Капіталістична ідеологія є джерелом небезпеки

Східная Африка
Друкарня

Кенійський уряд прагне зареєструвати усі релігійні організації під приводом «стримування небезпеки». Уряд заявляє, що подібні дії будуть вжиті і у відношенні церков у якості засобу боротьби з шахрайством священнослужителів. Це пов’язано з тим, що у п’ятницю Дженніфер Андерсон, начальник департаменту по боротьбі з тероризмом при Міністерстві закордонних справ і зі справ Британської Співдружності, зустрілася з керівництвом антитерористичного підрозділу (ATPU) у Найробі. У ході зустрічі вона заявила: «Великобританія сприяє Кенії у справі боротьби з тероризмом і визнає важку роботу у привертанні терористів до відповідальності з боку Управління генерального прокурора (ODPP) і антитерористичного підрозділу поліції (ATPU)».

У зв’язку з цим ми б хотіли роз’яснити наступне:

1 – Ми рішуче засуджуємо підступну змову уряду, який прагне зачинити мечеті, адже мечеті є священними будинками, де повинно згадуватися та підноситися Ім’я Творця всесвіту. Цілком очевидно, що даною дією уряд прагне змусити замовкнути мусульман, а також утримати ісламських активістів і проповідників від заклику до ісламської ідеології шляхом мудрих і розумних настанов, не вдаючись до насилля і фізичного впливу.

2 – Уряд намагається створити громадську думку для немусульман, щоб вони сприймали мусульман і мечеті у якості загрози для їх безпеки. За допомогою хибного уявлення про мусульман уряд прагне не лише вселити в християн почуття ворожнечі до них, але і прагне використати дану брехню у якості виправдання. Керівництво країни зазнало невдачі у питаннях безпеки і в усіх сферах життя, будь то економіка, охорона здоров’я тощо. Ми з болем усвідомлюємо, що згадка про церкви була спеціально використана заради того, щоб приховати той факт, що змова уряду спрямована виключно проти мусульман. Він виправдовує свої дії за допомогою боротьби з шахрайством священнослужителів, однак шахрайство капіталістичних політиків набагато масштабніше! Кенійський уряд прагне обдурити своїх громадян і приховати недоліки та неспроможність виконуваної над ними капіталістичної ідеології.

3 – Африка не є ініціатором «війни з терором». Абсолютно очевидно, що війну було розгорнуто західними режимами. І ця війна набирає оберти дякуючи тому, що африканські країни отримують за неї фінансову допомогу від західних країн. Внаслідок цього всілякий раз, коли гинуть мусульмани, західні країни подвоюють свою «допомогу» даному континентові. Саме це мала на увазі Дж. Андерсон, сказавши: «Великобританія сприяє Кенії у боротьбі з тероризмом і визнає важку роботу у привертанні терористів до відповідальності з боку Управління генерального прокурора (ODPP) і антитерористичного підрозділу поліції (ATPU)», маючи на увазі саме вбивства мусульман. Організація «Х’юман Райтс Вотч» раніше вже заявляла про вбивства в африканських країнах, звинувачуючи у цьому Великобританію і Америку. Та ж Великобританія під час битви кенійців за свою землю брала участь у розправі з деякими спільнотами в Кенії (наприклад, народами Кікуйю та Масаї), відчуваючи радість від цього. І при цьому жодне інформаційне агентство не звинуватило Великобританію у тероризмі через скоєні вбивства.

Ми б хотіли підкреслити, що «війна з терором» набирає свої оберти лише дякуючи тому, що західні режими бояться встановлення Ісламу у якості ідеології, яка є єдиним засобом порятунку світу від пригноблень та небезпеки.
 

Шабані Мваліму
Офіційний представник Хізб ут-Тахрір Східна Африка
20 Мухаррам 1436 р.х.
13/11/2014
N0: 03/1436 AH

Головне меню