Спогад про народження Пророка Мухаммада ﷺу місяць Рабіъуль-авваль – це нагадування про істинний шлях, велич та силу

Туніс
Друкарня

Всевишній Аллах говорить у своїй Священній Книзі:

 

لَقَدۡ مَنَّ ٱللَّهُ عَلَى ٱلۡمُؤۡمِنِينَ إِذۡ بَعَثَ فِيهِمۡ رَسُولٗا مِّنۡ أَنفُسِهِمۡ يَتۡلُواْ عَلَيۡهِمۡ ءَايَٰتِهِۦ وَيُزَكِّيهِمۡ وَيُعَلِّمُهُمُ ٱلۡكِتَٰبَ وَٱلۡحِكۡمَةَ وَإِن كَانُواْ مِن قَبۡلُ لَفِي ضَلَٰلٖ مُّبِينٍ

«Аллах вже надав милість віруючим, коли відправив до них Пророка із них самих, який читає їм Його аяти, очищує їх та навчає їх Писанню та мудрості, хоча до того вони перебували у явній омані» (3:164).

У ці дні місяця Рабіъуль-авваль ми згадуємо народження Посланця Аллаха ﷺ. Проте що означає цей благословенний спогад для Ісламської Умми і усього людства у цілому?!

Народження благороднішого Посланця ﷺ означає народження великої Умми, яка прийняла на себе місію несення послання істинного шляху для усього людства. До Ісламу араби жили у темряві несправедливості в усіх її проявах . Вони представляли собою роз’єднані та ворогуючі один з одним племена та общини, їх нічого не об’єднувало і не пов’язувало один з одним. Вони не мали ніякої ваги і не володіли ніякою цінністю. Вони не мали ніякої культури та відмінної цивілізації. Навпаки, вони перебували в омані, розгубленості та постійних міжусобних конфліктах! Цей опис не сильно відрізняється від стану людства, у т.ч. – Ісламської Умми , у нинішній час у владі світськості, а точніше капіталізму та демократії – сучасної форми джахілії.

Коли благородний Пророк ﷺ приніс це велике послання – послання Ісламу,– ісламська Умма стала відмінною нацією серед людей. Мусульмани стали одним цілим, поклоняючись Єдиному Господу замість численних різноманітних ідолів, які не приносять ніякої користі і нічим не нашкодять. Мусульмани поклонялись Всевишньому Аллаху через втілення Ісламу у своєму житті та упорядкування усіх своїх відносин згідно до божественних законів, не обмежуючись лише релігійними ритуалами та обрядами поклоніння.

Таким чином, завдяки цій великій релігії араби та інші народи стали найкращою общиною, виведеною для людей на земній кулі, найпотужнішою державою , найбільш цивілізованим та найосвіченішим у наукових пізнаннях народом, завоювавши закликання маяку знань серед інших народностей. Кордони їх держави досягли Тихого океану на сході та Атлантичного океану на заході, центральних регіонів Африки на півдні Сибіру іч на півночі. Свідченням тому є праці істориків, які писали, що сонце не сходило з володінь Ісламського Халіфату. Що стосується наукових відкриттів та науково-технічного прогресу, то формат статті не дозволяє відзначити усі досягнення, будівлі та інші аспекти цивілізації Ісламської Умми, у той час як Захід перебував у культурній та економічній відсталості протягом усього періоду, в якому він знаходився в ізоляції від Ісламу. Процвітання та розвиток Заходу почалось лише після контакту з мусульманами у політичній, науковій та торговій сферах . Саме тоді прокинулась європейська думка після багатовікової дрімоти від впливу ісламських наук, літератури та мистецтва, щоб отримати усе це багатство та ініціювати індустріальну революцію, якою досі Захід хизується перед Ісламською Уммою!

