Захист прав нашого народу в Бен Кардані

Туніс
Друкарня

Акції протесту, котрі відбуваються у гордій і благородній місцевості Бен Кардан, дають ясний доказ про степінь несправедливості уряду у відношенні до людей, засобів їх існування і їх гідності.

Передбачається, що розташування цієї місцевості коло кордону з Лівією повинно бути великим благом для неї, однак колонізаторські кордони зробили місцевості, що прилягають до кордонів – притиснутими до темних кутів у так звані «тіньові зони», сповнені несправедливістю і зневагою. Проведення відносин з відкинення цих місцевостей методом приєднання і виправлення ситуації, у кращому випадку буває без того, щоб проявляти дбання про проблеми та інтереси людей.

Ці протести з’явилися з вимаганням права гідного життя, яке не у змозі забезпечити постійно змінювані уряди на протязі багатьох десятиліть, кожний з яких – авторитарний та далекий від людей і тому цей рух є благословенним старанням.

У той же самий час ми попереджаємо наш народ у Бен Кардані не віддатися спокусі, яку вони не відчувають, до того щоб не почати неправильні акти фізичного чи хаотичного характеру, щоб ця чудова революційна енергія застосувалася обов’язково для встановлення законів Ісламу в економіці, у способі розподілу багатств, задоволенні потреб так, щоб положення було праведним, правовим і благородним.

Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

إِنَّهُ لَا قُدِّسَتْ أُمَّةٌ لَا يَأْخُذُ الضَّعِيفُ فِيهَا حَقَّهُ غَيْرَ مُتَعْتَعٍ

Воістину, немає просування Уммі, доки слабкий в ній не візьме своє право безперешкодно. Передав Ібн Маджа.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
Четвер, 3 Джумада ас-сані 1435 р.х.
03/04/2014

Головне меню