرُونَ))

«…Ті ж, які не приймають рішень у відповідності з тим, що ниспослав Аллах, є невіруючими». [Сура Аль-Маїда 5:44].

Що стосується правителя, який не відкидає Іслам, але досі не править тим, що ниспослав Аллах ﷻ, то він називається грішником та тираном, який підлягає суворому покаранню з боку Аллаха ﷻ. Аллах ﷻ говорить:

 

((وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الظَّالِمُونَ))

 «… Ті ж, які не приймають рішень у відповідності з тим, що ниспослав Аллах, є беззаконниками». [Сура Аль-Маїда 5:45]

 

((وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الْفَاسِقُونَ))

«…Ті ж, які не приймають рішень у відповідності з тим, що ниспослав Аллах, є нечестивцями». [Сура Аль-Маїда 5:47]

Нинішні правителі Пакистану недбалі у крайньому степені. Смерть того, хто нехтує Халіфатом, який повинен бути практично реалізований у якості байату Халіфові (присяга на вірність) на шиї мусульман, є смертю невігластва, що вказує на величину даного гріха. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «І той, хто помре без байату на шиї (тобто без існуючої системи присяги), помре смертю невігластва». Не дивлячись на те, що даний гріх у більшому степені лежить на правителях, їх нехтування не звільняє нас від обов’язку встановлення Халіфату. Це є неминучим обов’язком без будь-якого вибору та самозаспокоєння, і будь-яке нехтування у виконанні даного обов’язку є великим гріхом.

Ні, безумовно, нехтування правителями виконання Ісламу над нами не є тільки їх особистою проблемою, оскільки Іслам поклав на нас обов’язок говорити проти несправедливого правителя і змінювати наше положення. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Кращий джихад – це слово істини перед несправедливими правителями». [ан-Насаї]. Звітувати правителя є нашою справою, справою кожного з нас, а нехтування даним обов’язком тільки накликає на нас покарання. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Всевишній Аллах не карає безвинних за гріхи, скоєні в общині. Окрім випадку, коли вони бачили, що серед них робляться гріхи, і, маючи достатньо сил, щоб зупинити грішників, не зробили цього. Якщо вони вчинять так, тоді Аллах покарає їх та общину». [Ахмад].
 
О мусульмани Пакистану!

У цей Рамадан давайте будемо працювати для припинення правління тиранів та відновлення Халіфату. Ситуація нам благоволить, увесь світ говорить про Іслам, Умма повертається до своєї релігії з серйозністю, а обговорення відносно необхідності Шаріату, ісламської конституції та Халіфату досягло усіх куточків та прошарків нашої країни, включаючи наші потужні збройні сили. Суть не лише у тому, що ситуація нам благоволить, але ми володіємо допомогою від Аллаха ﷻ, чия обіцянка про Допомогу не розповсюджується тільки на Пророків (а.с.), але й на усіх віруючих. Аллах ﷻ говорить:

((وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ فَأُوْلَئِكَ هُمْ الْفَاسِقُونَ))

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям та віруючим у мирському житті і того дня, коли постануть свідки». [Сура Аль-Му’мін 40:51].

А також доброю звісткою від Посланця Аллаха ﷺ є те, що після несправедливих правителів буде знову відновлено Халіфат. «Ахмад передає, що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Потім буде тиранія, яка триватиме з волі Аллаха. Потім Аллах побажає прибрати її та прибере. Потім буде Халіфат за методом пророкування», і після цього Пророк ﷺ замовкнув».

Давайте зараз працювати з Хізб ут-Тахрір. Хізб ут-Тахрір цілком готовий для повернення Ісламу як образу життя, держави та конституції. Хізб ут-Тахрір підготував всеосяжну конституцію для Халіфату, що складається з 191 статті у двох великих томах, які містять докази для кожної статті з Корану та Сунни. Хізб ут-Тахрір має бібліотеку з важливих книг, пов’язаних зі встановленням Халіфату, які охоплюють такі питання, починаючи з Ісламської віри, Ісламської особистості до Держапаратів держави Халіфат та Економічної системи Ісламу. А також Хізб ут-Тахрір підготував армії здібних політиків, чоловіків та жінок, які виступають проти тиранів, боячись тільки одного Аллаха ﷻ. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Не бійтеся людей у тому, щоб казати їм Істину, коли ви її бачите або стаєте її свідком, оскільки це не скоротить ваше життя і не зменшить ваш ризк». [Ахмад].

О щирі офіцери у збройних силах Пакистану!

Ви є тими, чиї восхвалені попередники, люди війни з числа Ансарів у Медині, надали Нусрат для встановлення правління Ісламу у якості держави та конституції. У цей Рамадан вашим обов’язком є надати Нусрат (матеріальну підтримку) Хізб ут-Тахрір під керівництвом його аміра, видатного правознавця та державного діяча, шейха Ата ібн Халіля абу ар-Рашти, для того, щоб встановити Халіфат. Лише тоді цей продажний, віроломний та злочинний режим закінчить своє існування, правління куфру буде усунуте, і Іслам буде відновлений у якості держави та конституції, а місяць Рамадан буде звеличуватися так, як це мало місце на протязі віків.

Аллах ﷻ сказав:

إِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَجَلَّ لَا يُعَذِّبُ الْعَامَّةَ بِعَمَلِ الْخَاصَّةِ حَتَّى يَرَوْا الْمُنْكَرَ بَيْنَ ظَهْرَانَيْهِمْ وَهُمْ قَادِرُونَ عَلَى أَنْ يُنْكِرُوهُ فَلَا يُنْكِرُوهُ فَإِذَا فَعَلُوا ذَلِكَ عَذَّبَ اللَّهُ الْخَاصَّةَ وَالْعَامَّةَ

«Якщо Аллах надасть вам підтримку, то жоден не подолає вас. Якщо ж Він позбавить вас підтримки, то хто ж допоможе вам замість Нього? Хай же на Аллаха сподіваються віруючі». [Сура Али-Імран 3:160].
           

Хізб ут-Тахрір Вілаят Пакистан
29 Шаабан 1435                                                                                              
2014/06/27                                                                                                 

Головне меню