Наші дорогі брати

Узбекистан
Друкарня

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ

Наші дорогі брати. Хай Аллах збереже вас. Ми всього лише хотіли сповістити вас щодо тиранії та тортурах, які відбуваються у нас, щоб ви були обізнані про стан нашого народу та країни. Ми не скаржимося нікому, окрім Аллаха, щоб Він дав нам терплячості, щоб ми були у змозі подолати тиранію Карімова, який став притискати та тиранствувати в Узбекистані разом зі своїми приспішниками.

 

Минулого тижня адміністрація колонії – смерті «Джаслик» передала нам двох шахідів з числа наших хлопців. Один з них з міста Андижан, інший із Фергани. Адміністрація в’язниці заявила, що вони нібито померли через хвороби серця.

Одна людина, яка підтвердила нам цю інформацію, і це поза всіляких сумнівів, що вони обидва були вбиті, перебуваючи під тортурами, так само як було вбито багато інших братів до цього.

Також минулого тижня адміністрація в’язниці додала 16 років ув’язнення брату Шукруллі, та 3 роки позбавлення волі Шавкату, додатково до їх строку, який наблизився до свого кінця. Вони були переведені до в’язниці для рецидивістів.

У в’язниці м. Навої та в інших місцях позбавлення волі, адміністрації в’язниці почали давати у примусовій формі перед охоронцями ув’язненим з числа нашого хізбу (Хізб-ут-Тахрір) медичні препарати. На цих ліках стоїть позначка, що вони виготовлені в Америці. Собою вони нагадують по формі та за кольором пшеничне тісто. Деякі з наших хлопців зробили вигляд, нібито вони і справді проковтнули цей препарат,продовжуючи тримати його у роті,а після уходу охоронців вони виплюнули це геть. А багато хто з інших хлопців дійсно проковтнули його. Ті, хто приймав цей препарат більше одного разу, з кожним днем почали втрачати сили та відчуття. Серед них деяка кількість хафізів, які вивчили увесь Священний Коран протягом тривалого строку перебування у в’язниці. Багато хто з них не лише почали відчувати безсилля та втратили відчуття, але і втратили розум,перетворившись на безумців. Ва ля хавля ва ля къуввата илля биллях. І тоді адміністрація в’язниці перевела їх до спеціалізованої лікарні для ув’язнених.

Ми зробили спробу отримати цей препарат, який вони називали «ліками»! Ми попрохали наших сестер та братів,які відвідують своїх родичів у в´язниці, щоб вони змоги принести деяку кількість цього препарату, який не проковтнули ув’язнені. Але вони не змогли, оскільки охоронці в’язниці ретельним чином оглядають тих, хто приходить до ув’язнених після відвідування.

Те, про що ми розповіли у цьому листі – це лише верхівка айсберга тих злочинів правителя Узбекистану та його шайки проти народу ,і зокрема, проти носіїв ісламського заклику, а саме проти Хізб-ут-Тахрір, хлопців з якого у кількості понад восьми тисяч осіб кинули за грати на строки,які досягають двадцяти років позбавлення волі. А тим хлопцям,строки яких закінчуються, їм додають додаткові строки, якщо вони не відмовляться від діяльності у лавах Хіб-ут-Тахрір та не об´являть про своє щире каяття та лояльність до Карімова та його режиму.

Ми же, зі свого боку, будемо продовжувати проявляти терплячість та стояти на істині за допомогою Аллаха, допоки не прийде допомога від Аллаха, який сказав:

إِنَّا لَنَنْصُرُ رُسُلَنَا وَالَّذِينَ آمَنُوا فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيَوْمَ يَقُومُ الْأَشْهَادُ

«Воістину, Ми надамо допомогу Нашим посланцям та віруючим у мирському житті і того дня,коли предстануть свідки»(40:51)

Ми покладаємо надії на те, що будемо подібними до тих, про кого сказав Всевишній Аллах:

وَكَأَيِّنْ مِنْ نَبِيٍّ قَاتَلَ مَعَهُ رِبِّيُّونَ كَثِيرٌ فَمَا وَهَنُوا لِمَا أَصَابَهُمْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَمَا ضَعُفُوا وَمَا اسْتَكَانُوا ۗ وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ

«Скільки було пророків, поруч з якими билося багато набожних віруючих! Вони не запали духом від того, що з ними траплялося на шляху Аллаха, не проявляли слабкості та не змирилися. Аллах любить терплячих».  (3:146)


Ваші брати з Хізб-ут-Тахрір                        
Узбекистан                                    
7 Рабиъ аль-Авваль 1432 р.х.
10/02/2011

Головне меню