Заява Хізб ут-Тахрір Росія з приводу арештів в Челябінську

Росія
Друкарня

بسم الله الرّحمن الرّحيم

إِنَّهُمْ يَكِيدُونَ كَيْداً وَأَكِيدُ كَيْداً فَمَهّـِلِ الْكَافِرِينَ أَمْهِلْهُمْ رُوَيْداً

"Вони  замишляють підступи, і Я замишляю  підступи. Надай же невіруючим  відстрочення, зачекай з ними  недовго!". 

17/08/2009р. у Челябінській  області було закінчене розслідування  в справі п'яти членів "Хізб-ут-Тахрір". Про це ІТАР-ТАРС повідомили  в прес-службі обласного слідчого  управління Слідчого комітету  при прокуратурі РФ.

"Їм пред'явлено  обвинувачення за статтями КК  РФ "Участь у діяльності забороненого  релігійного об'єднання", "Незаконне  придбання, зберігання й носіння  боєприпасів, здійснені організованою  групою" і "Приготування до  терористичної акту", - пояснили  в прес-службі.  

Також повідомляється: «За даними слідства, активісти "Хізб-ут-Тахрір аль-Ісламі" планували підірвати  будівлі ГУВС Челябінської області  й регіонального УФСБ, а також  греблю Шершневського водосховища. У ході обшуків у квартирах, де жили й збиралися обвинувачені, були вилучені бойові ручні гранати РГД-5, а також брошури з описом вибухових  пристроїв, правила конспірації  при виробництві терористичних  актів і фотографії об'єктів для  проведення теракту ».  

Хізб-ут-Тахрір - це ісламська  політична партія, яка відома по всьому світу як вісник Добра (Ісламу) і надія Ісламської Умми на повернення її величі. Хізб відомий всім саме як ісламська політична партія, а  не як терористична або подібна до цього організація. Ті, хто говорять про загрозу з боку Хізб-ут-Тахрір або порівнюють партію з терористичними організаціями, живуть у темряві  й повністю відірвані від світових подій, або самі є тиранами.  

Росія має певну  перевагу перед іншими державами, проте  багато хто її громадян, у тому числі  й можновладці, досить неосвічені й  недалекі. Так, наприклад, Анатолій Калеко (старший помічник прокурора Тюменської області) сказав: «В Узбекистані два  роки тому ХТ влаштувала вибухи в посольстві, у генеральній прокуратурі, а  також Андижанські події. Все  це світовою спільнотою визнано, що це здійснювала партія ХТ, зокрема підтвердженням тому можуть служити репортажі по телеканалу «Еuronews», який ангажованим  РФ ніяк не назвеш, там йшла пряма  заставка, що це ХТ організувала, ось  всі ці події Андижанські й  Ташкентські » . Або ось слова  ще одного неука Марата Марданова (начальника відділу УФСБ Росії з РБ): «У 2003 році ЗС РФ включив своїм рішенням цю організацію, що раніше називалася як партія звільнення, у список 17 терористичних  і діяльність яких заборонена в Росії. Рішення Верховного Суду було не випадково, ідеї ХТ однозначно ведуть до того, що адепти й послідовники цієї організації, врешті-решт, прийдуть до того висновку, що існуючий конституційний лад країни не повинен бути таким, тут повинен  бути Халіфат, тут повинен правити  верховний амір , тут повинні бути свої порядки ». Також він сказав: «Ті події, що відбувалися в Андижані, ми всі бачили - там відбувався державний  переворот, який, як визнав президент Узбекистану, здійснила міжнародна терористична організація ХТ ... Відомий керівник ІРУ терорист Тохір Юлдашев - це фактично колишній керівник ХТ ». Ці люди, незважаючи на їх посади, є просто дурнями й брехунами, що не бачать далі свого носа і покірно виконуючими накази своїх господарів. Тільки тому вони впевнено говорять такі слова, за які їх у світовому співтоваристві взяли б за ідіотів. Як Аллах прав у своїх прекрасних словах:

(وَمَثَلُ الَّذِينَ كَفَرُوا كَمَثَلِ الَّذِي يَنْعِقُ بِمَا لاَ يَسْمَعُ إِلاَّ دُعَآءً وَنِدَآءً صُمٌّ بُكْمٌ عُميٌ فَهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ)

«Невіруючі подібні  до худоби, на яку прикрикує пастух, тоді як вона не чує нічого, окрім  заклику й крику. Вони глухі, німі й сліпі. Вони нічого не розуміють  »(2:171). 

Ті, хто допомагає  таким «нерозумним» і наказує  їм вести боротьбу проти істини, також є подібними до тих, хто  описаний у наведеному аяті Корану.  

Ми, члени Хізб-ут-Тахрір, є мусульманами, і бажаємо добра  для всього людства, й закликаємо всіх людей у Іслам, оскільки лише він дає єдину правильну систему  від нашого Господа, Творця всесвіту, життя й людини. Ми знаємо і віримо в історії пророків і праведних  людей минулого, описані у Священному Корані. І в давнину були неестивці, які чинили опір проповіді Муси (Мойсея) та Іси (Ісуса) (мир їм) і переслідували  їх за істину! Переслідували й відкидали  і останнього посланця Аллаха Мухаммада ﷺ. Але переслідувачі нічим  не змогли зашкодити їх вірі. Фараон оголошував Мойсея брехуном, та ізраїльтяни  називали Марію та Ісуса брехунами, так само й народ Мекки (курайшити) називали пророка Мухаммада і  його сподвижників брехунами й чаклунами  і хотіли вбити їх. Але Всевишній  Аллах був із ними, і Він допоміг  пророкам проти їхніх ворогів.  

Ми віримо, незважаючи на те, що сьогодні нас помилково  називають терористами та екстремістами, й переслідують на цій підставі, це ніяк не завдасть шкоди нашим  переконанням і не зупинить нашу діяльність.  

(إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلآَئِكَةُ أَلاَّ تَخَافُوا وَلاَ تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنتُمْ تُوعَدُونَ)

«Воістину, до тих, які  сказали: «Наш Господь – Аллах», – а потім були стійки, сходять  ангели: «Не бійтеся і не засмучуйтеся, а зрадійте Раю, який був обіцяний вам» (41:30). 

Сьогодні тирани й неуки звинуватили п'ятьох  невинних мусульман у тероризмі, й підкинули їм боєприпаси, помилково  звинувачуючи їх у тому, що вони нібито планували підірвати «греблю  Шершневського водосховища». Аллах  сказав: «Вони нічого не розуміють».

Хто ж тоді в цей  день підірвав Саяно-Шушенськую ГЕС, якщо ви вчасно посадили терористів? Воістину в Аллаха вся міць, і знайте, що ви ні чим не зможете зашкодити  Йому.  

(وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لاَ يَعْلَمُونَ)

«Аллах владний  вершити Свої справи, проте більшість  людей не відають про це» (12:21). 

Аллах допоміг посланцям  Своїм, і обіцяв допомагати віруючим.  

(وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ يَنصُرُ مَن يَشَآءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ)

«Того дня віруючі  зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він Могутній, Милосердний» (30:4-5).
 

Хізб-ут-Тахрір

Росія

17.08.2009

Головне меню