Привітання зі святом Ід аль-Фітр 1435 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Аллаху Акбар, Аллаху Акбар, Ля Іляха ІлляЛлах ва Аллаху Акбар, Аллаху Акбар ва ліЛляхі-ль-хамд.Хвала Аллаху, Господу світів! Мир і благословення нашому Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам й усім тим, хто пішов за ним!

Любі брати й сестри!

Ось і завершився місяць Рамадан, місяць, який кожний віруючий чекає з нетерплячкою і хвилюванням.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає усю Ісламську Умму загалом і мусульман України зокрема, з великим святом Ід аль-Фітр. У ці дні ми прохаємо Аллаха про те, щоб він прийняв наш піст, молитви Таравіх, наше читання Книги Аллаха та інші добрі справи, зроблені у цей місяць, ми прохаємо, щоб Аллах очистив нас від гріхів, адже воістину, Він – Той, хто приймає каяття.

Воістину, цей місяць і це свято сповнені радощів, наближення до Аллаха й кожний віруючий сумує за цими днями на протязі усіх інших місяців року.

Але, на превеликий жаль Ісламська Умма не мала можливості звеличити даний місяць так, як він на те заслуговує і так, як його звеличували попередні поклоніння мусульман. На превеликий жаль ось вже у дев’яносто третій раз Рамадан не є свідком ісламського правління, повсюдного виконання законів Творця небес і землі будь то в індивідуальному або в суспільному житті, в економічних або міжнародних відносинах.

Ми зустріли і провели цей місяць в умовах, коли недоторканість мусульман та їх земель не була захищена праведним халіфом, який веде Умму Мухаммада ﷺ до вдоволення свого Господа. Одним з проявів цього стали злочини незаконного сіоністського утворення у відношенні наших любих братів і сестер з числа жителів Гази у цей місяць, які тривають досі, результатом чого стала загибель ось вже більше 1000 наших єдиновірців. І на додаток до тих страждань мусульман Сирії, Бірми, Афганістану, Пакистану та інших мусульманських країн, які проводять не перший місяць Рамадан, будучи підданими нападкам з боку беззаконників.

У відповідь на злочини у відношенні народу Палестини, ми стали свідками найбільшого прояву єдності умми, який знайшов відображення у масових демонстраціях та акціях протесту, наданні гуманітарної допомоги постраждалим і заклику до бойкотування ізраїльських товарів. А як інакше? Адже це Умма Мухаммада ﷺ, жива і благородна Умма, повна милосердя та взаємодопомоги, приклад для всього людства.

Безсумнівно, акції протесту, надання гуманітарної допомоги й усі подібні справи є добрими вчинками, які заслуговують на нагороду у нашого Господа, однак ми також приходимо до розуміння, що усі подібні дії поза залежністю від їх масштабу та кількості не здатні припинити різанину народу Палестини і мусульман в інших точках ісламського світу. Вирішення даної проблеми повинно відповідати масштабам проблеми. Військова агресія повинна отримати відсіч у вигляді мобілізації армій мусульманських країн.

Тому сьогодні ми потребуємо того, щоб бездіяльні досі і нехтуючі покладеним на них Аллахом обов’язком, мусульманські армії виступили на захист пригноблених мусульман під керівництвом праведного Халіфа. Це і є істинне ісламське рішення, закликане замінити порожню осудну риторику нинішніх «правителів» мусульман, які, маючи у розпорядженні багатотисячні армії хоробрих воїнів, обмежуються гнівними промовами, наче вони подібні до безпомічної жінки або старця, які висловлюють свій протест проти даних звірств!

Пробудження, яке охопило Ісламську Умму в останній час, дає нам цілковиту впевненість, що наближається той час, коли мусульман очолить гідний правитель, здатний виконати релігію Аллаха у повному обсязі, належним чином звеличити місяць Рамадан і відсікти навіть найменші нападки на мусульман раз і назавжди. І того дня жалкування і страждання обернуться на радість і тріумфування віруючих. 

І у завершенні ми знову вітаємо мусульман з великим святом Ід аль-Фітр і прохаємо Аллаха про те, щоб він потішив цю Умму халіфом та ісламським правлінням, які належним чином звеличать наступний місяць Рамадан. Ми сподіваємося на Аллаха ﷻі просимо Його про те, щоб він вивів з цієї Умми щирих синів з володарів сили (офіцерів у рядах армій мусульманських країн), як нададуть допомогу релігії Аллаха ﷻ, Уммі і носіям ісламського заклику.

وَاللَّهُ غَالِبٌ عَلَى أَمْرِهِ وَلَكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لا يَعْلَمُونَ

«Аллах переможно завершує Свою справу, але більша частина людей не знає» (12:21).


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
1 шавваль 1435 р.х.
28 липня 2014 г.

Головне меню