«Війна з терором»: прийняття чергового безжального законопроекту

Східная Африка
Друкарня

Не дивлячись на запеклий опір, вчинений у відношенні до формування нового законопроекту про безпеку, президент Кенії Ухуру Кеніата усе ж підписав його і надав силу даному законові. У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір Східна Африка хотів би звернути вашу увагу на деякі моменти:

Поспіх у підписанні нового закону про безпеку явно викриває ворожі мотиви уряду і служб безпеки, націлені на продовження пригноблення і поневолення ані в чому не повинних громадян, зокрема – мусульман, які, безсумнівно, є істинною мішенню даного жорстокого закону, прийнятого під виглядом «боротьби з терором». Ми заявляємо, що пригноблення мусульман продовжилися з моменту публікації даного закону. Мусульманська спільнота стала свідком жорстоких вбивств, скоєних у відношенні до своїх братів спецслужбами під гаслом «боротьби з терором».

Очевидно, що цей новий безжальний закон про безпеку зайняв жорстоку позицію у відношенні до «війни з терором». Він призначений для того, щоб змусити замовкнути ЗМІ і приборкати їх, а також – не допустити того, щоб вони повідомляли про звірства, що чиняться силами безпеки! І це вкрай збиває з пантелику. Всупереч ясним доказам, що розкривають причетність спецслужб до даних злодіянь, уряд продовжує заперечувати свою причетність до них.

Закон сприяє розповсюдженню брехливих демократичних гасел відносно так званих «свобод», включаючи свободу слова і свободу друку (тобто вільне функціонування ЗМІ). Це і багато іншого відбувається навіть після того, як демократичні політики присягнули захищати демократію та її закони. Але в той самий час вони заплющують очі і відкидають те, про що вони заявляли, відстоюючи те, що суперечить їх конституції. Зовсім нещодавно був оприлюднений факт того, що Америка – країна, яка вихваляється перед усім світом тим, що, начебто, є захисником прав людини, - а також ЦРУ були замішані у жорстоких злочинах і тортурах, скоєних у відношенні до підозрюваних у тероризмі. Одним словом, капіталістична ідеологія є не більше ніж ілюзією і обманом, так що навіть самі капіталісти не вірять у неї.

Безпеки неможна досягти шляхом ухвалення безжальних законів, за допомогою яких і порушується сама безпека. Ми повторюємо знов і знов про те, що апарат, закликаний служити забезпеченню безпеки, у межах капіталістичної демократії завжди використовувався політиками для захисту власних інтересів, а не інтересів громадян. Саме тому ми часто спостерігаємо, як наркобарони співпрацюють з органами держбезпеки для здійснення торгівлі наркотиками.

І нарешті, ми вважаємо, що всі закони, спрямовані на боротьбу з тероризмом й ухвалювані країнами, що розвиваються, є результатом тиску західних режимів. Як вже було сказано раніше, західні режими зазнали краху у своїй боротьбі проти Ісламу з точки зору розумової та ідейної пропаганди. Вони не справилися з поставленою задачею, примушуючи ці країни вдаватися до усіх можливих засобів тортур та пригноблень у відношенні до мусульман – захисників Ісламу. Але незабаром мусульмани встановлять праведну державу Халіфат, у затінку якої царюватиме справедливість, а несправедливість і пригноблення будуть викоренені.


Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Східна Африка
29 Сафар 1436 р.х.
21/12/2014
N0: 06/1436 AH

Головне меню