Ти помилився, Давутоглу! Сирія - це надбання усіх мусульман!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Газета “Eр-Ріяд” повідомила про те, що міністр закордонних справ Туреччини Ахмет Давутоглу підкреслив, що Сирія належить сирійцям, а усім іноземцям, які воюють у лавах озброєної опозиції, треба покинути її.  

На своєму брифінгу у Тунісі  19/02/2014 після переговорів зі своїм туніським колегою Мунджі Хаміді він заявив: “не дозволяється нікому із іноземців входити у Сирію через турецькі землі”.

Він зазначив, що його країна робить усе, щоб покласти край усім спробам іноземців проникнути на територію Сирії, в тому числі і туніських громадян, аргументувавши це тим, що Сирія належить тільки сирійцям.

Коментар:

Хіба мислимо, щоб подібна мова виходила з вуст людини, яка називає себе і своїх соратників прибічниками Ісламу, а точніше ісламістами.

Будь-який мусульманин, який хоч трохи розуміє закони релігії, не кажучи вже про того, хто прийняв на себе відповідальність управління справами людей, розуміє, що Всевишній Аллах наказав надавати допомогу беззахисним людям і приписав мусульманам вести джихад для усунення гніту, що нависнув над їх братами. Всевишній Аллах говорить:

وَإِنِ اسْتَنْصَرُوكُمْ فِي الدِّينِ فَعَلَيْكُمُ النَّصْرُ
«Якщо вони попрохають вас про допомогу у справах релігії, то ви повинні допомогти» (08:72).

Посланець Аллаха ﷺ говорив: «Той, перед ким принизили віруючого, а він не допоміг йому, маючи на це сили і можливість, буде принижений Всевишнім в Судний день перед усім народом» (вивів Ахмад).

Замість того, щоб встати на допомогу пригнобленим мусульманам Шаму, відповідаючи на наказ Аллаха, Давудоглу і Ердоган працюють над зривом революції і беруть участь у змові проти неї. Давудоглу заявив про готовність Анкари до співпраці у розвідувальній сфері з усіма державами, щоб припинити проходження муджахідів на територію Сирії через турецький кордон.

Вірно, ситуація по справжньому стала непокоїти їх. Кількість муджахідів, які бажають пасти мучениками (шахідами) на шляху Аллаха з числа чуйних і щирих мусульман зростає настільки, що вони майже заповнили місто Айну Шамс у Сирії. Вони завзято прагнуть під стягом Ісламу усунути невір'я, де б воно не було. Згідно з даними Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень Британії (RUSI), чисельність іноземних бойовиків у Сирії перевищує сто тисяч бійців з 82 держав.

Це свідчить про здатність ісламської умми об'єднуватися, не дивлячись на усі перепони з боку тих, хто влаштовує змови проти народів усіх мусульманських країн і бажання щирої молоді вести джихад. Це свідчить про їх прихильність шляху праведних попередників (сподвижників і табіїнів). Це підтверджує присутність в ісламській уммі справжньої згуртованості на основі істинного братства і надання допомоги беззахисним людям. Якщо б ісламська умма взяла у свої руки важелі усіх справ, вона б підкорила Європу на протязі декількох днів. Воістину, це неважко для Всемогутнього Аллаха.

Спеціально для Центрального медіа-офісу Хізб ут-Тахрір
Сейф уль-Хак – Абу Фаріс
21 Рабі ус-Сані 1435 рік
21/02/2014
 
Посилання: http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_33500

Головне меню