Ісламська Умма прийшла до розвитку за допомогою послання Мухаммада ﷺ завдяки богобоязливим правителям, які дбайливо керували справами мусульман і правильно та цілковито втілювали Іслам. Так, правдивий Абу Бакр, нехай буде задоволений ним Аллах, звертаючись до мусульман після обрання на посаду халіфа, говорив: «Я поставлений над вами правителем, але я не краще вас. Якщо ви побачите мене на істині, підкоряйтесь мені, а якщо побачите на брехні, виправте мене. Підкоряйтесь мені,доки я підкоряюсь Аллаху у відношенні вас. Якщо я ослухаюсь Аллаха, то на вас нема підкорення мені. Сильний у вас є слабким для мене, доки я не заберу належне від нього, а слабкий є сильним для мене, доки я не віддам йому належне». Так, його наступник Умар ібн аль-Хаттаб, нехай буде Аллах задоволений ним, після обрання на посаду халіфа говорив:«Якщо хто-небудь із вас помітить у мені відхилення, нехай виправить його». Тут один із присутніх мусульман сказав йому: «Клянусь Аллахом, о Умар! Якщо ми побачимо в тобі відхилення, ми виправимо це лезами наших мечів». На що Умар посміхнувся і сказав: «Хвала Всевишньому Аллаху, Який дарував мусульманам того, хто виправить відхилення Умара лезом меча!». Велич Ісламської Умми була захищена виконанням мусульманами покладеного на них обов’язку – джихаду та нових відкриттів. Так,Салахуддін аль-Айюбі говорив: «Як я можу сміятися та посміхатися або спокійно почивати у той час, коли благословенна мечеть аль-Акса – місце піднесення Посланця Аллаха ﷺ – у полоні у хрестоносців?!». Так, емір Муатасім направив цілу армію для звільнення однієї жінки, яка закликала його по допомогу: «О Муатасім!». Згадайте, як Укба ібн Нафіъ, нехай змилується Аллах над ним, стояв перед хвилями Атлантичного океану після завоювання однієї країни за іншою на півночі Африки, і говорив, звертаючись до моря: «Клянусь Аллахом, якщо б я знав, що за тобою є земля, то я б завоював її на шляху Аллаха», – потім подивився на небо і сказав: «О мій Господь, якщо б не це море, я б пройшов далі по країнам, роблячи джихад на Твоєму шляху».

Але,повертаючись до сьогоднішнього дня, що можна сказати про положення нинішніх правителів мусульман, про мусульманські війська, що засиділися у казармах, які якщо і приходять до дії, то лише для вбивства власних народів з метою захисту прозахідних режимів правління? Хіба їх можна порівняти з тими великими правителями?! А тому не варто дивуватись тому, що мусульмани опинились у такому положенні під владою сьогоднішніх правителів. Так, після великих халіфів Ісламської Умми прийшли їм на зміну низькі та підлі людинки, які не надають ніякого значення ані своїй релігії, ані своїм народам, ані усій Ісламській Уммі. Вони принижено ходять перед невірними і гордовито ставляться до своїх братів по вірі. Вони погрузли у розпутстві, задоволеннях та нерозсудливості, віддано та неухильно підкоряючись наддержавам невір’я, таким як Америка, Британія, Франція, Росія, а також сіоністському утворенню – «Ізраїлю».

О мусульмани земель, які колись підкорив Укба ібн Нафіъ!

Ці злочинці із числа правителі набридли вам. В вас прокинулось почуття гідності та величі. Ці нікчемні та низькі правителі (рувайбідат) чинять над вами приниження та ганьбу. І ви стали на ноги і в увесь голос заявили: «Геть від нас! Досить з нас приниження та ганьби! Ідіть геть від нас! Це ви занурили нас у безодню бідності, невір’я, роз’єднаності та міжусобиці навіть серед синів однієї країни. Ідіть геть із земель мусульман! Ви перетворились у каміння, які спричиняють нам страждання, і навіть безсловесні тварини, птахи у небі та риби у водоймищах мучаться від вашої присутності».

