Хізб ут-Тахрір рішуче засуджує вибух на прикордонному переході Вагах Бордер

Пакистан
Друкарня

Необхідно вигнати Америку з регіону, щоб покласти кінець тероризму

2 листопада 2014 р. у результаті вибуху бомби на прикордонному переході Вагах Бордер (поблизу Лахору) загинуло шістдесят осіб. Інцидент стався, коли місцеві жителі поверталися з церемонії спуску стягу. Хізб ут-Тахрір/Пакистан вкрай засуджує даний терористичний акт. Ми звертаємося до Аллаха ﷻ з молитвами за загиблих, нехай Він ﷻ облагодіє їх Раєм і вселить терпіння у серця їх близьких.

З моменту західної окупації Афганістану, коли Америка увійшла у цей регіон і значно розширила у ньому свою фізичну присутність, Пакистан став центром смертоносних вибухів. Подібної бійні у Пакистані не було навіть тоді, коли Афганістан був окупований Радянським Союзом. Індія не могла скористуватися ситуацією, хоча і була союзником СРСР. Проте, надавши протекцію США для окупації Афганістану і боротьби з мусульманами із Зони Племен, які чинили опір американцям та їх пакистанським маріонеткам, зрадники у політичному та військовому керівництві Пакистану надали територію Пакистану таким американським терористичним організаціям, як ЦРУ, ФБР, «Black water» і мережа Реймонда Девіса. Тепер же пакистанські військові і громадські об’єкти потерпають від постійних смертоносних атак, спрямованих на свою адресу. Пакистану вдалося зупинити СРСР і його союзника, Індію, а також запобігти початку бомбардувань Пакистану виключно тому, що їх організаціям не дозволили вільно пересуватися територією, придбавати житло, розробляти і здійснювати свої злісні кампанії. Більше того, правителі заявляють про те, що американські спецслужби надають допомогу Пакистану, що ми не маємо справу з наддержавою, а скоріше – з невеликими військовими організаціями. Яким же чином незначним силам вдалося провести жахаючі терористичні акти, у той час як наддержави зазнали у цьому поразки?

У дійсності ж зрадники у політичному та військовому керівництві Пакистану не можуть надати жодної правдоподібної причини для участі Пакистану у так званій американській «війні з терором». Якщо боротьба з радянською окупацією була джихадом, то чому боротьбу з американською окупацією називають «тероризмом»? Таким чином, американським терористичним організаціям надали свободу для пересування територією Пакистану, що послугувало приводом для участі Пакистану в американському хрестовому поході. Саме тому вони можуть розробляти і здійснювати вибухи, як це мало місце на прикордонному переході Вагах Бордер. А правителі-зрадники обвинувачують у цьому мусульман із Зони Племен, стверджуючи, що їх підтримують індійці, які знаходяться в Афганістані, хоча саме Америка дозволила Індії залишатися на території Афганістану. Тим самим США і їх агенти спробували змінити негативну громадську думку відносно американської війни в Афганістані, яка була надзвичайно розповсюджена серед наших збройних сил і широкої громадськості. Ось чому у 2009р. Обама заявив: «У минулому громадяни Пакистану стверджували, що боротьба з екстремізмом не є їх боротьбою…Тепер же, коли стали гинути невинні, починаючи від Карачі і аж до Ісламабаду, громадська думка змінилася».

Якщо ми хочемо досягнути миру у Пакистані і в регіоні загалом, необхідно визнати Америку з нашої землі і нагадати Індії про її значущість. Якщо ми дозволимо США залишитися у регіоні, а для Індії зробимо економічні та політичні поступки, мир не настане ніколи. Щирим офіцерам у збройних силах необхідно очистити від зрадників політичне та військове керівництво, а також надати Нусрат Хізб ут-Тахрір для встановлення Халіфату. Лише його встановлення може об’єднати мусульман регіону проти американських терористів. Халіфат зможе вигнати США з регіону і відновити мир.


Шахзад Шейх
Помічник офіційного представника Хізб ут-Тахрір Пакистан
10 Мухаррам 1436 р.х.
03/11/2014
N0: PR14066

 

Головне меню