Жалюгідні звинувачення Г. Москаля на адресу кримськотатарського народу та Хізб ут-Тахрір

Прес-релізи
Друкарня

Напередодні 4-ї річниці анексії Криму активізувались дискусії та міркування щодо причин успіху вельми зухвалої операції, здійсненої Росією у березні 2014 р.

Частина т.з. «експертів» намагаються покласти відповідальність за те. що сталося, на кримськотатарський народ, їх представницький орган Меджліс кримськотатарського народу, а також на ісламську політичну партію Хізб ут-Тахрір.

Особливою нахабністю та цинізмом відрізняється заява колишнього начальника главку МВС України у Криму Геннадія Москаля, зробленої ним під час онлайн-чату на сайті «Главред».

Так, зокрема, ним було сказано наступне:

"Коли я працював у Криму, я криком кричав, що кримські татари розколюють ситуацію, тому що серед них було немало прибічників такої партії, як "Хізб ут-Тахрір", яка у Росії вважається терористичною … Адже Європейський суд по правам людини, коли Німеччина відмовилась реєструвати "Хізб ут-Тахрір" на своїй території, визнав-таки цю партію терористичною та встав на бік Німеччини … Україна встала на бік кримських татар, які стали б стабільною єдиною силою, якщо б ФСБ не розколола їх цією партією. Росія зі своїми "зеленими чоловічками" не напала б на Крим, якщо б кримські татари були єдині".

У зв’язки з цим хочемо звернути увагу на наступне:

1. Хізб ут-Тахрір — це ісламська політична партія, яка у своїй діяльності ось вже більше 60 років обмежується виключно ідеологічною та політичною роботою, уникаючи будь-яких форм насильницької діяльності. Більше аніж 20-річна історія діяльності Хізба лише на Україні найкраще тому підтвердження. Будь-які спроби звинуватити Хізб ут-Тахрір у тероризмі жалюгідні.

2. Ствердження Г.Москаля про те, що ЄСПЧ визнав Хізб ут-Тахрір терористичною організацією, є явною брехнею. Варто відзначити , що це не перший випадок брехні із вуст цього політика, відомого своїми скандальними заявами. Усі пам’ятають, як восени 2009р. Москаль дестабілізував ситуацію на кримському півострові своїми страшилками про загрозу тероризму та брехливо звинувачував Хізб ут-Тахрір у замаху на вбивство.

3. Неприйнятними є спроби Г. Москаля та йому подібних політиканів перекласти відповідальність за анексію Криму на кримських татар. Усім відомо, що головною , і, можливо, єдиною причиною захвату Криму стала бездарна політика українського керівництва і таких як Г. Москаль по відношенню до Криму та кримським татарам зокрема на протязі більше 20-ти років. Політика умиротворення «братського північного сусіда» приводила до безперешкодного проникненні в українські владні та силові структури у Криму російських агентів. Під час своїх філософствувань на тему причин анексії Криму Г. Москалю варто краще сконцентруватись на питанні , що було зроблено особисто ним для виявлення та знешкодження агентів російського ГРУ у своєму відомстві на протязі двох строків на посту керівника кримського главку МВС України у Криму, а також за час його перебування на посаді представника президента України в АР Крим. Його претензії виявляють його ненависть до Ісламу, мусульманам та кримським татарам. І це є головною причиною подій, які сталися, що вилилось у ситуацію , коли більше 20-ти тисяч людей особистого складу силових структур готували до міфічного протистояння з кримськими татарами, не бачачи в упор реальної загрози. Пізніше настроями, які були виховані даною політикою в оточенні силовиків, вміло скористалась Росія.

Плодами зусиль саме таких «патріотів української державності» стало те, що у мить, коли треба було захищати свою країну більше 80% силовиків, включаючи СБУ зрадили присязі та здали Крим у руки Росії.

І після усього цього ці горе-політики насмілюються перекладати провину за те, що сталося, на кримських татар та Хізб ут-Тахрір.

Такі позбавлені елементарних моральних принципів авантюристи, які не можуть визнати свою помилку та діяти згідно з цим усвідомленням, це лихо для будь-якої держави.

Інформаційний офіс
Хізб ут-Тахрір в Україні
2 шабан 1439 г.х.
18.04.18 р.

Головне меню