У Башкирії знов заарештовані мусульмани

Росія
Друкарня

9 лютого в Уфі силовики знов провели обшуки та затримання мусульман по звинуваченню у причетності до Хізб ут-Тахрір.

На дану мить відомо про сім заарештованих за ст. 205.5 УК РФ (організація та участь у терористичній організації). Зайнулліна Руслана, Наумова Артема, Мухамєтова Батира, Абдрахімова Урала, Галієва Урала та Заріпова Артура після арешту етапували до СІЗО м. Дюртюлі. Ім’я та місцезнаходження іще одного із заарештованих мусульман поки що невідоме.

Як і при останніх арештах мусульман у м г. Салават та Стерлітамак у 2016 році силовики не квапляться повідомляти ЗМІ ані про факт порушення кримінальної справи, ані про які-небудь подробиці проведених ними обшуків та арештів . Причиною такого замовчування арештів мусульман по звинуваченню до причетності до Хізб ут-Тахрір може бути той факт, що осудна їм стаття КК, а саме участь у терористичній операції ніяк не відповідає дійсності всесвітньо відомої політичної партії.

Нагадаємо, що через необґрунтованість пред’явлених звинувачень по т.з . «справам Хізб ут-Тахрір», ПЦ «Меморіал» вже визнав політв’язнями більше 30 мусульман Башкирії. Таким чином, якщо іще учора силовикам легко вдавалось вводити людей в оману, видаючи боротьбу з Хізбут-Тахрір за боротьбу з тероризмом, то сьогодні їм усе складніше приховувати політичний характер цих репресій.

Завтра же з волі Всевишнього Аллаха Росія буде вимушена визнати не лише згубність своєї антиісламської політики, але і той факт, що репресовані сьогодні мусульмани стануть причиною скорішого духовного відродження своїх народів.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Росія
12.02.2017

Головне меню