Світська держава погоджується з ідеєю поліцейської дубинки

Туніс
Друкарня

О неділі 19 лютого 2017 р. поліція міста Сфакс (Туніс) заборонила членам Хізб ут-Тахрір провести інтелектуально-політичний симпозіум у місті під назвою «Поразка світської держави та неминучість Халіфату».

Поліція оточила периметр палацу Аглабідів, в якому повинен був відбутись семінар, і не пускала усіх, хто наближався до палацу. Більше того, поліцейські почали ображати людей та залякувати їх, словом, робити усе, щоб не дати симпозіуму відбутися. Пізніше керівництво поліції заявило про те, що Хізбу було заборонено провести симпозіум, тому що той не подав попереднього повідомлення щодо запланованого проведення симпозіуму і не отримав відповідного дозволу. Саме так поліція виправдовувалась перед ЗМІ за свої дії. Але правда полягає у тому, що Хізб повністю провів усі адміністративні та дозвільні процедури згідно протоколу, а також була укладена угода про час та місце проведення симпозіуму іще 13 лютого 2017 г., після чого пройшло 72 години, а керівництво міського управління так і не повідомило нам про заборону на проведення симпозіуму. Згідно закону, у випадку заборони на проведення подібних заходів офіційна влада міста повинна повідомити про це протягом 72 годин, але офіційної заборони так і не було. Того ж дня, 13 лютого 2017 г., Хізб взяв дозвіл від муніципалітету на розташування рекламних банерів для симпозіуму, і, отримавши дозвіл, розмітив їх. Заборони так і не було аж до ранку того дня, в який повинен був відбутись симпозіум, а це вказує на те, що заборона була пов’язана не з питанням безпеки і не з порушенням адміністративних процедур з боку партії. Заборона на проведення симпозіуму була виконана по політичній вказівці з боку місцевої влади, що перевищила свої посадові повноваження. Поліція у даному випадку не слідувала закону, а виконувала вказівки зверху.

Ми, Хізб ут-Тахрір у Тунісі , черговий раз підтверджуємо свою позицію дотримання угод, які ми укладаємо. Але що стосується світської держави, яка постійно чинить перешкоди нашій діяльності протягом останніх двох років, при тому, що ми у Тунісі не знаходимось під будь-якими заборонами, то такими діями ця держава лише підтверджує, що діє проти нас на ідейно-політичному рівні , затуляє собі вуха та хизується, що, мовляв, , вона — держава, в якій головує закон. У той же самий час вона не поважає свої ж закони та топче їх поліцейськими чоботами... Але заради чого? Заради заборони ідейно-політичних дій!

Хіба не ганьба для «демократії, що зароджується» користуватись методами поліцейської дубинки? Якщо ця держава хоче побудувати громадянське суспільство, то як вона може у якості ідейного аргументу використовувати дубинку?

Чому держава не хоче дати Хізбу слово?

Ви не даєте Хізбу слова, тому що Хізб викрив ваше принизливе положення перед колонізатором, тому що ви впустили колонізатора в усі сфери державної безпеки, законодавства, економіки та освіти , поставивши Туніс у залежність від інших держав.

Ви не даєте слово Хізбу, тому що він закликає скинути вашу владу, тому що ви перетворили населення країни на слуг та рабів, які повинні обслуговувати закордонні корпорації («British Gas», «Petrofac», OMV, «Cotusal» та інші) після того, як ви віддали їм на розграбування наші багатства?

Ви не даєте Хізбу слово, тому що він закликає до відновлення ісламського життя через установлення держави Праведного Халіфату за методом пророцтва , яким Аллах Всевишній зобов’язав усіх мусульман?

Звернення до уряду Тунісу:

У чиїх інтересах ви затуляєте роти тих, хто говорить правду? У чиїх інтересах ви не даєте слово тим, хто закликає до встановлення законів Аллаха? Ви не даєте свободу дій для Хізб ут-Тахрір і у той же час навстіж відкриваєте двері перед послами колоніальних держав Британії, Франції та Америки, які ведуть шпигунство у нашій країні вздовж та поперек в інтересах своїх держав, зустрічаються з різними особистостями, партіями, об’єднаннями та молоддю, коли , де і як захочуть без усілякого рахунку та контролю! Або ви таким чином віддаєте нашу країну як жертву вашим господам, коли заарештовуєте активних жителів, затуляєте їм роти, словом, робите усе, аби лише ті б не говорили правду і не відкривали людям очі на брехливість обіцянок колонізатора? Сьогодні колоніальні держави відкрито ворогують з Ісламом. Трамп не встиг стати президентом Америки, як першого ж дня приходу до влади заявив, що бажає стерти Іслам з обличчя землі. Як тільки посол Франції вступив на землю Тунісу, то одразу ж сказав, що буде захищати французів від мусульман (замінивши слово «мусульмани» на «терористи»). Британія також відома своїм ворожим ставленням до Ісламу іще з давніх часів...

