Привітання з настанням місяцю Рамадан 1435 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Хвала Аллах, Господу Світів!

Мир і благословення Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам й усім тим, хто пішов за ним.

Шановні брати й сестри в Ісламі, мусульмани України, Криму та всього світу!

Всевишній Аллах сказав у сурі Бакара:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О  ті, які увірували! Приписан  вам піст, подібно до того, як він був приписаний вашим попередникам, - можливо ви налякаєтеся» (2:183).

Також Всезнаючий Аллах сказав:

فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه

«Той з вас, кого застане цей місяць, повинен поститися» (2:185).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць і розговляйтеся, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шаабан) тридцятьма днями».

Після дослідження та перевірки бачення нового місяцю благословенного Рамадану у ніч із п’ятниці на суботу, новий місяць Рамадан не був виявлений згідно з шаріатською вимогою. У зв’язку з цим субота – 30 день місяцю Шаабан, іншаАллах, а неділя – перший день благословенного місяцю Рамадан 1435р.х., що відповідає 29 червня 2014р. за григоріанським календарем.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає вас із настанням благословенного місяцю Рамадан, який сам Всевишній Аллах виділив серед усіх інших, адже в цьому місяці серед інших благ є ніч, краща за тисячу місяців!

Хай Всевишній Аллах прийме ваш піст, ваше поклоніння і старання на шляху релігії у цьому місяці. Адже винагорода за кожне благодіяння, здійснене у Рамадан збільшується з милості Аллаха у сімдесять разів!

Любі мусульмани! Ми закликаємо вас до збільшення свого поклоніння у цьому місяці, збільшення благих справ та старанності на шляху Аллаха, у справі відновлення ісламського образу життя. Пам’ятайте, що найважливіші зі справ та найвеличніші за нагородою – це зобов’язання перед Творцем. Всевишній Аллах сказав:

«Мій раб не може наблизитися до Мене з чимось більш дорогим для Мене, ніж обов’язкове, і Мій раб наближатиметься до Мене дякуючи діянням, що виходять за межі приписаного, поки Я не полюблю його. Коли Я полюблю його, Я буду слухом його, яким він чує, зором його, яким він бачить, рукою його, якою він вражає, ногою його, якою він ходить. Якщо він попрохає Мене про щось, Я, звісно, дам йому це; якщо він попрохає Мене про притулок, Я, звісно, надам йому його»

Брати й сестри! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Дуа трьох людей не відкидається: дуа батьків, дуа того, хто поститься і дуа подорожнього».

На протязі усієї історії Ісламської Умми місяць Рамадан був місяцем великих звершень та перемог. Так прохайте ж у Аллаха полегшення та визволення для Умми з особливим завзяттям саме у цьому місяці, щоб він знову став місяцем чергових звершень. Прохайте Аллаха ﷻ про те, щоб Він дарував перемогу і облагодіяв нашу Умму Халіфатом у цьому місяці, щоб цей Рамадан увійшов в історію Умми як місяць посту, у якому було встановлено Другий праведний Халіфат за методом пророкування!

 وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ
بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ    

«Того дня віруючі зрадіють перемозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він – Могутній, Милосердний». (30:4-5)


Інформаційний офіс Хізб-ут-Тахрір в Україні
29 Шаабан 1435 р.х.
27.06.2014 р.

Головне меню