Полум´я народного протесту, розгорілося у місті Сіді Бузид

Туніс
Друкарня
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَٰنِ الرَّحِيمِ
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24)

17.12.2010 полум´я народного протесту, розпалившись у місті Сіді Бузид, у центральній частині країни, охопило надалі решту міст області. Згодом акції протестів перекинулися на найважливіші міста Тунісу. Подібні події уже мали місце у 2008 році у місцевості Хауд Манджамі та Бен Кірдан у 2010 році на знак протесту проти недбалого відношення влади у питанні забезпечення гідного життя для населення, яке передбачено Ісламом, опираючись на принципи справедливості та милосердя.

Протягом вже тривалого часу ми ставали свідками незупинного деспотизму, репресій та брехливих обіцянок. І ось, через дванадцять днів з початку акцій протестів, голова режиму вирішив виявити прихильність до народу та вирішити його нагальні проблеми, вийшовши із заявами, які містили, як і раніше, лише порожні обіцянки щодо гідного життя та майбутнього процвітання,обіцяючи задіяти геть усі ресурси, безпорадність та безуспішність яких вже показали останні двадцять три роки.

У своїх виступах він накинувся із загрозами на тих, хто вирішив протестувати та вимагати звіту в уряду. По ЗМІ невпинно транслювались його досягнення,та прокльони сипалися на тих, хто намагався думати інакше.

Відвернувшись від Ісламу, ця система кинулася в обійми невірного Заходу, не дозволяючи собі ані на йоту відхилитися від його вказівок, заявляючи при цьому,що це є найкращим вибором, і він поставить Туніс в одну низку до розвинених країн.На нас, ніби град, посипалися зухвалі заяви щодо високої оцінки, яку дають Тунісу міжнародні організації та західні країни. На жаль, не було враховано, що оцінка надавалась існуючій системі за її беззастережне виконання усіх вказівок, закликаних слугувати інтересам західних кампаній у наших країнах. Які вдень і вночі працюють над розграбуванням наших багатств, використовуючи при цьому наших синів,голови яких отруєні освітянською системою злочинного зрадницького режиму, яка нав’язана нам ззовні, завдяки не підйомним кредитам МВФ та інших організацій.

Шановні мусульмани!

Очевидно, що природа зловонної капіталістичної системи – це утворення гострих криз та нагнітання бідності та зубожіння, накопичуючи при цьому величезні багатства та ресурси у руках невеличкої групи людей. Делегації Міжнародного Фонду одна за іншою прибуваючи з візитами до нашої країни, складають враження, нібито вони взагалі її і не облишають. Тяжкий стан країни та народу, криза та розруха – усе це лише частина з того, що прийшло в наслідок виконання умов та зобов’язань перед ЄС.

Безробіття, важкі умови життя, соціальне опікування, корумпованість держорганів, політика затикання ротів, урізання джерел прибутку, контроль по всіх усюдах,хабарництво, протекціонізм (покровительство), опортунізм та інше – це прояви однієї хвороби, та потворні обличчя проклятого шайтану, майстерного у хитрощах та трансформації. Те, що відбувається з нашою країною, громадянами та молоддю, з часів французької окупації,усього лише зіпсований плід,який виріс в наслідок втілення порочної помилкової капіталістичної ідеології , яка іде всупереч до ісламського світогляду.

Хiзб-ут-Тахрiр                                    
Тунiс                                            
28 мухаррама 1432 г.х.
03/01/2011

Головне меню