Халіфат величі та праведності або ж залежна республіка та руйнування?

Туніс
Друкарня

Влада Тунісу святкують річницю проголошення республіки в атмосфері відчаю та розорення, а ініціатива президента Беджі Ес-Сєбсі не допомагає утворити уряд національної єдності, щоб розсіяти побоювання мусульман Тунісу.

Навпаки, ці ініціатива співпала по часу з хвилюваннями у народі – нібито у підтвердження провалу уряду у його спробах полегшити положення країни, а також провалу системи республіканського правління, заснованого іще померлим Бургібою, що прийшов до влади виключно з метою війни з Ісламом і з метою зосередження її на світськості. Саме при ньому у першій статті конституції республіканський устрій був проголошений системою правління замість Ісламу. Він працював над віддаленням Ісламу від держави та суспільства, розцінюючи релігію лише як обряди поклоніння, які не мають зв’язку з системою правління та економіки, обмеживши її лише поклонінням та віддаляючи її від життя людей під іменем «сучасності». Він цілеспрямовано боровся з мусульманами та створив цілий список законів, який порушую категоричні рішення Ісламського Шаріату у таких питаннях, як закони шлюбу і того, що з ними пов’язано. І по сьогодні держава «сучасності», утворена Бургібою та яка оберігається після нього вигнаним нині Бен Алі, рухається по слідах невірного Заходу. Цей режим люто бореться з усім, що пов’язано з Ісламом, що виражається хоча б у тому, що знов були введені закони, віддалені після революції у страху перед розхитуванням режиму, такі як закони про свободу совісті та расистський документ у відношенні жінок «CEDAW», закріпляючий за ними західний спосіб життя.

З цього приводу Ес-Сєбсі проголосив про підписання документу, який вказує на пріоритетні напрямки у роботі уряду національної єдності. Той, хто усвідомлює сутність цих документів, знає, що правителі Тунісу ведуть свою політику, повністю перебуваючи під п’ятою невірних колонізаторів, обираючи таку ж світську систему правління, як і у них, що само по собі є причиною порочності та зіпсованості. А тому і не спостерігається істинних змін, збільшення темпу рості економіки та бюджету, здійснення ефективної соціальної політики та інших крупних тенденцій, заявлених цим урядом . Заяви уряду не допоможуть рішити проблеми Тунісу, особливо – саму натуральну бідність, від якої знемагає країна, – бідність, яка є підсумком капіталістичної системи у її республіканському виді, яка призвела до руйнування економіки, управління, майна країни та її соціуму.

І тому необхідно спитати: «Чи може цей уряд відновити багатства країни та ліквідувати іноземні кампанії, які грабують її без усілякого контролю? Чи може уряд національної єдності позбутися економічної політики колонізаторів, які з боку МВФ нав’язують цю політику урядам, які постійно змінюють один одного, як, наприклад, той випадок, коли МВФ примушує провести девальвацію динара, заморозити повноваження певних осіб, що перебувають на державній службі, або приватизувати державні бланки? Чи може цей уряд скасувати усі колонізаторські угоди з західними країнами на чолі з Британією у тому, що стосується розстановки посад в уряді та у міністерствах?».

Відповідь буде однозначно негативною, тому що такі рішення не можуть приймати слабкі маріонетки, які протиставляють безробіттю та бідності те, що вони витрачають сотні мільйонів на підтримання республіканського устрою, створеного іще Бургібою та підтримуваного невдахами після нього.

Істина полягає у тому, що ініціатива формування єдиного національного уряду стикнулась з серйозними проблемами, посеред яких живе країна, які відбуваються на тлі різкого дефіциту торгівельного балансу, росту боргів та нездатності держави забезпечити внутрішні витрати, не вдаючись до позичань та закордонної допомоги, на тлі очікуваного економічного лиха у Тунісі, яке може перевищити те, що відбувалось у Греції. Усе це розкриває істинну причину даної ініціативи, яка полягає у тому, щоб кинути країну на розтерзання іноземцям, а із її населення зробити слуг колонізатора, який бажає зміцнити свій контроль над країною та її населенням.

О мусульмани Тунісу!

Рішення проблеми, у якій ми опинились, не є прихованим. Цим рішенням є міцне дотримання верві Аллаха та поривання з усіма іншими вервями – нитями Заходу та його прибічників. Ми, ваші брати із Хізб ут-Тахрір, бажаємо привести вас до розвитку, узяти вас за руки та разом з вами працювати для реалізації обіцянки Аллаха про те, що Ним неодмінно буде надана допомога та перемога у затишку Праведного Халіфату за методом пророцтва , адже ця робота дасть нам гідне життя та краще завершення як у цьому світі, так і у наступному.

Сказав Всевишній:

أَفَمَنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَى تَقْوَى مِنَ اللّهِ وَرِضْوَانٍ خَيْرٌ أَم مَّنْ أَسَّسَ بُنْيَانَهُ عَلَىَ شَفَا جُرُفٍ هَارٍ فَانْهَارَ بِهِ فِي نَارِ جَهَنَّمَ وَاللّهُ لاَ يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ

«Той, хто заклав підґрунтя своєї будівлі на страху перед Аллахом та прагненні до Його вдоволення, краще, або ж той, хто заклав його на самому краю обриву , готового обвалитись , так, що він обвалився разом з ним у вогонь Пекла? Воістину, Аллах не веде прямим шляхом несправедливих людей» (9:109)

Хізб ут-Тахрір Туніс
20 Шавваля 1437 р.х.
Понеділок, 25.07.2016 р.

Головне меню