Знищення усього світу перед Аллахом легше, ніж кров, пролита не по праву

Туніс
Друкарня

Як же схожий сьогоднішній день на вчорашній! Те, що сталося у вівторок 30 вересня у порту Сфакс, коли загін безпеки напав на деяких моряків з регіону Сіді Мансур, конфронтація привела до смерті юнака у світанку своєї молодості з туніської молоді.

Ця подія нагадала  події останнього етапу правління Бен Алі; моряки заявили, що жорстокість людей безпеки була такою, немовби вони “євреї ”.

Незалежно від причин конфронтації — була вона з причини забороненого полювання на катерах або з причини спроби зупинити деяких підозрюваних, і не дивлячись на положення смерті, була вона пов'язана з потопленням, як це зазначено у свідоцтві осіб безпеки або через удар по голові, за свідоцтвом багатьох моряків, але загиблий, нехай змилостивиться над ним Аллах, був відомий своєю чесністю і безпрецедентною поведінкою. А тому його смерть однозначно є результатом конфронтації з людьми безпеки.

Питання полягає в наступному: коли ж правитель стане розглядати синів цього народу у якості пастви, за яку він несе відповідальність: відповідальність за їх безпеку, а не залякувати і тероризувати їх, а також забезпечити гідну роботу замість того, щоб ганятися за ними у їх житті під приводом підтримання рибних запасів. Так де ж прояв цієї турботи перед отруйними заводами, які зливають отруту в море, або перед міжнародними нафтовими компаніями, яких абсолютно не хвилюють рибні запаси? Ви вважаєте, що подібний правитель буде притягнутий до відповідальності за ці злочини і поверне потерпілим сім'ям їх права на відплату або викуп, як це приписав Господь людства, або справа обмежиться спектаклем, як у справі притягнення до відповідальності винуватих за кров жертв революції?

Права людей не будуть задоволені тим, хто править не тим, що послав Аллах, адже Всемогутній Аллах назвав їх несправедливими, коли сказав:

وَمَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِمَا أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
«Ті ж, хто не править згідно з тим, що послав Аллах, є беззаконниками» (5:45).

Народ, який повстав проти тиранії Бен Алі, не буде заляканий рішеннями сил безпеки. Правителю слід було б розрізняти між слабкою політичною опозицією і силою народу, і якщо він зміг скинути цю справу на кволу опозицію, то йому не вдасться скинути її на народ, з якого так швидко вийшла Ісламська революція Умми, колонізатору не вдалося зломити її силу. Так нехай же знають усі від уряду до народу і людей безпеки, що кров велика перед Аллахом. І нехай уряд зупинить агресію на людей, а люди безпеки стануть дійсно людьми безпеки, а не терористами. І нехай народ стане жорсткіше відчитувати правління за пролиту кров. Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Знищення усього світу перед Аллахом легше, ніж кров, пролита не по праву».


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір, Туніс
№ 26/2013
Середа, 26 Зуль-Каада 1434 р.х.
02/10/2013

Головне меню