Економічна спільнота для повного панування над Уммою та її експлуатації

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Після зустрічі членів групи ВСІМ (Бангладеш, Китай, Індія, Мьянма) 30-го січня 2014 р. верховний комісар Індії у Дацці Панкадж Саран та міністр торгівлі Туфейл Ахмад роз’яснили, що формування економічної спільноти, яка утворить економічний форум для регіональної співпраці, знаходиться на стадії завершення і буде включати до себе телекомунікації, залізні дороги, шляхи сполучення, водяні та електроенергетичні ресурси, які будуть об’єднані між країнами угоди. Панкадж Саран запевняє, що завершення угоди буде через два місяці.

Коментар:

Ця економічна спільнота, поза сумнівів, гарантує, що Бангладеш стане споживацьким ринком товарів та послуг Індії та Китаю у сфері торгівлі та інвестицій, що послабить економічну базу Бангладеш. Воістину, політичні амбіції Індії по відношенню до Бангладеш добре відомі, і Індія – за допомогою цієї спільноти – буде не тільки домінувати в економіці Бенгалії, але і буде мати постійну політичну владу у Бангладеш також.   
Згідно до інформації, озвученої Сараном, індійський експорт до Бангладеш за 2013р. склав загальну суму у 4,18 млрд. доларів, у той час як експорт Бангладеш до Індії на суму тільки у 561 млн. доларів. Із цієї приготованої офіційної статистики видно, що експорт Індії до Бангладеш у 7,5 разів більше аніж експорт Бангладеш до Індії! Плюс до усього треба додати до цього не офіційно прикордонну торгівлю яка залишається у тіні, від якої Індія отримує більш високий прибуток, як відомо.

У той час як змінюючі один одного уряди відкривають для індійських товарів ринки Бангладеш, Індія ввела різноманітні види торгівельних бар’єрів проти експорту товарів Бенгалії, що призвело до зниженню експорту із Бангладеш. Після завершення формування групи (ВСІМ) торговий дефіцит буде тільки зростати на користь Індії.

Індія протягом багатьох років старанно прагне інвестувати ключові сектори (інфраструктура, сталь, енергетика), а Панкадж зараз стверджує, що індійські інвестиції у Бангладеш закликані скоротити розрив між двома країнами!    
З іншого боку експорт Бангладеш до Китаю склав у 2013 році 458 млн. доларів, у той час як експорт Китаю до Бангладеш склав 6,32 млрд. доларів, тобто експорт Китаю у Бангладеш перевищує експорт Бенгалії  до Китаю у 14 разів!
Воістину, Китай бере участь з Бангладеш у різноманітних секторах, як наприклад, у розвитку інфраструктури, енергетики, гірничодобувної промисловості, незважаючи на відсутність ясності амбіцій китайських політиків у Бангладеш, окрім як у бажанні Китаю отримати доступ до бенгальській затоки по стратегічним міркуванням, у чому нема ніяких сумнівів.

Китай та Індія є основними експортерами та інвесторами у Бангладеш, більше 30% від загального імпорту від них, а після завершення формування групи (ВСІМ) імпорт цих двох країн буде іще більше збільшуватись за рахунок нашої економіки, а вартість нашої продукції буде знижена через вдосконалення інфраструктури.

Разом з усі цим, не варто розглядати економічну спільноту (ВСІМ) як тільки економічне питання, так само як і не варто дивитись на нього як на вид економічної користі, тому що безпека Бангладеш піж загрозою цієї спільноти, в якій Індія хоче підсилити свої позиції на проблемному для неї північно-східному регіоні.

Воістину, спрощення торгових шляхів, використання водяних та наземних шляхів, залізних доріг для зв’язування Бангладеш та Індії, дасть членам безпеки Індії та їх ворожості чудову можливість просуватися по усій країні, полегшить можливість пересунення озброєних сил Індії та Китаю до Бангладеш. Таким чином, Індія отримує величезну стратегічну користь через близькість Бангладеш, порівняно з будь-якою іншою сусідньою країною. З іншого боку, прохід до бенгальської затоки для Китаю, це платня для США, щоб забезпечити їм постійну присутність у регіоні.

Слабкі та корумповані лідери Бангладеш здалися забаганкам Індії, Китаю, США, і ці колоніальні країни почнуть просунення по контролю Умми у Бангладеш у своїх інтересах, реалізовуючи схему зла у регіоні та у світі. Не годиться благородній Уммі дотримуватись мовчанки та погоджуватись з планами невірних країн-колонізаторів. Воістину, для світу тільки один Іслам несе в собі цивілізовану заміну, через правління законами Корану та Сунни, а тому на нас лежить обов’язок працювати для встановлення Держави Халіфат, застосуванням системи правління якої на благо Умми задоволений Аллах, Свят Він та Великий.      
      

Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу  Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Хасан ар-Раян
Член Хізб ут-Тахрір у Бангладеш
07  Рабіъ ус-сані 1435 р.х.
07.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33085

Головне меню