Позиція Хізб ут-Тахрір на виборах

Туніс
Друкарня

Нам стали задавати багато питань як з боку широкої громадськості, так і з боку політиків та засобів масової інформації про можливість нашої участі у виборах.

Ми стверджуємо, що всі наші заяви оберталися серед двох можливостей та оцінок: або взяти участь у виборах з найбільш ефективними способами, щоб бути представниками від народу у вимаганні звіту, але без того, щоб бути частиною системи правління, або відсторонитися від них – якщо стає очевидним, що усі передумови для виборів – обманні, і ці вибори спрямовані для ліквідації того що залишилося від революції, і що суспільна думка порвала з цим огидним, вигаданим шляхом.

Коли ми визначимося з нашою позицією, ми з усією ясністю проголосимо про неї на прес-конференції.

Ми в деталях знаємо, що в країні існує змова серед капіталістичних та терористичних елементів, і його річники працюють вдень і вночі з усією старанністю та напором прямо у самому центрі подій, щоб перевернути усе з ніг на голову, прагнучи не допустити чергового приходу руху «Нахда» до влади. Тобто вони прагнуть відкласти вибори або скасувати їх зовсім, навіть (як це вже увійшло у звичку) шляхом кровопролиття з усією жорстокістю і під прикриттям зовнішньої розвідки – як це стало очевидним. Ми ж засуджуємо цей акт і про нього ми попереджали раніше, ніж сталася опора цих змовників на іноземні сили і виникла відданість їм, яка розкриває перед ними країну, що приведе до абсолютного хаосу і створить передумови для нової диктатури.

У той самий час ми відповідаємо тим, що краще. А краще – це наше побажання усім ґрунтуватися на ісламських основах, а не на брехливих та обманних компромісах, які привели до втрати прав країни та народу і до втрати шансів, даних Тунісу революцією.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
Субота, 21 Рамадану 1434 р.х.
19.07.2014
№ 27/2013

Головне меню