Привітання з настанням місяцю Рамадан 1436 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Хвала Аллаху, Господу Світів! Мир і благословення Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам і усім тим, хто пішов за ним.

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва барякятух, любі брати і сестри в Ісламі, мусульмани України, Криму і всього світу!

Всевишній Аллах сказав у сурі Аль-Бакара:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О ті, які увірували! Вам приписано піст, подібно до того, як він був приписаний вашим попередникам, – можливо ви злякаєтеся» (2:183).

Також Всезнаючий Аллах сказав:

فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه

«Той з вас, кого застане цей місяць, повинен поститися» (2:185).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць, і розговійтеся, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шаабан) тридцятьма днями» (Бухарі, Муслім).

Після дослідження і перевірки бачення нового місяцю благословенного Рамадану у ніч з вівторка на середу, новий місяць Рамадан не було виявлено згідно з шаріатською вимогою. У зв’язку з цим, середа – 30-й день місяцю Шаабан, іншаАллах, а четвер – перший день благословенного місяцю Рамадан 1436р.х., що відповідає 18 червня 2015р. за григоріанським календарем.

Наша люба Ісламська Умма, Хізб ут-Тахрір в Україні вітає тебе з настанням благословенного місяцю Рамадан!

Нас довгожданий гість знову постукав у двері! Ми підносимо хвалу Аллаху за те, що Він ﷻ дозволив нам у черговий раз зустрітися з цим Благословенним місяцем, з його атмосферою богобоязливості, духовності, милосердя та жертвування.

В умовах, коли Ісламська Умма розділена на безліч держав унаслідок відсутності ісламського правління, Рамадан як ніщо інше нагадує нам про єдність. Адже в атмосфері людних іфтарів, таравіх та джума намазів неможливо не проникнутися тим, що у цей місяць уся наша півторамільярдна Умма єдина у поклонінні Аллаху. Відчути цю єдність – велика милість. Альхамдуліллях…

Звичайно ж умови, у яких відбувається піст наших братів і сестер, відрізняються. Хтось розговіється у спокої та достатку, хтось під звуки снарядів, що розриваються і не у колі своєї родини, хтось ділить невелику кількість їжі намагаючись нагодувати усіх своїх дітей малим. І безумовно нерівним є положення мусульман, які відчувають пригноблення і які знаходяться у спокої, як і нерівне положення тих братів і сестер, які проведуть цей місяць у містах позбавлення волі через проповідування своєї релігії і тих, хто знаходиться в безпеці.

Але воістину, Аллах обіцяє кожному мусульманину і мусульманці, яких спіткали страждання, голод, гоніння, хвороби та лиха – очищення від гріхів і велику нагороду у День Суду.

Ми закликаємо кожного мусульманина у цей Священний місяць не обмежуватися лише утриманням від їжі та пиття. Згадуйте щодня, у кожний сухур та іфтар  про усіх мусульман, які знаходяться під гнітом невірних, про усіх хто позбавлений спокою і безпеки. Звертайтеся невпинно до Аллаха з тим, щоб він прискорив повернення правління Шаріатом на Землі у вигляді Праведного Халіфату за методом Пророкування, тим самим полегшивши страждання наших єдиновірців! Адже якщо він побажає щось, воно неодмінно справдиться. Адже як піст є щитом для мусульманина від пекла, так і халіф стане щитом для Умми проти усіх її ворогів та кривдників.

Всевишній Аллах сказав:

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ
بِنَصْرِ اللَّهِ ۚ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ ۖ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ    

«Того дня віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він – Могутній, Милосердний» (30:4-5).

Ще раз вітаємо усіх мусульман з цим благословенним місяцем. Прохаємо в Аллаха милості, терпіння, здоров’я для кожного мусульманина і мусульманки, нехай наше поклоніння у місяць Рамадан буде легким у виконанні, але важким на чашах терезів у Судний день. Амін.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Шаабан 1430 р.х.
17.06.2015

Головне меню