Ініціатива, приречена на поразку до її початку

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

О вівторка, 18 березня 2014 року, ВВС повідомила про новину: Аль-Азхар та Ватікан почали глобальну ініціативу по викоріненню сучасного рабства, проект триватиме до п’яти років.

Ініціатор цього проекту, австралійський мільярдер Ендрю Форрест сказав, що проект, який буде заснований на Святому Престолі Ватикану, буде відкритим для послідовників в інших релігій.

За даними фонду “Wok Fry”, опублікованими у минулому році, десятки мільйонів людей усе іще знемагають під гнітом рабства.

Згідно єгипетської газети «Аль-Явм» (сегодня), релігійні лідери сказали у заяві: “Ми закликаємо усіх віруючих, їх лідерів, уряди та усіх людей з добрими намірами приєднатись до руху проти сучасного рабства, торгівлі людьми та підтримати світову мережу свободи”.

Висловились лідери про “міжнародний день молитви” над жертвами рабства і поставили перед собою мету утворення світового фонду по викоріненню рабства, заручившись політичною підтримкою 162 урядів та фінансовою підтримкою групи G 20, до якої входять 20 крупніших у світовій економічній систем.

Коментар:

До появи Ісламу система рабства та торгівля людьми була розвинена в усіх народів та націй, але коли прийшов Іслам, він вирішив цю проблему законами шаріату і повністю викоренив усі форми та види рабства.

Це було зроблено за допомогою законів, що категорично забороняють рабство, у хадісі кудсій говориться: “Всевишній Аллах сказав: “В Судний день я буду противником трьом: людині, яка пообіцяла моїм іменем і потім вчинила віроломно; людині, яка продала у рабство вільну людину та проїла виручені гроші; і людині, яка найняла робітника, вимагала від нього виповнення сповна, але не заплатила йому того, що він заробив”. Передав його Бухарі.

Також забороною поневолення військовополонених, до них застосовується наступний закон, взятий з аяту:

فَإِمَّا مَنًّا بَعْدُ وَإِمَّا فِدَاءً

“... А потім або милуйте, або ж беріть викуп ...”(47:04)

Халіфу наданий вибір (шаріатом) між поневоленням та наданням свободи полоненим, мова йде про жінок та дітей, які супроводжують чоловіків у битві, Халіф діє згідно з позицією, що вимагає політика війни з ворогом. Але у нинішній реальності нема такої дійсності, де можна полонити жінок та дітей, тому що у сучасній війні жінки та діти не супроводжують воїнів.

Також шаріат зробив звільнення раба причиною, що рятує мусульманина від вогню, Посланець Аллаха ﷺ, сказав: “[Якщо] хто-небудь звільнить віруючого раба, то за кожну частину його тіла Аллах позбавить від Вогню кожну частину тіла того, хто звільнив”.

Також шаріат зробив із обов’язків звільнення раба, що перебуває у власності у кого-небудь: Якщо раб є власністю близького родича (махрам), то раб звільняється від його володаря автоматично або примусово. Також, якщо володар раба катував його, паленням або відрізав яку-небудь частину тіла або були жорстокі побиття, то володар повинен звільнити раба, або халіф примусить його звільнити цього раба.

Також Іслам зробив звільнення раба спокутуванням для багатьох гріхів, таких як вбивство віруючого по помилці, лжесвідчення, зіхар або порушення посту зляганням у місяці рамадан.

Іслам не обмежив цим звільнення раба, він надав рабу можливість працювати для звільнення себе від рабства, і таким чином володарю компенсуються гроші, витрачені на раба, це робиться шляхом складання письмової угоди між рабом та хазяїном, що раб повинен заплатити певну суму протягом певно визначеного періоду часу в обмін за свою свободу, і володар повинен звільнити раба, якщо раб виконав свою частину угоди.

Також Аллах зробив звільнення раба одним із восьми видів закяту, Він сказав:

إِنَّمَا الصَّدَقَاتُ لِلْفُقَرَاءِ وَالْمَسَاكِينِ وَالْعَامِلِينَ عَلَيْهَا وَالْمُؤَلَّفَةِ قُلُوبُهُمْ وَفِي الرِّقَابِ وَالْغَارِمِينَ وَفِي سَبِيلِ اللَّهِ وَاِبْنِ السَّبِيلِ فَرِيضَةً مِنَ اللَّهِ وَاللَّهُ عَلِيمٌ حَكِيمٌ 

Пожертвування призначені для жебраків та бідних, для тих, хто займається їх збором та розподілом, і для тих, чиї серця хочуть завоювати, для викупу рабів, для боржників, для витрат на шляху Аллаха і для мандрівників. Такий припис Аллаха. Воістину, Аллах Знаючий, Мудрий. (09:60)

Це ефективний спосіб позбавлення від рабства, який втілився в історії ісламської держави, застосуванням вищенаведених законів шаріату, які очистили мусульманське суспільство від рабства.

Що ж стосується міжнародного проекту з участю невірних ворогів, у капіталістичній системі, то це навпаки поглиблює та розширює масштаби того, що вони називають сучасним рабством. Неминучим є результат цього проекту, незалежно від законів та положень, він приречений на поразку, вони зі своїм проектом не вирішать жодної проблеми, ані за п’ять років, ані навіть за п’ять сторіч, і їм не допоможуть гроші, взяті на ці цілі у країн, що підтримують світовий фонд, який буде створений. Єдиним правильним та здатним вирішити проблему рабства методом є відновлення Ісламу в усіх сферах життя, у затишку держави Халіфат, який відновиться у найближчий час, з волі Аллаха.

І найбільш тяжка форма рабства, це коли ти бачиш мусульманський світ, який сліпо слідує за первосвященниками, муфтіями та монахами, і які забороняють те, що забороняють вони, у той час коли Аллах дозволив це, і слідує за їх дозволами,у той час, коли Аллах заборонив це. Всевишній Аллах говорить:

اتَّخَذُوا أَحْبَارَهُمْ وَرُهْبَانَهُمْ أَرْبَابًا مِنْ دُونِ اللَّهِ وَالْمَسِيحَ ابْنَ مَرْيَمَ وَمَا أُمِرُوا إِلا لِيَعْبُدُوا إِلَهًا وَاحِدًا لا إِلَهَ إِلا هُوَ سُبْحَانَهُ عَمَّا يُشْرِكُونَ 

Вони визнали господами окрім Аллаха своїх первосвященників та монахів, а також Мессію, сина Марьям (Марії). Але адже їм було велено поклонятися тільки одному Богу, окрім Якого нема іншого божества. Він превище усього, що вони долучають у співтовариші! (09:31)


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір 
Ваша сестра Радия
21 Джумада аль-уля 1435 р.х.
22.03.2014
http://www.hizb-ut-tahrir.info/info/index.php/contents/entry_34488

Головне меню