Хізб ут-Тахрір не має воєнізованого крила і не фінансує яку або збройну опозицію

Прес-релізи
Друкарня

4 вересня 2013 р. у світлі останніх подій навколо Сирії і очікуваного військового удару Америки, “посол Сирії ” в Україні виступив із заявою, у якій подав злочинний режим Башара Асада воюючим не з сирійським народом, а з терористами зі всього світу, у тому числі з України.

Того ж дня голова Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, коментуючи заяву “посла Сирії” заявив, що «серед прибічників “Хізб ут-Тахрір” ведеться активна агітаційна робота» для надання допомоги Сирії. Серед сказаного ним були також наступні слова: «Меджліс не підтримує виїзд наших співвітчизників на цю війну, тому що ми вважаємо, що це не наша війна», а також «Ми знаємо, що Башар Асад - лайно. А там (в опозиції – прим.), на мою думку, не краще».
У зв'язку з цим Хізб ут-Тахрір в Україні заявляє наступне:

1. Ці заяви посла Сирії вказують лиш на те, що він представляє не благородний народ Сирії, а є глашатаєм брехливого злочинного режиму м'ясника Башара, який знищує сирійських мусульман, не розрізняючи між жінками й дітьми, молодими і старими, винищуючи усе живе і неживе.

2. У зв'язку з цим викликають обурення коментарі  до заяви посла м'ясника Башара, так званого представника Мустафи Джемілєва! Тільки кого він представляє такими коментарями, виправдовуючи звірства режиму, називаючи лайном героїчний народ Сирії, який законно чинить опір тирану. Чи це позиція гідна мусульманина?!Нехай він боїться Аллаха у своїх словах, адже Посланець Аллаха сказав: “Той, хто хоч півсловом причетний до вбивства мусульман, постане перед Аллахом в Судний день з написом на лобі “Позбавлений милості Аллаха”.

Які критерії М. Джемілєва у визначенні того, що є “нашою війною”, а що ні?  Ми були свідками того, як Джемілєв у 2003 р. підтримав вторгнення Америки в Ірак під гаслом усунення тирана, що стало причиною загибелі більше мільйону мусульман. Більш того, він відправив у Ірак на боці окупаційних сил свого названого сина! Чим керується ця людина у визначенні хто є тиран, а хто пригноблений, наказами Аллаха або наказами Америки?! У 2003 р. йому  знадобилося усього 4 дні для того, щоб розібратися хто є тиран, а хто пригноблений. Сьогодні ж, по спливанні більш ніж двох з половиною років різанини у Сирії, М.Джемілєв досі не розібрався, які «сили там представлені». У чому відмінність тирана Саддама від тирана Башара?! Чому війна в Іраку це його війна, а в Сирії війна інших? Невже для цього мусульманина вимоги Америки стоять вище Корану і Сунни?!

3.  Істинне положення речей в сирійському конфлікті в тому, що триваюча на протязі більше двох з половиною років різанина сирійського народу триває тільки тому, що чистий сирійський народ бажає жити згідно з Ісламом і один за одним відкидає підступи і змови, які в'є навколо нього Захід на чолі з Америкою, створюючи видимість, що він засуджує режим, а в реальності надаючи відстрочку  злочинцю Башару, щоб своїми звірствами він зломив опір народу і вимусив його прийняти план, який накреслила Америка. І ймовірна військова операція закликана не захистити сирійський народ, а здійснити цей план і не при яких обставинах не допустити здійснення того, що бажає мусульманський народу Сирії — життя згідно з Ісламом у праведному Халіфаті!

4. Що ж стосується Хізб ут-Тахрір, то його діяльність і метод відомі в усьому світі. Однак ви повторимося і знов звернемо увагу громадськості на наступне:
Хізб ут-Тахрір є політичною партією, яка працює для відновлення ісламського образу життя через встановлення Халіфату в ісламських країнах. Його діяльність політична і не допускає насилля.

Хізб ут-Тахрір звертається до мусульманських армій, щоб вони надали допомогу партії у здійсненні своєї мети.
Хізб ут-Тахрір не має воєнізованого крила, яке займається підготуванням і відправленням мусульман для битви проти тиранів, а також не фінансує подібну діяльність.


29 шавваля 1434 р.
5 вересня 2013 р.

 

Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні

Головне меню