Хізб ут-Тахрір в Україні вітає мусульман з Ід аль-Адха 1434 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

 Ми вітаємо усю Ісламську Умму з приходом Ід аль-Адха, свята жертвоприношення.

Завершуючи обряди великого Хаджу, це свято стало символом єдності мусульман, їх загальної віри та безмірної відданості Єдиному Аллаху.
 
Ід аль-Адха – це  не просто свято. Це заклик до самовідданого, покірного  та безкорисного  послухання своєму Господу. Адже саме цей приклад демонструється у вчинку Ібрахіма, який по вимозі Аллаха був готовий пожертвувати своїм сином, незважаючи на те, що це була його довгоочікувана та улюблена дитина.
 
Ід аль-Адха – це нагадування кожному мусульманину про спокусника, який не облишає свої спроб збити кожного із мусульман зі шляху покірності Аллаху.

Ід аль-Адха – це приклад милосердя Аллаха, Який не покладає на душу свого раба більше, аніж йому під силу.  

Це свято вчить нас єдності та співчуттю до ближнього, допомагає підтримувати родинні зв’язки та відновлювати їх, якщо вони були перервані, нагадує нам про те, що ми як мусульмани є володарями найдосконалішої культури, яку сповідували Ібрахім, Ісмаїл, Ісхак, Муса, Іса та усі пророки, хто був до них.

Це культура єдинобожжя, яка була завершена та ниспослана через останнього із пророків та посланців Мухаммада ﷺ.
Сказано у Корані:

«Сьогодні Я завершив для вас вашу релігію, і закінчив для вас Мою милість, і вдовольнився для вас Ісламом як релігією» (5:3)

Проте є обставина, яка затьмарює радість перед приходом Ід аль-Адха – це відсутність у мусульман Ісламської державності, принижене положення ісламської Умми, а також поширеність серед людства великого зла та пороку.

Воістину, це величезна трагедія для усіх мусульман. Але це не є приводом для безвтішної скорботи та суму. Це черговий урок Ісламу, із якого ми повинні зробити правильні висновки.

Ми повинні знати та пам’ятати, що істинною причиною минулих та майбутніх перемог мусульман була, є і буде допомога Аллаха.  

А допомога Аллаха дарується тільки богобоязливій Уммі.

Так само як Аллах дарував допомогу Своєму Посланцю та першим мусульманам, які були принижені та переслідувані, так само, іншаАллах, Він дарує допомогу і нам, якщо ми будемо твердо стояти на шляху істини.  

Ми просимо Аллаха про прощення наших гріхів та помилок, просимо Його повернути мусульманам Халіфа, і щоб він був таким, як про нього сказав Посланець Аллаха у своєму хадісі:
«Імам – це щит, за яким б’ються  і яким захищаються».

Ми просимо Аллаха скерувати усіх мусульман усього світу об’єднатися навколо Ісламу та боротьби за торжество ідеї єдинобожжя.
 
Ассаламу алейкум ва рахматуллахі ва баракатух


Інформаційний офіс ХТ в Україні

 

№8/2013
10 Зуль Хиджджа 1434 р.х.
15/10/2013


Тел.: (+38-099)-50-333-53;     
Ел.пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Головне меню