Східная Африка

Не дивлячись на запеклий опір, вчинений у відношенні до формування нового законопроекту про безпеку, президент Кенії Ухуру Кеніата усе ж підписав його і надав силу даному законові. У зв’язку з цим Хізб ут-Тахрір Східна Африка хотів би звернути вашу увагу на деякі моменти:

Кенійський уряд прагне зареєструвати усі релігійні організації під приводом «стримування небезпеки». Уряд заявляє, що подібні дії будуть вжиті і у відношенні церков у якості засобу боротьби з шахрайством священнослужителів. Це пов’язано з тим, що у п’ятницю Дженніфер Андерсон, начальник департаменту по боротьбі з тероризмом при Міністерстві закордонних справ і зі справ Британської Співдружності, зустрілася з керівництвом антитерористичного підрозділу (ATPU) у Найробі. У ході зустрічі вона заявила: «Великобританія сприяє Кенії у справі боротьби з тероризмом і визнає важку роботу у привертанні терористів до відповідальності з боку Управління генерального прокурора (ODPP) і антитерористичного підрозділу поліції (ATPU)».

У черговий раз мусульмани Кенії стали свідками серії жорстоких поліцейських рейдів у мечеті Сакіна і Муса в Момбасі. У результаті звірячого злодіяння, проведеного під виглядом очищення мечетей від «радикальної» молоді, загинув один студент і близько 250 осіб було заарештовано. Ми, Хізб ут-Тахрір Східна Африка, рішуче засуджуємо даний акт жорстокості і хочемо роз’яснити наступне:

Хізб ут-Тахрір Східна Африка рішуче засуджує жорстоке вбивство по обвинуваченню у тероризмі 26-річного Ідріса Мухаммада, скоєне у його будинку в Бодені, Момбаса! Незабаром після цього, співробітники служб безпеки заявили, що деякі мечеті буде зачинено державою зважаючи на так звану «боротьбу з тероризмом». Нижче, ми б хотіли роз’яснити дану ситуацію:

У той час, коли громадяни живуть у важких життєвих умовах, сенатори мають намір щомісячно привласнювати 2,4 млн. Вони також винесли пропозицію про надання коштів на придбання розкішних автомобілів. Ми, члени ісламської політичної партії Хізб ут-Тахрір Східна Африка, рішуче засуджуємо даний крок і хотіли б підкреслити наступне:

У черговий раз антитерористичний підрозділ піддали критиці та обвинуваченням через співучасть у жорстокості у відношенні мусульман.

У випущеному у понеділок 18.08.2014 звіті організації з прав людини обрушили критику на підрозділ за вбивство, викрадення та зникнення чисельних підозрюваних у тероризмі. «Антитерористичний підрозділ вбиває невинних людей та усуває інших на очах у високопосадових урядових посадовців, посольства, а також на очах в ООН…,» - заявила пані Леслі Лефкоу, заступник директора даної організації (Human Rights Watch). У зв’язку з цим, Хізб ут-Тахрір Східна Африка хотіла б роз’яснити наступне:

Щойно як президент Ухуру Кеньятта віддав накази про інспекцію документів, що підтверджують правовий статус в Ламу, де півмільйона ділянок землі були захоплені магнатами, політики одразу ж обмінялися словесними обвинуваченнями та випадами у відношенні одне до одного. Це природно, оскільки питання відносно землі досі не приймало такого значного розмаху у політичному житті Кенії. Ми, в Ісламській політичній партії Хізб ут-Тахрір Східна Африка, хотіли б роз’яснити відносно даного питання наступні моменти:

Хізб ут-Тахрір у Східній Африці не відчуває ані краплі довір’я у відношенні підступного плану Уряду національної єдності Занзібару, який прагне просунутися за допомогою мерзенних спроб у парламент під приводом підвищення результативності Шаріатського суду. Ми рішуче засуджуємо будь-які спроби, спрямовані на впровадження так званих правок до законів відносно рівності статей, які у своїй сутності мають на увазі рівноправне ділення майна колишнього подружжя незабаром після їх розлучення, тобто розділення майна подружжя, нажитого у шлюбі. Подібні вчинки категорично суперечать великій настанові Ісламу, і, як наслідок, підривають сферу компетенції шаріатського суду.

Головне меню