Прагнення дискредитувати революцію у Сирії звинуваченнями у тероризмі

Новини та коментарі
Друкарня

 


І систематичні спроби вкрасти її результати за допомогою використання Туреччини

 

Новина:

Сьомий турецький канал новин заявив о середі, 29.01.2014, що турецькі озброєні сили нанесли удар по колонні угрупування «Ісламська держава в Іраку та Шамі» після того, як колонна відкрила вогонь із стрілецької зброї по патрулю турецьких прикордонників на кордоні у Ташу Банабай. Туреччина використала у відповідь танки, броньовані машини та важкі кулемети, знищивши три машини із колони «ІГІШ».

Після цього було проголошено, що турецька сторона не понесла жодних втрат, так само як і не було інших новин про втрати другої сторони.    

Коментар:

Мусульмани повністю зміцнились у розумінні того, яку роль грають Америка, Росія, Іран та європейські країни протягом останніх трьох років у Сирійській революції, що розпочалась у березні 2011 року. Також вони протягом цього часу затвердились у розумінні штучної поляризації, в якій зайняли свої положення Росія, Іран та Китай для підтримки партії БААС, а також позицію Америки та Європи перед обличчям БААС протягом з 2011р. по 2012р. включно. У 2013р. стало вже очевидним, що ці позиції – ніщо інше як брехня та велика фальсифікація. По суті, стало відомо для суспільства, що усі ці держави – вороги для сирійського народу та помічники режиму Асада.

Справи обстоять так, тому що ця революція – ісламська, усі світові сили встали проти неї. Це стало іще більш явним після початку конференції «Женева-2». Адже ці країни спрямувалися на конференцію «Женева-2», щоб надати легітимності бааситському режиму Башара Асада, з метою набуття можливості вкрасти результати Сирійської революції. Також стало очевидним, що вони вирушили на конференцію, щоб звинуватити повстанців-мусульман у тероризмі. І це за те, що вони продемонстрували мужність перед обличчям режиму БААС, який вбиває сотні мусульман кожного дня останні три роки. Так само проявилась суть Національної сирійської коаліції, у якій нема ніякого впливу у сирійському опорі, і суть злочинного режиму БААС, який виставляє себе законним сирійським урядом.

Однозначно, що це – план невірних. Але якою є у цьому плані конкретна роль для мусульманських країн, а особливо положення Туреччини у рамках цього брудного плану? Були розподілені ролі по відношенню до революції у Сирії для мусульманських країн на кшталт Туреччини та країн Перської затоки, у такому виді, щоб вони не були явними та зрозумілими для мусульман та широкій громадськості. І, незважаючи на те, що Туреччина та країни Перської затоки зайняли таку позицію, нібито вони на боці сирійського народу та допомагають революції, насправді уся їх підтримка – брехлива.  

У міністрів закордонних справ Америки, Росії, Сирії та Туреччини була спільна точка зіткнення інтересів перед конференцією у Женеві, вона є і зараз і буде потім. І ця спільна точка – це «необхідність усунення екстремістських терористичних угрупувань із Сирії». Воістину, Росія та Іран з самого початку вважають групи опору терористичними, так само як Америка записала Джабхат ан-Нусра до списку терористичних угрупувань на початку 2013 року. Що ж стосується Туреччини, то передбачається, нібито вона займає позицію уряду сирійської опозиції. Але по сьогодні усі ці три країни розцінюють як терористичне будь-яке угрупування, яке прагне до  встановлення Ісламського Халіфату.    

Процес змінення стосунків між Туреччиною та вищевказаними силами опору у Сирії дуже схожий на попереднє змінення відносин між Туреччиною та сирійським режимом після того, як ним був збитий турецький літак.

Справа у тому, що прихованою метою збиття літака була можливість мати причину для введення до Сирії військ. Входження військ у цей час буде подано , нібито його мета – це бааситський режим, але насправді метою є захоплення сирійської території, після того як режим Асада паде. Зараз Туреччина займає перед силами опору позицію противника режиму БААС, але у той же час продовжує визначати ці угрупування як терористичні , відносячи їх до Аль-Каіди та «ІГІШ». Із цього розуміється про Туреччину, що вона не займає позицію противника сирійського режиму, а навпаки, позицію противника сил опору на півночі Сирії, щоб контролювати їх для можливості почати спільну операцію у війні проти муджахідів.

З цієї причини ведеться брудна наклепницька кампанія із Туреччини проти революції у Сирії. Тому ЗМІ, уряд та сирійська опозиція організували пропагандистську кампанію проти тероризму, тобто проти деяких угрупувань, у тому числі «ІГІШ», «Джабхат ан-Нусра» та інших. Але усі ці спроби іще більше розкривають одну річ – укладається єдине рішення на конференції «Женева-2», а саме – формування перехідного уряду із числа поміркованої опозиції, що йде на зміну режиму БААС. Для успішного проведення цієї операції буде здійснено звинувачення у тероризмі усіх угрупувань, які не підтримають перехідний уряд та демократію, а замість цього захочуть встановлення Ісламського Халіфату, після чого почнеться боротьба з ними. Це і є позиція Туреччини на кордоні з Сирією, коли революція була названа «тероризмом». Після планується початок війни з муджахідами, яких звинувачують у тероризмі.   

Але Аллах викриє зрадників, які лояльні до несправедливих та невірних!         


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Махмуд Кар
6  Рабіъ ус-сані 1435 р.х.
06.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33054

Головне меню