Вбрання мусульманки - саван для світськості

Європа
Друкарня

بسم الله الرّحمن الرّحيم

Президент Франції Ніколя Саркозі у своєму виступі перед національним парламентом у понеділок заявив, що ісламське покривало - нікаб є жестом поневолення жінки, про небажання французів бачити це явище в своїй країні, і що таке не личить Франції. Він також сказав, що проблема нікабу не є релігійною. Це проблема свободи і, отже, проблема, пов'язана з гідністю жінки.

Так Саркозі відреагував на виступ Обами в Каїрі. Він наче заявив народам Європи і всього світу в цілому, що: «французька модель світськості є корінною моделлю світськості, а значить, прихильники світськості повинні усунути ісламські атрибути в західних суспільствах, поки ті не усунули світські атрибути». 

З іншого боку, Саркозі наголосив у своєму виступі на те, про що ми застерігали раніше - політику поступової ліквідації Ісламу й викорінювання ісламської ідентичності мусульман на Заході. Учора - хустка, сьогодні - нікаб, завтра ще щось і так далі. Франція мислить, як казав філософ Сартр: «Пекло- це інші». Тому вона не згодна з тим, щоб у суспільстві жили ті, хто не згодні з її ідеями і не вірують в її світськість Вона не задовольняється тим, що мусульмани підкоряються її режиму, - вона бажає від них більшого. Вона хоче, щоб вони відреклися від своєї релігії - Ісламу, взяли її цінності і поняття через силу та примус. Якщо Франція - країна колиски свободи - відмовилася від цієї свободи і стала державою, що пригнічує і обмежує, то це означає, що свобода повернулася в свою колиска, що в ній її й поховали. Якщо Франція була першою, хто оголосив про народження ідеї сучасності та просвіти, сьогодні завдяки забороні хустки і нікабу вона стала першою, хто оголосив про смерть ідеї сучасності і просвіти.

На закінчення, ми заявляємо: «Французька революція почалася розпустою Марії-Антуанетти, зображення якої в нагому вигляді (в подальшому отримало назву« Маріанна ») стало гербом і символом свободи. Сьогодні ж Франція сприймає одяг мусульманської жінки як саван для себе. Хвала і слава тому, хто зробив одяг мусульманки - символ чистоти, цнотливості та богобоязливості - саваном світськості і західної культури.

Шакіра Асім
Представник Хізб ут-Тахрір в Німеччині
01 Раджаб 1430
23/06/2009

Головне меню