Хізб ут-Тахрір в Тунісі проводить політичну та економічну зустріч

Туніс
Друкарня

 під назвою: "Туніс ... рішення економічної головоломки ... реальність та рішення з точки зору правильного Ісламу"

Хізб ут-Тахрір / Туніс, у суботу 24.05.2014 у столиці Тунісу провів політичну і економічну зустріч під назвою "Туніс ... рішення економічної головоломки ... реальність та рішення з точки зору правильного Ісламу". З відвідувачів на зустрічі були голова політичного офісу Абдул Рауф Амірі, член медіа-офісу  Салман Aль-Гурайрі, член Хізб ут-Тахрір Мохаммед Aль-Баскарій і член центрального комітету комунікацій Ахмед бін Хусейн, а також офіційний представник Хізб ут-Тахрір, Ріда Більхадж.

Доктор Абдул Рауф аль-Амірі роз’яснив те, що проблеми, з якими зіштовхується світ сьогодні, у тому числі й наша країна – Туніс – із цих проблем лиха, насилля, жорстокість, грабунки, залежності, кризи, особливо економічна, усе це та інше є наслідком корупційної системи капіталізму, яка збанкрутувала і зазнала краху.

Також Аль-Амірі сказав, поставивши питання: «Хіба це не ганьба, коли чужий іноземець визначає нашу зовнішньоекономічну політику, хіба це не є колоніалізм?».

Член медіа-офісу Салман Аль-Гурайрі торкнувся питання щодо боргів і введення в оману про те, що це магічне рішення катастрофічної економічної ситуації в Тунісі, за словами прем’єр-міністра Мехді Джума. Салман роз’яснив, що капіталістична система створила цю кризу, стан інфляції, валютний крах, бідність, голод, розграбування, руйнування країн і знищення народів.

Мохаммед Aль-Баскарій торкнувся питання щодо багатств, де він сказав, що те, що нам потрібно сьогодні, щоб повернути і відновити наші багатства, які під назвою «суспільна власність», щоб ми могли знати розмір грабунку корумпованих режимів…

У завершення він сказав, що кожний, хто володіє розумом, вже зрозумів, що ця країна, яку вони назвали бідною, має багатства і щедроти достатні, щоб збагатити усіх нас і щоб не просити та не продавати політику країни. Він закликав усіх щирих людей країни з економістів і політичних партій піднятися і жити під диктовку іноземної ідеології та працювати для того, щоб вирішувати основні проблеми, у тому числі і відновлення розграбованого багатства, і тоді до них будуть застосовні слова Пророка, хай благословить його Аллах і привітає: «Воістину, Аллах Всемогутній та Великий щедрий і Він любить щедрих, Він любить гідні справи і ненавидить справи порожні» (Ат-Табарані в “Аль-Кябірі”)

Що стосується Ахмада бін Хусейна, то він роз’яснив, що існують значні невідповідності, які вказують на те, що капіталістична система дбає про справи чисел і не має нічого спільного з людьми, отже, економічна проблема у капіталістів це гроші, а не людина, а кажуть вони про людину і про права лише для виборчої кампанії або коли революція погрожує фінансовим акулам та їх бізнесу.

Він роз’яснив, що бідна людина у державі Халіфат не буде потребувати основних потреб, таких як харчування, одяг і житло, й існування бідної людини – це надзвичайне положення та екстрена новина у випуску новин.

Він також пояснив, що рішення Ісламу відносно проблем людини – це закони чистого шаріату, одкровення від Аллаха для людини. Шаріат зробив роботу обов’язковою для кожного працездатного чоловіка, щоб забезпечити свої основні потреби і зобов’язав витрачати на жінку незалежно від того, чи у змозі вона заробляти, а також зобов’язав витрачати на безпомічних обмежених можливостями людей, якщо він бідний, незалежно від того, чи обмежені вони де-факто або де-юре.

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір, Ріда Більхадж торкнувся питання правильного рішення, що воно може бути лише у великому Ісламі, оскільки це шаріат…

Він торкнувся пропозиції уряду Мехді Джума, який сказав, що ріст цін і скасування субсидій - це всього лише певні процедури, продиктовані Міжнародним валютним фондом і Всесвітнім банком, які бажають просунути програму через економічний, національний стіл переговорів, щоб надати їй відповідну легітимність.

Офіційний представник Хізб ут-Тахрір також підкреслив, що правом партії є виявлення корумпованих програм і домовленостей, спрямованих на розграбування багатств країни деякими сторонами.

На зустрічі була велика присутність ЗМІ, що вказує на положення Хізб ут-Тахрір і його здатності вирішувати головоломки та надавати рішення, які здатні витягнути країну зі стану іноземної залежності.
 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
28 Раджаб 1435 р.х.
27/05/2014
№ 19/2014

Головне меню