О, повстанці Шаму, ми покладаємо надії на вас, так не обманюйте ж наші надії!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Агентство BBS аль-Арабія 1, 02.06.2014: сирійські активісти доповідають про те,  що угрупування «Ісламська держава в Іраку та Шамі» або «ІДІШ» вбила командира військового ополчення бригади «Таухід» у Сирії.

Очікується, що цей процес призведе до ескалації бойових зіткнень між ісламськими угрупуваннями, які прагнуть скинути правління президента Башара Асада.

Сирійський центр по захисту прав людини цитує, що Аднан Бакур, командир бригади «Таухід» був серед 26 інших загиблих після атаки організації «ІДІШ» о суботі біля бази бригади в Алеппо. Також це агентство із Британії заявило, що бойовики «ІДІШ» скоїли напад двома замінованими машинами та згадує, що коаліція включає в себе озброєні групи, які виступили у битвах проти «ІДІШа» декілька тижнів назад.   

Коментар:

Коли до Муавії прийшла звістка про те, що римський імператор хоче захопити Шам у часи смути при Сіффіні і він запропонував Муавії допомогу у боротьбі проти Алі (р.а.), Муавія тоді йому написав: «Клянусь Аллахом, якщо не припиниться те, що доходить до мене від твоїх намірів, то я неодмінно помирюсь зі своїм другом, і його наступ неодмінно буде до тебе і я однозначно перетворю красу Константинополя у чорний попіл, після чого позбавлю тебе влади та  поверну до свинопасів».

Незважаючи на велику смуту, сильне протистояння, як би не горіли палаючі списи, як би не дзвеніли гарячі мечі, як би не текли ріки крові у цій вируючій війні,тим не менш Муавія не міняв політичної свідомості, розуміючи підступи невіруючих проти Ісламу та мусульман і не втрачав цього ані на мить із думок.

І тому ми не знаходимо його радіючим пропозиції римського царя, який запропонував допомогу проти Алі, нехай Аллах облагодить його обличчя. Тому що він розумів, що ця допомога потягне за собою окупацію римлянами держави мусульман, знищення Ісламської держави, усунення ісламського правління з землі, розділення мусульман, посилення жорстокості їх зіммієв, встановлення засідки по зловмисному плану колонізації. Муавія був готовий піти на компроміс з Халіфатом Алі, бути в «авангарді» , тобто командиром його армії та аміром джихаду у боротьбі проти римлян у знищенні їх країни, якщо їх цар не припинить прагнути збільшити роздробленість між мусульманами та підпитувати розділення, яке було між ними.

Ті, які бились один з одним, конфліктуючи дуже сильно, коли дізналися, що невіруючі хочуть скористатись їх суперечками, вдертися до країни мусульман та захопити її, їх віра та політична свідомість спонукали їх відкинути усі свої суперечки у бік, і зайняти відповідну позицію, з метою підтримання законів Аллаха, щоб Ісламська Держава встояла, щоб зберегти країну та народ.

Так як же ви, о, благочестиві повстанці Шаму, у той час, яка вас зібрала велика мета, а саме узаконювання шаріату Аллаха, та об’єднала вас велика робота, а саме скинення ворога Аллаха, як може пройти мимо ваших умів політична усвідомленість, як може пройти мимо вас та вашої революції змова невірного заходу, щоб віддалити її від ісламської мети? Як може пройти мимо вас те, що вони єдині, хто виносить користь від вашої взаємної ворожнечі? Як може пройти мимо вас те, що вони розпалюють цю міжусобицю, щоб розділити вашу єдність ,і роздробити ваше повстання, щоб послабити та знищити ваш дух, зміцнити свою владу над вами, щоб ви відмовились від вашого проекту по встановленню Праведного Ісламського Халіфату, так щоб залишився світський невірний режим, який буде вашим хазяїном, який буде отруювати вас та мусульман однією мукою?

Ви наповнили наші груди прохолодою, обрадували наші серця, коли заявили, що ваша друга мета після падіння Башара та встановлення Халіфату, це Єрусалим, звільнення його від бруду братів мавп, свиней та їх нечисті. Більше того, можливо, що ви ощасливили Посланця Аллаха ﷺ вашою обіцянкою звільнити місце його перенесення та першої кібли. Ми поклали на вас надію та слідували за вами у революції крок за кроком та чекаємо, коли ви скинете маріонетковий режим БААС, і скеруєтесь на звільнення Палестини. Ми закликаємо Господа небес та землі допомогти вам не підірвати нашу надію у вас. Не залишайте нас без підтримки, як залишали нас правителі мусульман протягом довгих десятиріч.

 «О, жителі Шаму! На вас покладається надія!» Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

إذا فسد أهل الشام فلا خير فيكم

"Якщо зіпсувались люди Шаму, то нема в вас блага".


О,жителі Шаму! Зробіть вашу позицію повністю заради Аллаха та зв’яжіть вашу революцію зі словами: «Вона для Аллаха, вона для Аллаха!». Робіть її заради Аллаха і словом і справою, і Аллах ніколи не залишить вас та ваші справи».   

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَن تَابَ مَعَكَ وَلاَ تَطْغَوْاْ إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * وَلاَ تَرْكَنُواْ إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُواْ فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُم مِّن دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِيَاء ثُمَّ لاَ تُنصَرُونَ

«Будь же твердим на прямому шляху, як тобі велено, разом з тими, хто покаявся наряду з тобою. І не перетинайте кордонів дозволеного, адже Він бачить те, що ви робите. Не схиляйтеся на бік беззаконників,щоб вас не торкнувся Вогонь. Нема у вас покровителів та помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки. (11:112-113)»

Спеціально для радіо Центрального медіа-офіса Хізб ут-Тахрір
Мухаммад абд аль-Малік
08  Рабіъ ус-сані 1435 р.х.
08.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33108

Головне меню