Капіталістична ідеологія та влада проти людства

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Агентство CNN повідомило 02.01.2014, що після легалізації деякими американськими штатами вживання марихуани президент США Барак Обама заявив: «Я не думаю, що марихуана більш небезпечна, аніж алкоголь з точки зору її впливу на індивідуального споживача… Ми не повинні сажати наших дітей або дорослих осіб надовго у в’язницю, коли ті, хто пише ці закони, можливо, робили те ж саме».  

Коментар:

Перше: Протягом довгих років капіталістична ідеологія представлялась у якості рятівника для людства. Деякі мислителі навіть характеризували її як межу розвитку та еволюції людства. До  неї як до порятунку звернулись і пригноблювані прибічники соціалізму. Народи не знали про сутність цієї ідеології, коли вона пропагувалась у сенсі свободи особистості із застосуванням таких яскравих слів як «невтручання», «май свободу власності», «індивідуальні права та рівність». Про її сутність знали ті, хто мав озаряюче мислення, а для решти людства дійсність цієї ідеології стала очевидною лише після того, як народи в усьому світі обпалились її вогнем.    
 
Друге: З самого початку своєї появи капіталістична ідеологія була проти людства в інтересах індивідів, якими були та залишаються капіталісти. Наприклад, виходячи із їх висловлювання про «обмеженість ресурсів та безмежність потреб», капіталізм, обернувшись до економічної проблеми, вирішив її за рахунок людини на користь індивіда. Цим самим вони утворили боротьбу за шматок хліба, де виживає більш сильний. Індивіди експлуатують маси у своїх інтересах та знищують тих, хто не придатний для обслуговування їх інтересів та виживання. Одним із їх висловлювань є слова «Для винищення людства досить війн». Вони приховали цю гірку дійсність за допомогою так званого цінового механізму згідно своєї економічної системи.   

Третє: Заява лідера найбільшої капіталістичної сили у світі про відсутність різниці між марихуаною та алкоголем для індивідуального споживача з розумної точки зору є правильною, оскільки обидва, і марихуана і алкоголь, представляють собою загрозу для людини. Тільки він не пояснив, хто дозволив їм вживання алкоголю, щоб порівнювати з ним дозволеність чого-небудь іншого. Якщо людина втрачає розум і при цьому робить це по своєму вибору, то у чому різниця між нею та твариною. Всевишній Аллах сказав:  

أَمْ تَحْسَبُ أَنَّ أَكْثَرَهُمْ يَسْمَعُونَ أَوْ يَعْقِلُونَ إِنْ هُمْ إِلا كَالأنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ سَبِيلا

«Або ти вважаєш, що більшість їх здатні чути або розуміти? Вони усього лише подоба тварин, але вони іще більше збились зі шляху» (25:44)

Аш-Шатибі (нехай змилується над ним Аллах) сказав: «Об’єктом шаріатських доручень однозначно є розум. Якщо людина втрачає його, то шаріатські доручення одразу знімаються з неї і вона, подібно тварині, не несе відповідальності».

Четверте: Саме Іслам оберігає людину, затвердивши такі закони, які захищають її, приводять до щастя та віддаляють від усіляких позбавлень. Розум є однією із найбільш головних необхідностей, які оберігаються шаріатом. Він визначений шаріатом як об’єкт доручень та оберігається ним від усілякого негативного впливу.  Більше того, людина, яка пошкодила розум іншої людини, зобов’язується до повного викупу, оскільки втрата розуму подібна до смерті. Ібн Кудама (нехай змилується над ним Аллах) сказав: «Стосовно пошкодження розуму існує викуп, і нам не відомо про наявність суперечок у цьому». Шаріатом заборонені згубно впливаючі на розум людини алкоголь та наркотики. Цікаво, про яку ідеологію говорять поборники світськості або прибічники т.з. поміркованого Ісламу, коли ведуть мову про відношення між ідеологіями та їх позичанні, тоді як усе людство відчуло на собі усі позбавлення життя під владою прогнилого капіталізму?! Вже час їм визнати, що благо для цієї умми, набуте нею на самому початку свого становлення, полягає лише у тому Ісламі, який був принесений Мухаммадом (мир йому та благословення), уникаючи усіляких інших поглядів та концепцій, які зіпсували сьогодні життя мусульман?!  Хіба не настав час зрозуміти їм, що Іслам є неділимою цілісністю та не допускає співучасті: або Іслам або невір’я?!     

أَلَمْ يَأْنِ لِلَّذِينَ آمَنُوا أَنْ تَخْشَعَ قُلُوبُهُمْ لِذِكْرِ اللَّهِ وَمَا نَزَلَ مِنَ الْحَقِّ وَلا يَكُونُوا كَالَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ مِنْ قَبْلُ فَطَالَ عَلَيْهِمُ الأمَدُ فَقَسَتْ قُلُوبُهُمْ وَكَثِيرٌ مِنْهُمْ فَاسِقُونَ

«Хіба не прийшов час для того, щоб серця віруючих страшились при згадуванні Аллаха та того, що ниспослане із істини, і щоб не уподібнювались вони тим, якими Писання було даровано раніше, чиї серця почерствіли по спливанню тривалого часу і багато хто з яких є нечестивцями» (57:16).
 

Для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хасан Хамдан (Абу аль-Барра)
11 Рабіь ас-сані 1435
11/02/2014

Головне меню