Офіційне спростування інформації від ІА «Інтерфакс-Казахстан» щодо діяльності Хізб ут-Тахрір на території України

Прес-релізи
Друкарня

20 листопада 2014 року ІА «Інтерфакс-Казахстан» з посиланням на газету «Заман» оприлюднило замітку під назвою «В Україні проголошено офіційний джихад».

У силу цілковитої абсурдності та брехливості даного тексту, і, як наслідок, неможливості його переказати, цитуємо дане повідомлення повністю:

«Про це на відкритій прес-конференції у Стамбулі повідомив прес-секретар всесвітньої терористичної організації «Хізбут Тахрір» Салман Булгарський. За його словами, керівництво організації прийняло рішення про підтримку кримських татар у боротьбі проти російської окупації Криму. Булгарський підкреслює, що таке рішення з метою визволення історичної території та встановлення у країнах колишнього СРСР – «всесвітнього Халіфату», було прийняте одностайно. Також він заявив, що між «Хізбут Тахрір» та керівництвом України досягнуті певні домовленості. Зокрема, мова йшла про входження бойовиків організації до складу батальйонів, сформованих з кримських татар під назвою «Крим» та «Крим-1» в АТО на території Донбасу. Окрім того, Булгарський підтверджує і дії в Україні сирійських бойовиків. У найближчі дні у Києві між представниками «Хізбут Тахрір» та керівниками Меджлісу кримських татар у вигнанні – М. Джемілєвим та Р. Чубаровим відбудеться низка зустрічей. У завершенні переговорів буде складено домовленість про виділення додаткової допомоги кримським татарам з боку «Хізбут Тахрір» у їх так званій визвольній боротьбі в Криму».

Дана інформація також стала предметом обговорення в ефірі програми «Вєсті о 23:00» на каналі «Росія 24» (23.10.14р.) за участі відомого ісламофоба Романа Силантьєва.

Хізб ут-Тахрір в Україні офіційно заявляє, що у даному тексті немає жодного правдивого слова. Ми повністю спростовуємо дану інформацію і бажаємо звернути увагу на наступне:

1. Салман Булгарський (Айрат Вахітов) не є ані офіційним представником Хізб ут-Тахрір, ані членом нашої партії. Офіційні представники Хізб ут-Тахрір у світі й зокрема в Україні, відомі. Будь-який бажаючий може зв’язатися з ними за допомогою їх контактних даних, які знаходяться у публічному доступі.

2. Хізб ут-Тахрір в Україні не вів, не веде і не вестиме будь-яких переговорів з владою країни про спільну діяльність, тим паче коли це стосується будь-яких силових дій. Загальновідомим у світі є те, що Хізб ут-Тахрір обмежується тільки ідейною роботою, не вдаючись до насилля. Також представники партії не обговорюють ніяких спільних дій з лідерами Меджлісу кримськотатарського народу.

3.  Ми категорично засуджуємо факти участі мусульман у бойових діях, як на боці українських військ, так і на боці російських або проросійських збройних формувань. Участь у бойових діях на боці немусульман неприпустима згідно з Ісламом, а також є великою політичною помилкою. Мусульмани у жодному разі не повинні ставати інструментом у геополітичній боротьбі світових держав.

وَقُلۡ جَآءَ ٱلۡحَقُّ وَزَهَقَ ٱلۡبَٰطِلُۚ إِنَّ ٱلۡبَٰطِلَ كَانَ زَهُوقٗا ٨١

«Скажи: «З’явилася істина, і згинула брехня. Воістину, брехня приречена на загибель»» (17:81).


Інформаційний офіс                            
Хізб ут-Тахрір в Україні
24.10.2014

Головне меню