Російські спецслужби знову заарештували членів Хізб ут-Тахрір

Росія
Друкарня

24 червня у переддень настання Священного місяцю Рамадан у місті Санкт-Петербург силовики провели спецоперацію із затримання мусульман з Хізб ут-Тахрір.

Як повідомили ЗМІ, у заході було задіяно 150 співробітників ФСБ та МВС, а також загони «Град» та ОМОН. Було затримано близько 50 мусульман, серед яких були як приїжджі з середньоазіатських республік колишнього СССР, так і корінні жителі Росії та Санкт-Петербургу. Пізніше стало відомо, що у відношенні 6 затриманих було обрано запобіжний захід – взяття під варту.

Прес-служби силовиків відрапортували, що підставою для обшуків та затримань стала кримінальна справа за ст. 205.5 ч.1 «Організація діяльності терористичної організації» та ст. 282.2 ч.1 «Організація діяльності екстремістської організації». Справа порушена слідчою службою управління ФСБ.

Це вже друга кримінальна права, порушена ФСБ за антитерористичною 205.5. статтею кримінального кодексу РФ у відношенні носіїв ісламського заклику з Хізб ут-Тахрір. Раніше ми повідомляли про те, що в кінці лютого 2014 року за даною статтею спецслужбами було заарештовано членів партії у башкирському місті Дюртюлі. На момент їх арешту, стаття 205.5. передбачала до 20 років позбавлення волі, але вже у травні вступили у силу правки, які посилили санкцію за даною статтею аж до довічного позбавлення волі. Відповідаючи на питання про те, з чим же пов’язана така крайність і чому силовики знову вдираються в оселі щирих мусульман з хізб ут-Тахрір, ми кажемо: Цій дикості є тільки одне пояснення – російська влада ненавидить мусульман і намагається зупинити розповсюдження Ісламу. Сказав Аллах:

قَدْ بَدَتِ الْبَغْضَاءُ مِنْ أَفْوَاهِهِمْ وَمَا تُخْفِي صُدُورُهُمْ أَكْبَرُ قَدْ بَيَّنَّا لَكُمُ الآيَاتِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْقِلُونَ
 

«Ненависть вже проявилася у них на вустах, але в їх серцях криється іще більша ненависть. Ми вже роз’яснили вам знамення, якщо ви тільки розумієте!» (3:118).

Ми ще раз акцентуємо увагу на тому, що Росія була і залишається єдиною країною у світі, де ісламська політична партія Хізб ут-Тахрір визнана терористичною організацією. Заборони або обмеження діяльності в інших країнах не пов’язані з обвинуваченнями у терорі. Але навіть якщо усі країни світу заборонять діяльність Хізб ут-Тахрір, то це тільки засвідчить про те, що і вони подібно до Росії втратили розум від своєї ненависті до Ісламу і мусульман.

Партія Хізб ут-Тахрір утворилася і працює з метою відновлення ісламського образу життя шляхом відновлення Халіфату, оскільки лише держава може цілком виконувати закони Аллаха ﷻ. Згуртування утворилося у відповідь на слова Аллаха:

وَلْتَكُنْ مِنْكُمْ أُمَّةٌ يَدْعُونَ إِلَى الْخَيْرِ وَيَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَيَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْكَرِ وَأُولَئِكَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ
 

«Хай серед вас буде група людей, які збудуть закликати до добра, веліти схвалюване і забороняти засуджуване. Саме вони виявляться тими, хто досяг успіху» (3:104).

Саме ці слова не лише дають право, але  зобов’язують нас закликати до добра, тобто до Ісламу, а також згуртовуватися у групу для роботи з відновлення Халіфату, де повноцінно можна буде виконати веління схвалюваного і заборону засуджуваного. Діяльність ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір обмежена законами Аллаха ﷻ і відповідає шляхові Пророка Мухаммада ﷺ, який виключає фізичну боротьбу для досягнення своєї мети. Саме з цієї причини заарештовані за ст. 205.5 члени Хізб ут-Тахрір не мають відношення до терору і будь-які обвинувачення за антитерористичними статтями є абсурдом та нахабною брехнею з боку влади.

Влада чудово обізнана про е, що Хізб ут-Тахрір не має за мету встановлення Халіфату безпосередньо в Росії, але вони посилюють боротьбу з партією, бажаючи зупинити ісламський заклик і розповсюдження Ісламу. Історія мусульман вже бачила подібних тиранів в обличчі курайшитської знаті, як і бачила стійкість перед злом тирана і невідступне дотримування наказів та заборон Аллаха ﷻ привело перших мусульман до набуття своєї держави, яка розповсюдила світло Ісламу по всьому світові. Це і є шлях Хізб ут-Тахрір, якому вона слідує з моменту свого утворення у 1953році.

О благородна Умма! Сьогодні заарештовують твоїх кращих синів, які ведуть заклик до істини, не звертаючи уваги на усі труднощі. Це ті твої сини, які вийшли захистити книгу Аллаха ﷻ, коли влада хотіла заборонити один з її перекладів. Це ті твої сини, які живуть закликом до Ісламу, присвячуючи цьому своє життя, і, часто проводячи свої кращі роки у місцях позбавлення волі. Воістину, історії стійкості цих твоїх синів нагадують позиції благородних сподвижників Пророка Мухаммада ﷺ.

Аллах ﷻ говорить:

إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً وَأَنَا رَبُّكُمْ فَاعْبُدُونِ
 

«Воістину, ця ваша Умма – Умма єдина. Я  ж – ваш Господь. Поклоняйтеся ж Мені!» (21:92).

А також передається від Нумана ібн Башира, що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Мусульмани у своїй взаємній любові, милості та співчутті одне до одного подібні до єдиного організму. Коли один його орган відчуває біль, то весь організм із занепокоєнням відкликається на цей біль» (Муслім).

Так нехай же зло, яке завдається сьогодні ісламській Уммі, зміцнить і згуртує її, щоб мусульмани єдиним тіло старалися у здійсненні схвалюваного, розповсюдженні ісламських знань і заклику до істини від Господа світів. І це, з волі Аллаха ﷻ, стане найкращою реакцією Умми на дії ворогів Ісламу та мусульман.

Посланець Аллаха ﷺ говорив: «Вслід за вами настануть дні терпіння. Терпіння тоді буде подібне до стискання в долоні розпеченої вуглини. Той, хто буде старатися (працювати) серед них, отримає нагороду п’ятдесяти людей, які зробили те, що зробив він». Його спитали: «О Посланець Аллаха! Нагороду п’ятдесяти з них?». Він відповів: «Нагороду п’ятдесяти з  вас» (Ібн Маджа).

Тим же, хто думає зупинити заклик до Ісламу, позбавляючи волі щирих його носіїв, ми відповідаємо словами Посланця Аллаха: «Ця справа неодмінно досягне обрію ночі та дню. Аллах не залишить жодного будинку осілого або кочового не інакше, як внесе цю релігію зі славою славного або з приниженням нікчемного. Славою Аллах звеличить Іслам і приниженням принизить невір’я» (Ахмад).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Росія
Четвер, 28 Шабан 1435 р.х.
26.06.2014
№: 10/1435 г.х.

Головне меню