Лівія: закордонне військове втручання

Туніс
Друкарня

Америка почала здійснювати повітряні удари по м. Сірт по проханню Генеральної ради Лівії , яка виникла на базі угод, досягнутих у Марокко під патронажем ООН.

Аргументом для даної угоди став привід про необхідність надати підтримку операції по веденню боротьби за місто. Щоб вирвати його з-під контролю організації «ІДІЛ». У зв’язку з обставинами, які склалися, ми хотіли б уточнити наступне:

1 – Бомбардування, яку ведуть США – перший терорист у світі – під приводом боротьби з тероризмом, є порушенням недоторканості Лівії як мусульманської країни. Дана подія є аргументом, який показує, що у майбутньому Америка хоче проводити втручання у цю країну для розширення свого впливу у Північній Африці.

2 – Ті, що дозволила собі Генеральна рада Лівії, є харамом по Шаріату, тому що це вважається проханням допомоги у того, у кого Аллах заборонив просити допомогу. Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

لا تستضيئوا بنار المشركين

«Не освітлюйтесь вогнем багатобожників!».

Також цей вчинок є зрадою інтересів країни та дозволом найбільшій колонізаторській силі у світі втручатись у Лівію, багату на нафту та газ. Саме США зруйнували Ірак під приводом боротьби з тероризмом, розграбували його багатства та привели цю країну до того стану, у якому вона сьогодні перебуває, – до усієї тієї смути, розбрату та руйнуванням, що там є... Таким чином, той, хто бажає врятувати свою країну від тероризму за допомогою Америки, подібний до того, хто кидається із вогню у полум’я. І тому ми закликаємо Генеральну раду відкликати згубне прохання негайно...

3 – Це прохання з боку Генеральної ради Лівії показу істинне обличчя та розкриває те, у чому і так нема сумніву: Захід прагне встановити свій вплив у Лівії за допомогою переговорів, незважаючи на те, що самі жителі Лівії та більша частина повстанців не підписувались під цими переговорами, і саме ця незгода штовхає Захід до того, щоб спричиняти тиск на них з метою примусити їх погодитись з переговорами. Мета прохання з боку Генеральної ради полягає у тому, щоб надати легітимності закордонному втручанню та розкраданню багатств Лівії на користь Заходу під приводом боротьби з тероризмом та розвитку країни.

4 – Втручання США в останню мить битви за м. Сірт є спробою вкрасти перемогу у повстанців, які зайняли великі території, що простягаються від кордонів м. Місрату до сходу м. Сірт, а також які відновили аеропорт міста, його морський шлях та більшу частину околиць. Америка хоче вкрасти у них перемогу, щоб ніхто не казав, що вони перемогли «ІДІЛ» своїми силами, без закордонної допомоги, і щоб не виявилась брехливість заяв Заходу про те, що ця організація поширюється по Лівії. Америка використовує страх перед «ІДІЛ» для виправдання вторгнення у Лівію, а також щоб завадити повстанцям. Америка використовує «ІДІЛ» як козир не лише у Лівії, але і в усьому регіоні...

5 – Мусульмани Лівії повинні виступити проти цього вторгнення та роз’яснити шаріатський закон відносно нього. Вони повинні схопити за руку будь-якого, хто узаконює це вторгнення або дозволяє йому трапитись, щоб не дати цій людині скоїти цю огидну справу. Якою була позиція суспільства, вчених та більшої частини повстанських угрупувань учора проти вторгнення Франції у її злочинному бомбардуванні повстанців, а також мирних мусульман, які перебували у своїх домах, особливо – у Бенгазі, такою ж повинна бути їх позиція сьогодні проти американського вторгнення – и навіть іще більш сильною, тому що істина положення полягає у тому, що Франція та Америка явно прагнуть нанести удар по повстанцях у Лівії та розграбувати багатства цієї країни.

6 – Ісламська громадськість у Лівії проти будь-якого іноземного втручання. Їх релігія та інтереси штовхають їх на відмову від будь-якого підкорення невірним колонізаторам. Раніше вони вже протистояли італійські окупації та розбивали мрії колонізаторів під керівництвом Умара аль-Мухтара. Тоді вони виразили свою лояльність до своєї держави – Халіфату, – надаючи йому допомогу у його останні дні, таким чином виконуючи свій шаріатський обов’язок. З волі Аллаха, мусульмани Лівії не приймуть ніякого іноземного втручання і не приймуть ніякого правління, заснованого не на Ісламі...

Сказав Всевишній:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا عَدُوِّي وَعَدُوَّكُمْ أَوْلِيَاء تُلْقُونَ إِلَيْهِم بِالْمَوَدَّةِ

«О ті. які увірували! Не беріть ворога Мого та ворога вашого своїм покровителем та помічником. Ви відкриваєтесь їм з любов’ю...» (60:1).


Прес-служба Хізб ут-Тахрір Туніс
№ 046/1437 р.х.
П’ятниця, 2 Зуль-каъда 1437 р.х.
05.08.2016 р.

Головне меню