Ми знаємо, що ваш потяг подавити Хізб ут-Тахрір, який закликає в усьому світі до встановлення Халіфату як держави, що втілює Іслам та захищає людство від злочинів колоніальних держав, — цей ваш потяг не є вашою власною ініціативою , а є дією у відповідь на умови, які вам поставили крупні колоніальні держави (Америка, Британія та Франція). Ці держави використовують вас у контексті своєї глобальної боротьби проти Ісламу х єдиною метою — не допустити повернення Халіфату як сильної держави, здатної, з волі Аллаха, вирвати вплив цих держав з ісламських земель. І уся ця боротьба, як завжди, ведеться під гаслом «боротьби з тероризмом».

Що ж стосується поліції, відновленої вже під новим дахом, то їй ми говоримо наступне:

Як ви хочете завадити тим, хто бажає відкрити вам очі на ворогів Аллаха і ваших власних ворогів? Хіба не дивно, що ви заарештовуєте та ставите перепони перед теми, хто розкриває вам правду, хто працює вдень та ночі над тим, щоб ви та ваші родини не потрапили у ланцюги колонізатора?
Ви — вже у явному програшу, тому що зробили свій огидний вчинок, уподібнюючись бандитам, що використовують силу для нікчемної справи. Так ви лише відхиляєте людей від шляху Аллаха і примушуєте їх іти по кривому шляху. Ми попереджаємо вас словами Аллаха Всемогутнього:

الَّذِينَ يَسْتَحِبُّونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا عَلَى الآخِرَةِ وَيَصُدُّونَ عَنْ سَبِيلِ اللَّهِ وَيَبْغُونَهَا عِوَجًا أُولَئِكَ فِي ضَلالٍ بَعِيدٍ

«…які віддають перевагу мирському життю перед Останнім життям, збивають інших зі шляху Аллаха та викривляють його. Вони перебувають у глибокій омані» (14:3).

Ми нагадуємо вам, що істина не прогнеться під тиском сили, що заклик до Ісламу є як раз тією силою, яка здатна розвіяти пітьму. Владу дарує лише Аллах, ну а ті, хто бажає слугувати правителям, що продали свою країну, релігію та Умму, — ті прагнуть лише до порочної влади. Аллах не дасть блага порочним справам.

І на завершення ми з хочемо сказати уряду, лояльному колонізаторам, що допомагає колонізаторам та працює на них, а також самим колонізаторам, що заклик до встановлення Халіфату не є ідеєю тільки лише Хізб ут-Тахрір, а є ідеєю усіх мусульман, як у Тунісі, так і в усьому світі. Мусульмани прагнуть до цієї ідеї, тому що вона є наказом Аллаха Всевишнього, тому що діяльність над його встановленням є вищим способом наближення до Аллаху Всевишньому, адже Халіфат править по Шаріату Аллаха на землі, і діяльність по встановленню держави була першорядною для Посланця Аллаха ﷺ та його сподвижників. Ми знаємо, що жителі Тунісу люблять Аллаха та Його Посланця ﷺ, що вони люблять Іслам і незадоволені поведінкою тиранів, що вони ніколи не будуть задоволені несправедливими правителями і тими, хто їм допомагає. Ми знаємо, що вони не будуть мовчати про колонізаторів, які шпигують за їх домами. Одного разу жителі Тунісу викинуть із своєї країни і колонізаторів, ї їх агентів, і встановлять закони Ісламу. Ми, Хізб ут-Тахрір, дали обіцянку Аллаху працювати вдень та вночі заради встановлення Шаріату Аллаха, ниспосланого Посланцю Аллаха ﷺ, і ми вкрай переконані у тому, що Аллах ніколи не залишить нас без допомоги і допоможе Своїм рабам у найшвидший час.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір Туніс
Понеділок, 23 Джумада аль-уля 1438 р.х.
20.02.2017 р.
№ 1438/08

Головне меню