Проте, дорогі мусульмани Тунісу, ваша революція не дійшла до переможного фіналу. Причиною тому стало те, що ви не знайшли таких помічників вашої революції серед володарів сили та захисту, як помічники (ансари) Посланця Аллаха ﷺ, які надали всеохоплюючу допомогу йому та усій релігії Іслам у цілому. Вони встановили першу Ісламську Державу у Сонцесяйній Медині. І коли армії мусульман віроломно вчинили з вами, ваша революція затихла в очікуванні здійснення істинного змінення шляхом поєднання сумлінності та бажання людьми того правління, яке буде проводитись згідно з релігією їх Господа, з володарями сили та захисту із числа військовослужбовців та впливових людей у суспільстві. І доки володарі сили та захисту не виконають свій обов’язок , мусульмани цієї та інших ісламських країн не зможуть покінчити з прозахідним світським режимом та встановити велику державу, яка буде вести правління згідно з Книгою Господа світів та Сунною Його Посланця – Мухаммада ﷺ. Адже лише так здійсниться блага звістка Посланця Аллаха ﷺ, про яку сказано у хадісі про те, що «потім пребуде Халіфат за методом пророцтва». Що ж стосується мережі демократії та обертання влади серед політиків, то це – ніщо інше, як підступи та брехня Заходу,який завжди прагнув до того, щоб ствердити свою гегемонію над нашими та іншими країнами.
Справжнє відмічання народження Пророка Мухаммада ﷺ відбудеться тоді:

Коли Ісламська Умма звільнить благословенну мечеть аль-Акса і на її площі буде святкувати перемогу з лікуючими вигуками: «Аллах Превеликий! Нехай славиться Іслам!», – а також «Явилась Істина та зникла брехня. Воістину, брехня – зникаюча!».

Коли Умма зітре усі кордони та перепони, які роздирають ісламські країни, які роз’єднують прибічників Ісламу та рушать єдність мусульман, розкидаючи їх на безліч квазідержав.
Коли об’єднаються армії цієї славетної Ісламської Умми під стягом «Нема ніякого іншого божества, окрім Аллаха, і Мухаммад – Посланець Аллаха» і спрямуються назустріч покоренню країн одна за іншою, як це вершили праведні попередники на світанку Ісламу у часи праведних та благородних халіфів!

О мусульмани!

Ми – члени Хізб ут-Тахрір у Тунісі – закликаємо вас до спільної діяльності по встановленню держави Праведний Халіфат за методом пророцтва. Ми закликаємо вас спонукати володарів сили та захисту до того, щоб вони допомогли цій релігії та надали допомогу Хізб ут-Тахрір – предводителю, який не підводить і не обманює своїх послідовників – у встановленні Праведного Халіфату за методом пророцтва. Хізб ут-Тахрір розробив та представив усій Ісламській Уммі комплексну систему правління, виведену із Корану та Сунни. Давайте відновимо шлях славетних великих попередників та довіримось нашому Господу, смиренно прийнявши Його закони . І тоді ми зрадіємо допомозі та перемозі Аллаха у день народження Посланця Аллаха – Мухаммада ﷺ. Всевишній Аллах говорить:

وَيَوۡمَئِذٖ يَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ ٤بِنَصۡرِٱللَّهِۚ يَنصُرُ مَن يَشَآءُۖ وَهُوَ ٱلۡعَزِيزُٱلرَّحِيمُ ٥وَعۡدَٱللَّهِۖ لَا يُخۡلِفُ ٱللَّهُ وَعۡدَهُۥ وَلَٰكِنَّ أَكۡثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعۡلَمُونَ

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому забажає. Він – Могутній, Милосердний. Такою є обіцянка Аллаха, і Аллах не порушує Своєї обіцянки , проте більшість людей не знають цього»(30:4–6).

Хізб ут-Тахрир, Туніс
12 Рабіъуль-авваль 1438 р.х
11.12.2016 р

Головне меню