Хіба Росія це рішення?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

На заголовках єгипетських газет написано: “Маршал Абд аль-Фаттах Сісі (який по сумісництву також) міністр оборони, міністр військового виробництва, а також перший заступник прем'єр-міністра, спрямувався з візитом до Росії, щоб обговорити стратегічні відносини між двома країнами”, “Сісі у Росії для оновлення джерел зброї”!!!  

Коментар:

Хоча ЗМІ Єгипту і намагаються повернути громадську думку на вказані неофіційні цілі візиту міністра оборони Абд аль-Фаттаха Сісі до Росії, ані для кого не секрет, що серед не проголошених цілей візиту найбільш важливими є:

1. Продовження обману народу Єгипту, що Єгипет виходить із-під залежності від Америки. Це само по собі показує, що народ Єгипту усвідомлює, що їх країна та її уряд залежні від Америки, показує їх сподівання на вихід від цієї залежності, а також показує, що слідування Америці було причиною піднесення до влади у цій країні людей, які зрадили Єгипет, його народ, завдали мук, пригноблення та приниження. Доказом розуміння залежності від Америки та неприйняття народом Єгипту слугує заява цією державою пустити стріли помсти у тих, хто чинить опір залежності від Америки, іудеїв та сіонізму, що є красномовним доказом розуміння суспільством залежності країни та пошуку виходу із цього.

2. Медіа шоу” Сісі, командуючого та лідера, який хоче повторити кроки Абд ан-Насера методом пропаганди перед обличчям Америки та спробами диверсифікувати джерело надходження  зброї!!

3. Можливо, основною причиною є скоординована позиція по відношенню до революції у Сирії, щоб так слугувати інтересам Америки.

Що ж стосується відкритих для громадськості цілей візиту, то у сукупності це наступне:

1. Росія тепер це не СРСР, особливо після падіння комунізму. Тепер вона виступає у ролі протиборчої Америці сторони, що насправді узгоджено та скоординовано між ними, особливо стосовно Євросоюзу та Британії. Російський ведмідь загубив свої зуби вже дуже давно і давно є прирученою кішкою при американському дворі. У 50-60 у часи Абд ан-Насера СРСР жадібно намагався конкурувати з Америкою за Єгипет і Америці було необхідно прикривати свого штучного агента Абд ан-Насера, тому його хотіли зробити національним героєм, який вивів Єгипет з-під англійського та французького впливу в інтересах Америки на Близькому Сході та арабському регіоні в Африці. Але сьогодні ми стоїмо перед Росією у виді СРСР або перед Росією у виді капіталістичної американсько - російської мафії та величезним західним бізнесом?!

2. Систематизоване озброєння єгипетської Армії у будь-якому випадку не можливо у тому випадку, якщо вона прив'язана до Америки, а тільки якщо руками тих, хто щирий з Господом, Його Посланцем ﷺ, Його релігією та Уммою. До Америки прив'язана не тільки система озброєння єгипетської Армії, але і система управління і командування теж. В єгипетській армії усі знають, що Америка у курсі про них усіх від малого до великого, але багато хто, на жаль, про це забувають, часто ігнорують, а решта в омані щодо того, що Америка не зробила усіх в Армії Єгипту озброєними, з управлінням і командуванням і це не потребує доказів!!! Тому не припускайте і не співайте на трубі від усього серця розмахуючи, що Єгипет не опирається на Америку, або що Єгипет вирішив протистояти Америці, тому що цього не було досягнуто іще з самої Кемп-Девідської угоди, до того ж разом з одним ворогом не можна протистояти другому!!  Але що ж стосується ідеї “диверсифікація  джерела озброєння” , то ані для кого не секрет, що ця ідея була здійснена Садатом, коли він вирішив вислати російських спеціалістів та припинити покладатись на російську зброю і скерувався на початку до Франції, після чого трапилась велика катастрофа у Кемп-Девіді у неминучій залежності від Америки в озброєнні, управлінні та навчанні. І усе це показує, що різноманітність джерел зброї не має на увазі собою свободу від американської залежності.   

3. Що ж стосується “медіа-шоу”, то оздоблена реклама слідування Сісі за Абд  ан-Насером та поява у цивільному одязі, то це вже відверто і не потребує коментарів.

4.  Цей візит проти революції у Сирії. Одна із його цілей це узгодження позицій для слугування інтересам Америки, тим більше, що правителі Росії віддали належне режиму Єгипту у боротьбі з тероризмом, на додаток до присутності міністра закордонних справ Єгипту Набіля Фагмі у складі делегації, який вважається другою особою по значущості у делегації.       

Взагалі можливо було здійснити візит, обґрунтувавши це пошуком нових джерел зброї або просто як медіа-шоу у будь-яку країну, нехай навіть у країну Перської затоки! Але чому у Росію? Адже відома роль Росії у сирійській революції тим, що вона продовжує положення Башара Асада, доки Америка знайде йому заміну у бажаному для неї форматі, а також у її позиції проти рухів Євросоюзу та Британії з Францією у їх взаємодії з революцією у Сирії, що слугує їх інтересам та спливу у Сирії, Лівані та Іраку. Також не виключено, що єгипетський режим впаде у залежність від російської зброї на заміну режиму Башара Асада у Сирії... і звичайно такий сценарій не враховується “тимчасовим” президентом Адлі Мансуром! До того ж його зобов'язанням як президента, нехай навіть тимчасового, є очолити цю подорож для обговорення стратегічних відносин до Росії, а не міністру оборони!!!  
 
В загалом політичне рішення,у якому повинна бути свобода від американської залежності, диверсифікація та розвиток зброї, в ньому повинна бути воля по-перше, а це політичне рішення повинно опиратися на себе та на свої сили. А дане політичне рішення, якщо це взагалі рішення, це залишення одного ворога, щоб зустріти його разом з другим, що є або шарлатанством, або невіглаством, і в будь-якому із цих двох випадків, це політичне самогубство.           


Спеціально для радіо Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Аляу д-Дін аз-Затій
Голова  комісії по зв'язку  Хізб ут-Тахрір, вілаят Єгипет
19 Рабіъ ус-сані 1435 р.х.
19.02.2014 р.

http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33430

Головне меню