Вітання з приходом місяця Рамадан 1439 р.х.

Прес-релізи
Друкарня

Хвала Аллаху, Господу Світів! Мир та благословення Посланцю Мухаммаду, його родині, сподвижникам та усім тим, хто послідував йому.

Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва барякятух, дорогі брати та сестри в Ісламі, мусульмани України, Криму та усього світу!

Всевишній Аллах сказав у сурі «Аль-Бакара»:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ

«О ті, які увірували! Вам наказаний пост подібно тому, як він був наказаний вашим попередникам, – можливо, ви устрашитесь» (2:183).

Також Всезнаючий Аллах сказав:

فَمَنْ شَهِدَ مِنْكُمُ الشَّهْرَ فَلْيَصُمْه

«Той із вас, кого застане цей місяць , повинен поститись» (2:185).

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Постіться, побачивши півмісяць, і розговляйтесь, побачивши півмісяць, а якщо вам не видно його (з причини хмарності), то завершіть попередній місяць (шабан) тридцятьма днями» (Бухарі, Муслім).

Після дослідження та перевірки бачення нового місяця благословенного Рамадану у ніч з вівторка на середу, новий місяць Рамадан не був побачений згідно шаріатській вимозі. У зв’язку з цим завтрашня середа – це 30 день місяця Шабан, іншаАллах, а четвер – перший день благословенного місяця Рамадан 1439 р.х., що відповідає 17 травня 2018 р. по григоріанському календарю.

Хізб ут-Тахрір в Україні вітає Ісламську Умму з приходом цього благословенного місяця Рамадан!

У сунні нашого улюбленого Пророка ﷺ приводиться багато хадісів ,які розповідають про гідність місяця Рамадан, ми ж обмежимось лише одним із них:

Передається від Абу Хурайри (р.а.), що Посланець Аллаха ﷺ сказав: «Коли приходить перша ніч місяця Рамадан, шайтани та непокірні джини заковуються в окови , двері Пекла зачиняються і не відкривається жодна із них. Призове тоді глашатай: “О той, хто шукає блага, починай! О той, хто шукає зла – припини!” І є у Аллаха люди, які будуть звільнені від вогню, і це буде відбуватись кожну ніч Рамадану». Передали ібн Маджа (1642), ібн Хіббан та аль-Байхакі.

Прихід місяця Рамадан кожен рік приносить Ісламській Уммі радість, а також прагнення провести цей місяць з докладанням великих зусиль на шляху поклоніння нашому Творцю — Всевишньому Аллаху. Багаторазове збільшення нагороди за благі справи у цьому місяці завжди спонукало і спонукає кожного мусульманина збільшувати своє поклоніння, а також служіння Ісламу.

Передається від матері віруючих Айши, (р.а.), наступне:

«Посланець Аллаха ﷺ у місяць Рамадан робив більше поклонінь, аніж в інші місяці. А найбільша кількість поклонінь він робив в останні десять днів Рамадану. Він проводив останні десять ночей Рамадану у поклоніннях і будив свою родину вночі , щоб вони робили поклоніння».

Саме в історії Ісламської Умми ми бачимо , що Рамадан завжди був місяцем додаткового поклоніння, зусиль, великих звершень та перемог. Саме, у місяць Рамадан мусульмани отримали перемогу у битві при Бадрі, саме у цей місяць здійснилось взяття Мекки, і саме у цей місяць мусульмани отримали перемогу над монголами та хрестоносцями. Ми просимо Всевишнього Аллаха, щоб для сьогоднішнього покоління нашої Благородної Умми Рамадан також став місяцем перемог, відкриттів та звершень!

Дорогі мусульмани! Рамадан – найбільш сприятливий час для найкращих справ! Так скеруйтесь же до благодіянь, до прощення та милості Вашого Господа! Не втрачайте часу даремно, а проводьте його у поклонінні, поминанні Аллаха, читанні та вивченні Книги Аллаха. А також не забувайте звертатись до Великого Аллаха з мольбами. Не лише за себе, а за усю нашу Умму, за кожного мусульманина.

Дорогі мусульмани, ми закликаємо вас зробити цей місяць – місяцем додаткового наближення до Аллаху, місяцем поклоніння, посту, милостині, а також місяцем вивчення та поширення нашої великої релігії. Таким чином, щоб повністю відповідати наступним словам Всевишнього Аллаха, сказаними Ним на адресу нашої Великої Ісламської Умми:

كُنْتُمْ خَيْرَ أُمَّةٍ أُخْرِجَتْ لِلنَّاسِ

«Ви є кращою общиною , що з’явилась на благо людства» (3:110).

На завершення, ми іще раз вітаємо усіх мусульман з цим благословенним місяцем. Просимо у Аллаха милості, терпіння, здоров’я для кожного мусульманина та мусульманки. Нехай наше поклоніння у місяць Рамадан буде легким у виконанні, але важким на чашах вагів у Судний День. Амінь.


Інформаційний офіс Хізб ут-Тахрір в Україні
30 Шабана 1439 р.х.
16.05.2018 р.

Головне меню